... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
minco
Auto: BMW E46 330ci
Kraj: Bratislavský

Re: autokozmetika ba lestenie pro.. doma

Streda, 1. Júna 2011, 17:08

www.lestenieaut.sk napísal:

Čaute Hoši,
Ja sa trochu zastanem 3M, ktorý je obrovský výrobca všetkého možného a má patent na viaceré vecičky, ktorú sú všade okolo nás a ani o tom netušíme. Je to priemyselný gigant. Ja propagujem Carsystem na Slovensku, pretože sú za super cenu a vo výbornej kvalite. Nemci.
Nie je to ani tak o značkách, ako o výsledku... Hoci ak niekto voskuje Swissom je to predsa len niečo iné ako korytnačkou...
By the way, Meguiars patrí pod 3M.
Majte sa ultrafine
Jano
http://www.lestenieaut.sk

Súhlasím, 3M majú brúsne pasty fakt super, ale čo sa týka klasickej autokozmetiky tak čo som videl tak nič ohurujúce...
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 2. Júna 2011, 07:40

mravec napísal:
mam na vas jednu otazocku :D

Mam E46 ciernu metlu (cosmosschwarz....)
auto mam cca 3 mesiace a troska som zacal pokukovat po detailingu:)
na aute idem menit kufrove dvere a kapotu ttoto sa bude nanovo striekat....
po celom aute mam mikroskrabance z umyvacky sem tam nejaky vacsi skrabancek.....chcem teraz na leto obiednat kvalitne pripravky z Anglicka ale ide mi oto ci sa RUCNE zbavim tych mikroskrabancov nejakeho vacsie skrabanca a troska zvyraznit tu ciernu farbu.ak ano tak co na toto kupit cize pod vosk.......(lime prime? Ultra deep shine? Black hole???)
Lesticku kupovat nechcem kedze by som ju nevyuzil.....

alebo druha varianta dat auto komplet profi prelestit niekomu kto to robi (kapota a kufor by sa nelestilo cize by to mohlo byt lacnejsie...)a potom len kvalitnymi pripravkami udrziavat.

dik

No vyjadrim sa aj ja. Daj to prelestit lestickou, ak chces pavuciny vylestit rucne, tak sa ti to nemusi podarit a ak ano, prehresis auto aj ruky aj pasty. Ked robis cely komplet proces lestickou, tak sa to robi jeden den (teda ja som robil predch. auto jeden a pol dna, vyhral som sa s tym).
A pozri si moje predch. prispevok, je tam link na cierne bawo cosmosschwarz ako vyzeralo a co som dosiahol. Preto ti skor odporucim lestenie lestickou.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

mravec

Štvrtok, 2. Júna 2011, 18:25

takze ak vymenim kapotu a kufor tak to dam strojne prelestit a obiednam kozmetiku a uz budem dufam len udrziavat......

minco

Štvrtok, 2. Júna 2011, 20:45

mravec napísal:
takze ak vymenim kapotu a kufor tak to dam strojne prelestit a obiednam kozmetiku a uz budem dufam len udrziavat......

Základ je vždy udržiavať lak, ak sa oň staráš a umývaš spôsobmi, ktoré neškriabu, tak lak bude vždy pekný
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

buy-10
Auto: BMW 530xD limo 2006

Pondelok, 8. Augusta 2011, 16:23

pani ak mozem odporucit tak v BA rucnu detajlingovu umyvarku mcarwash, su to chlapci ktory vedia ako sa postarat o auto ci uz zvonka alebo zvnutra a velmi radi poradia.
 + BMW = :twisted:
---------------------------------------------------
WWW.FACEBOOK.COM/FLIPPER221

spider207
Auto: RWD, but not a BMW..
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 8. Augusta 2011, 20:01

MuadDeeb napísal:
Najviac sa mi paci, ako vsetci propaguju 3M ako keby neexistovali ine produkty. Ale to bude asi tym ze je problem na SK pozhanat nieco ine. Ja napriklad 3M vobec nemusim, myslim ze su aj ine produkty. Staci sa pozriet co pouziva napriklad alpinab3. Bude dobre, ak kazdy napise co pouziva a ako sa mu to osvedcilo. Zacnem ja:
Sealant: nepouzivam vosky, sealant (zapecatenie) vydrzi dlhsie. Je dobre ho vsak nanasat strojovo. Doteraz som pouzival Chemical Guys Wet Mirror Finish, neskutocny lesk, kvalitka. Na skusku som objednal Sonus SFX-4 Paint Sealant, info bude v pribehu. Ako to po lesteni vyzeralo este na mojom starom aute, odkaz na moj stary pribeh:
pribehy-nasich-aut/black-storm-ma-noveho-majitela-t14549-30.html

