... všetko o BMW ...
www.lestenieaut.sk napísal:
Čaute Hoši,
Ja sa trochu zastanem 3M, ktorý je obrovský výrobca všetkého možného a má patent na viaceré vecičky, ktorú sú všade okolo nás a ani o tom netušíme. Je to priemyselný gigant. Ja propagujem Carsystem na Slovensku, pretože sú za super cenu a vo výbornej kvalite. Nemci.
Nie je to ani tak o značkách, ako o výsledku... Hoci ak niekto voskuje Swissom je to predsa len niečo iné ako korytnačkou...
By the way, Meguiars patrí pod 3M.
Majte sa ultrafine
Jano
http://www.lestenieaut.sk
mravec napísal:mam na vas jednu otazocku![]()
Mam E46 ciernu metlu (cosmosschwarz....)
auto mam cca 3 mesiace a troska som zacal pokukovat po detailingu:)
na aute idem menit kufrove dvere a kapotu ttoto sa bude nanovo striekat....
po celom aute mam mikroskrabance z umyvacky sem tam nejaky vacsi skrabancek.....chcem teraz na leto obiednat kvalitne pripravky z Anglicka ale ide mi oto ci sa RUCNE zbavim tych mikroskrabancov nejakeho vacsie skrabanca a troska zvyraznit tu ciernu farbu.ak ano tak co na toto kupit cize pod vosk.......(lime prime? Ultra deep shine? Black hole???)
Lesticku kupovat nechcem kedze by som ju nevyuzil.....
alebo druha varianta dat auto komplet profi prelestit niekomu kto to robi (kapota a kufor by sa nelestilo cize by to mohlo byt lacnejsie...)a potom len kvalitnymi pripravkami udrziavat.
dik
mravec napísal:takze ak vymenim kapotu a kufor tak to dam strojne prelestit a obiednam kozmetiku a uz budem dufam len udrziavat......
MuadDeeb napísal:Najviac sa mi paci, ako vsetci propaguju 3M ako keby neexistovali ine produkty. Ale to bude asi tym ze je problem na SK pozhanat nieco ine. Ja napriklad 3M vobec nemusim, myslim ze su aj ine produkty. Staci sa pozriet co pouziva napriklad alpinab3. Bude dobre, ak kazdy napise co pouziva a ako sa mu to osvedcilo. Zacnem ja:
Sealant: nepouzivam vosky, sealant (zapecatenie) vydrzi dlhsie. Je dobre ho vsak nanasat strojovo. Doteraz som pouzival Chemical Guys Wet Mirror Finish, neskutocny lesk, kvalitka. Na skusku som objednal Sonus SFX-4 Paint Sealant, info bude v pribehu. Ako to po lesteni vyzeralo este na mojom starom aute, odkaz na moj stary pribeh:
pribehy-nasich-aut/black-storm-ma-noveho-majitela-t14549-30.html
Cosmo napísal:Chalani mám auto ktoré má spravený komplet celolak pred rokom, odvtedy stálo v garáži. Žiadne škriabance ani nič podobné.. Chcel by som skočiť na ručnú autoumyváreň a dať ho poriadne umyť s tým že prejdem naňom domov a nejak si svojpomocne zakonzervovať lak. Máte nejaký typ na prípravky na nové laky? Chcem mať lak 100% dokedy sa bude dať![]()
Diky moc
michaltt napísal:ja mam toto a bohate staci :)
mas tam sampon,cistic diskov,interieru,osetrenie plastov,uteraky,rukavicu,brusnu,vosk pastu atd.
spider207 napísal:suhlasim, ze 3m nie je jedina znacka.. osobne som zatial len v stadiu vyberu produktov, resp aplikovat budem az po zime lebo auto chystam na strojove prelestenie, ale:
1) neviem ako si dosiel k tomu, ze sealant vydrzi dlhsie ako vosk? oki, nejaky lacnejsi vosk beriem, ale napriklad Collinite 476 alebo 915ka patria medzi najodolnejsie vosky, vydrz kludne 4-5 mesiacov.. a nikde som sa nedocital, ze by mal sealant takuto vydrz (ak ano tak kludne daj link, rad sa dovzdelavam)..
2) sampony - dobry je napr. od Doda Supernatural Shampoo (riedenie 1:1500) alebo od Chemical Guys Citrus Wash and Gloss (riedenie dokonca az 1:2500),, takze sice flaska stoji 16€, ale vydrz je priam neskutocna
3) vyborny produkt je od Valet Pro Citrus Bling - v zavislosti na riedeni ho mozes pouzit ako quick detailer, sealant a tiez ako aj lubrikant pod clay.. vynikajuca vec, strasne univerzalny produkt a nie je ani drahy
4) na interier su fajne veci od AutoGlymu, ale to tu uz asi viete.. napr mne sa paci, ze taky Leather Cleaner mozem pouzit aj na kozu aj na alkantaru (samozrejme dalej uz sa neimpregnuje), fajny cistic je Interior Shampoo (matny lesk), na plasty a gumu napr. Vinyl and Rubber Care, da sa vyuzit aj pri motore atd..
5) kladne ohlasy som pocul aj na Hybrid V7 od Chemical Guys, vraj je to super kombinacia s Citrus Bling (po umyvani dat Citrus Bling a po kazdom 3-4 umyti pridat aj V7ku, predlzi sa tym fajne ochrana laku)
Odporucam stranky http://www.detailing.cz , ak ich nahodou nepoznate. Samozrejme dalsie ako napr. http://www.detailingworld.co.uk, ale to tu asi pisat nemusim.
MuadDeeb napísal:No len tak na okraj: http://www.autogeekonline.net/forum/aut ... -last.html
Inak tesi ma ze sa tu rozprudila celkom dobra debata a vymena skusenosti s kozmetikou, dufam ze to bude tak aj pokracovat.