... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Troublantage napísal:Caute,
stalo sa vam, ze vam v BMW servise pri 60.000 km kontrole nevymenili olej? Len vynulovali pocitadlo znova?
Je to normalne? Nemal by sa pri 60.000 km menit olej automaticky?
Mam Servis Inclusive na 5 rokov alebo 100.000 km.... tak neviem, ci si chceli usetrit material, alebo co. Rozmyslam, ze im to tam pojdem oplieskat o hlavu...
ako to vidite? Mam 320d
Troublantage napísal:nooo, cize resumee je, ze asi sa tam pojdem zajtra ukazat a porozpravat...
:S
Troublantage napísal:No, takze resumee je -
PS: kde servisujete vase bimmre vy? rozmyslal som aj, ze ho budem brat len do rakuska...alebo mozte odporucit na slovensku zo skusenosti?
dik
Troublantage napísal:No, takze resumee je -
servisak sa dusoval, ze vsetko je v poriadku, ze olej menili aj s filtrami ako sa patri. Ked som sa ho spytal, ze preco tam nieje visacka, tak povedal, ze tie sa uz nedavaju, ze vsetko sa orientuje podla servisnej knizky. Ked som sa ho spytal, ze servisna knizka ma pisane o "udrzbe" (je tam pouzite slovo udrzba) a nie o vyslovene o vymenach, povedal, ze v ramci servisu sa do servisnej knizky znaci IBA to, co je vymienane.
Co sa tyka farby oleja, prakticky povedal to, ze pri diesloch uz aj po pretoceni alebo najazde par desiatok kilometrov je olej tmavy (ponukal mi, ze si to mozem pozriet aj na ich predvadzackach, ktore mali do 1000km najazdene)...toto potvrdil aj iny servisak z druheho BMW, kam som volal, aby som si to overil..
cize - vysledok - taky ako predtym, olej je tmavy a ja mozem iba dufat....a ked sa nastvem, dam si ho nad jamu a vymenim si ho sam aj s fungel filtrom, inak istotu nebudem mat nikdy...
PS: kde servisujete vase bimmre vy? rozmyslal som aj, ze ho budem brat len do rakuska...alebo mozte odporucit na slovensku zo skusenosti?
dik
voMacK napísal:tak viem, ze nemenit olej je oblubena praktika v Trencianskom BMW [T.O.B] ...]
a ako bonus...nevymenia ani filtre!