suhlasim, ze 3m nie je jedina znacka.. osobne som zatial len v stadiu vyberu produktov, resp aplikovat budem az po zime lebo auto chystam na strojove prelestenie, ale:
1) neviem ako si dosiel k tomu, ze sealant vydrzi dlhsie ako vosk? oki, nejaky lacnejsi vosk beriem, ale napriklad Collinite 476 alebo 915ka patria medzi najodolnejsie vosky, vydrz kludne 4-5 mesiacov.. a nikde som sa nedocital, ze by mal sealant takuto vydrz (ak ano tak kludne daj link, rad sa dovzdelavam)..
2) sampony - dobry je napr. od Doda Supernatural Shampoo (riedenie 1:1500) alebo od Chemical Guys Citrus Wash and Gloss (riedenie dokonca az 1:2500),, takze sice flaska stoji 16€, ale vydrz je priam neskutocna
3) vyborny produkt je od Valet Pro Citrus Bling - v zavislosti na riedeni ho mozes pouzit ako quick detailer, sealant a tiez ako aj lubrikant pod clay.. vynikajuca vec, strasne univerzalny produkt a nie je ani drahy
4) na interier su fajne veci od AutoGlymu, ale to tu uz asi viete.. napr mne sa paci, ze taky Leather Cleaner mozem pouzit aj na kozu aj na alkantaru (samozrejme dalej uz sa neimpregnuje), fajny cistic je Interior Shampoo (matny lesk), na plasty a gumu napr. Vinyl and Rubber Care, da sa vyuzit aj pri motore atd..
5) kladne ohlasy som pocul aj na Hybrid V7 od Chemical Guys, vraj je to super kombinacia s Citrus Bling (po umyvani dat Citrus Bling a po kazdom 3-4 umyti pridat aj V7ku, predlzi sa tym fajne ochrana laku)

Odporucam stranky http://www.detailing.cz , ak ich nahodou nepoznate. Samozrejme dalsie ako napr. http://www.detailingworld.co.uk, ale to tu asi pisat nemusim.
"Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru."

BMW E30 318i...ex

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 8. Augusta 2011, 20:22

Chalani mám auto ktoré má spravený komplet celolak pred rokom, odvtedy stálo v garáži. Žiadne škriabance ani nič podobné.. Chcel by som skočiť na ručnú autoumyváreň a dať ho poriadne umyť s tým že prejdem naňom domov a nejak si svojpomocne zakonzervovať lak. Máte nejaký typ na prípravky na nové laky? Chcem mať lak 100% dokedy sa bude dať :oops:

Diky moc

minco

Pondelok, 8. Augusta 2011, 20:26

Cosmo napísal:
Chalani mám auto ktoré má spravený komplet celolak pred rokom, odvtedy stálo v garáži. Žiadne škriabance ani nič podobné.. Chcel by som skočiť na ručnú autoumyváreň a dať ho poriadne umyť s tým že prejdem naňom domov a nejak si svojpomocne zakonzervovať lak. Máte nejaký typ na prípravky na nové laky? Chcem mať lak 100% dokedy sa bude dať :oops:

Diky moc

Tak potom si daj spraviť iba interiér a exteriér porieš celý doma, akú máš farbu auta???
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 8. Augusta 2011, 20:39

Zlatá metalíza...

Interiér netreba riešiť, je OK. Exteriér takisto len chcem aby naň toľko nesadal prach a aby voda robila kvapky a nie mapy [-X

Časom by som chcel pokúpiť aj nejaké veci na domáce umývanie. Ale nie štýl JAR, kýbel a handra + voda zo studne..

michaltt
Kraj: Košický

Utorok, 9. Augusta 2011, 00:33

ja mam toto a bohate staci :)

mas tam sampon,cistic diskov,interieru,osetrenie plastov,uteraky,rukavicu,brusnu,vosk pastu atd.

Obrázok
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

minco

Utorok, 9. Augusta 2011, 18:49

Zajtra pridám foto mojej "malej" výbavičky :D

michaltt napísal:
ja mam toto a bohate staci :)

mas tam sampon,cistic diskov,interieru,osetrenie plastov,uteraky,rukavicu,brusnu,vosk pastu atd.

Obrázok
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Streda, 10. Augusta 2011, 09:10

spider207 napísal:
suhlasim, ze 3m nie je jedina znacka.. osobne som zatial len v stadiu vyberu produktov, resp aplikovat budem az po zime lebo auto chystam na strojove prelestenie, ale:
1) neviem ako si dosiel k tomu, ze sealant vydrzi dlhsie ako vosk? oki, nejaky lacnejsi vosk beriem, ale napriklad Collinite 476 alebo 915ka patria medzi najodolnejsie vosky, vydrz kludne 4-5 mesiacov.. a nikde som sa nedocital, ze by mal sealant takuto vydrz (ak ano tak kludne daj link, rad sa dovzdelavam)..
2) sampony - dobry je napr. od Doda Supernatural Shampoo (riedenie 1:1500) alebo od Chemical Guys Citrus Wash and Gloss (riedenie dokonca az 1:2500),, takze sice flaska stoji 16€, ale vydrz je priam neskutocna
3) vyborny produkt je od Valet Pro Citrus Bling - v zavislosti na riedeni ho mozes pouzit ako quick detailer, sealant a tiez ako aj lubrikant pod clay.. vynikajuca vec, strasne univerzalny produkt a nie je ani drahy
4) na interier su fajne veci od AutoGlymu, ale to tu uz asi viete.. napr mne sa paci, ze taky Leather Cleaner mozem pouzit aj na kozu aj na alkantaru (samozrejme dalej uz sa neimpregnuje), fajny cistic je Interior Shampoo (matny lesk), na plasty a gumu napr. Vinyl and Rubber Care, da sa vyuzit aj pri motore atd..
5) kladne ohlasy som pocul aj na Hybrid V7 od Chemical Guys, vraj je to super kombinacia s Citrus Bling (po umyvani dat Citrus Bling a po kazdom 3-4 umyti pridat aj V7ku, predlzi sa tym fajne ochrana laku)

Odporucam stranky http://www.detailing.cz , ak ich nahodou nepoznate. Samozrejme dalsie ako napr. http://www.detailingworld.co.uk, ale to tu asi pisat nemusim.

No len tak na okraj: http://www.autogeekonline.net/forum/aut ... -last.html

Inak tesi ma ze sa tu rozprudila celkom dobra debata a vymena skusenosti s kozmetikou, dufam ze to bude tak aj pokracovat.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

spider207

Streda, 10. Augusta 2011, 14:25

MuadDeeb napísal:
No len tak na okraj: http://www.autogeekonline.net/forum/aut ... -last.html
Inak tesi ma ze sa tu rozprudila celkom dobra debata a vymena skusenosti s kozmetikou, dufam ze to bude tak aj pokracovat.

super, dik za odkaz, zase som sa dozvedel nieco nove.. ale aj tak asi zostanem pri klasickom vosku :D

Hadam nebudem nosit drevo do lesa ked spomeniem, ze pokial niekto uvazuje o vacsom nakupe tak by som odporucal shinearama alebo elitecarcare. Pri vsetkej ucte k nasim predajcom (chapem, ze aj oni musia z niecoho zit) v zahranici sa daju zohnat tieto vyrobky omnoho, omnoho lacnejsie.. Zo shinearamy je napr. pevne postovne 9 libier, staci si zobrat par produktov a hned mate usetrene. Dalsi priklad je napr. kit s voskom Collinite 915 - v elitecarcare za cca 26 libier, v CR 1200kc.. ale nechcem tu ociernovat nikoho obchody, len som dal tip ak by chcel niekto usetrit (peknych) par evri.

btw, kukam na url, ze autogeek.. tusim odtial mam nejake s Mikom Phillipsom.. Mele mu to dobre, ale rady ma fajne :D
"Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru."

BMW E30 318i...ex

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 10. Augusta 2011, 14:34

spider, je to len politika, su to vyrobcom doporucene ceny, aj kade tade najdes take iste ako maju ty nasi, na druhu stranu mozem pochvalit napr. dupla za sluzby (inych som zatial neskusal), na otazky promptne odpovedal, vysvetlil mi svoje postrehy ako to pouzit este lepsie ako to uvadza vyrobca vo vseobecnom postupe, taktiez kade tade nejake vedlajsie tahy a ked vezmes vecsiu objednavku tak tam bola nejaka drobnost ktora potesi :), tiez niektore ceny na shinearame niesu nijak oslnive, naozaj lacne mi to prislo na cleanyourcar, avsak tam je kurva drahe postovne, to by chcelo fakt balik ako svet :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

spider207

Streda, 10. Augusta 2011, 16:26

jararak, jasne, najdu sa aj v UK vysoke, napr. ja som celkom patriot a keby ma to tu v SR stalo o 5€ viacej tak neriesim a radsej podporim klubaka a domaci trh, nie je o com.. len ked mam dat napr. 90€ vs 130€, alebo 60 vs 95 tak to si uz kuva rozmyslim.. a co mne osobne vadi je slaby vyber.. lebo nekupujem vsetko iba od AutoGlymu alebo len od Maguire's, alebo Doda, proste z kazdeho nieco, niektory vyrobok je lepsi (nemyslim len kvalitou, moze byt napr vydrzou a pod) od jednej firmy, niektory od druhej.. a tu ani v CR som nenasiel este obchod kde by bolo vsetko co by som chcel :) v CR je to sice lepsie, ale nakoniec aj tak skoncim na vyssej cene.. co pri kupe 1 vyrobku clovek neriesi (nebudem brat z UK vec co sice stoji o 2€ menej, ale dam 15€ za dopravu), ale pri kupe 10tich uz hej.. ale to som tu dost odskocil, nicmene ked bude nejaky vacsi nakup tak skusim napisat aj tuto chalanom ci vedia zohnat a za kolko, lebo nie kazdy co ma na webe predava len to, ale vie zohnat aj ine veci 8)
inak hej, cleanyourcar som aj ja kukal, ale postovne bolo tusim dost mimo.. mozno dobry tip pre nasich predajcov, ktori toho beru viac :D

BMW E30 318i...ex
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní