... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
minco
Auto: BMW E46 330ci
Kraj: Bratislavský

Re: autokozmetika ba lestenie pro.. doma

Streda, 25. Mája 2011, 06:18

matooo napísal:
tak aby som to rozpisal 3M carcare:
autosampon
cistic diskov a pneu
cistic okien
odstranovac skrabancov
vysokoucinny vosk
rychlovosk
osetrovac pneu
osetrovac na kozu a vinyl
mikrovlaknova utierka

vyssie uvedene je taky zakladny balicek pre bezneho spotrebitela na domace umytie auta ale su to fakt spickove pripravky za rozumne peniazky

potom torsku z profi sekcie ide o lestiace pasty asi najznamejsia 3M trikolora (su to 3 pasty na odstranenie skrabancov a hologramou) + doplnkove pasty k dolesteniu laku a 2 druhy finalnych voskov je to v 1L flasiach a ceny su vyssie samozrejme

Jaj, tak to potom áno, že toľko Evry .-)
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Streda, 25. Mája 2011, 07:23

Najviac sa mi paci, ako vsetci propaguju 3M ako keby neexistovali ine produkty. Ale to bude asi tym ze je problem na SK pozhanat nieco ine. Ja napriklad 3M vobec nemusim, myslim ze su aj ine produkty. Staci sa pozriet co pouziva napriklad alpinab3. Bude dobre, ak kazdy napise co pouziva a ako sa mu to osvedcilo. Zacnem ja:

EXTERIER:
Sampon: Chemical Guys Glosssworkz Shampoo - jedna odmerka na vedro, super sampon, nenici vosk ani sealant
Rukavica: Sonus Sheepskin Wash Mitt - osvedcena kvalitka, obojstranna
Clay: Sonus Detailing Clay - bez problemov
Pasty: Sonus Kompletna Seria, cize SFX-1 az po SFX-3: Restore Polish, Enhance Polish, Final Finish. Super pasty, pouzil som na viacero aut, najviac ma potesili na mojej
byvalej ciernej E36
Lesticka: Meguiars G220 Dual Action - plynule nastavenie otacok, dual orbit, masivna, ma svoju vahu, netreba tlacit
Sealant: nepouzivam vosky, sealant (zapecatenie) vydrzi dlhsie. Je dobre ho vsak nanasat strojovo. Doteraz som pouzival Chemical Guys Wet Mirror Finish, neskutocny lesk,
kvalitka. Na skusku som objednal Sonus SFX-4 Paint Sealant, info bude v pribehu. Ako to po lesteni vyzeralo este na mojom starom aute, odkaz na moj stary pribeh:
pribehy-nasich-aut/black-storm-ma-noveho-majitela-t14549-30.html
Pads (penove kotuce): Sonus SFX-1 az SFX-3 Pad
Quick Detailer (ako aj lubrikant pod Clay) - Chemical Guys Speed Wipe. Quick Detailer sa nespomina skoro nikde a je to dolezita sucast umyvania. Po umyti sa na mokre auto striekne rozprasovacom detailer a zotrie mikrovlaknom. Zabranuje flekom a stekancom, predlzuje zivotnost vosku aj sealantu.

INTERIER:
Koberce+Textil - Chemical Guys Fabric Clean - uzasny vyrobok, dostal som prec hocijake fleky z interieru (aj kamosovi zo svetlej sedacky v Medaku), bol som prijemne
prekvapeny. Uz som objednal dalsiu davku.
Plasty - skusil som Meguiars PlastRX a bol som sklamany. Sluboval dobry vysledok, je to vsak velmi chabe.

Na susenie a interier pouzivam iba mikrovlaknove utierky, jelenica ani stierky sa na anglickych forach neodporucaju.

V najblizsej dobe vyskusam (a potom dam vediet) novinky co som objednal:
Sonus SFX-4 Paint Sealant
Sonus Cockpit Detailer - uvidime, mal by zachovavat matny vzhlad
Meguiars Last Touch - rieditelny detailer, bude pouzivat otec na svoju Insigniu
Valet Pro Orange Pre Wash - pena na predumytie
R222 Carnauba Wax - predtym P21S. Objednane kolegovi na skusku, 100% carnauba, bude sa tym lestit veteran MG

Dufam ze aj ostatni daju svoje postrehy a skusenosti.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 25. Mája 2011, 07:33

ku 3m len tolko - slova jedneho klubaka ktory sa tym zivil : "nikdy viac ten bordel, nic tym nevycistis, to len maskuje a je to kurva drahe"

dostalo sa mi par vzoriek chemie od neho a celkom to uslo nato, ze 25 litrove balenie stalo troska viac ako 1l 3m a ucinok ten isty, pritom to bola menej renomovana ceska znacka ;).
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

minco

Streda, 25. Mája 2011, 18:59

MuadDeeb napísal:
Najviac sa mi paci, ako vsetci propaguju 3M ako keby neexistovali ine produkty. Ale to bude asi tym ze je problem na SK pozhanat nieco ine. Ja napriklad 3M vobec nemusim, myslim ze su aj ine produkty. Staci sa pozriet co pouziva napriklad alpinab3. Bude dobre, ak kazdy napise co pouziva a ako sa mu to osvedcilo. Zacnem ja:

EXTERIER:
Sampon: Chemical Guys Glosssworkz Shampoo - jedna odmerka na vedro, super sampon, nenici vosk ani sealant
Rukavica: Sonus Sheepskin Wash Mitt - osvedcena kvalitka, obojstranna
Clay: Sonus Detailing Clay - bez problemov
Pasty: Sonus Kompletna Seria, cize SFX-1 az po SFX-3: Restore Polish, Enhance Polish, Final Finish. Super pasty, pouzil som na viacero aut, najviac ma potesili na mojej
byvalej ciernej E36
Lesticka: Meguiars G220 Dual Action - plynule nastavenie otacok, dual orbit, masivna, ma svoju vahu, netreba tlacit
Sealant: nepouzivam vosky, sealant (zapecatenie) vydrzi dlhsie. Je dobre ho vsak nanasat strojovo. Doteraz som pouzival Chemical Guys Wet Mirror Finish, neskutocny lesk,
kvalitka. Na skusku som objednal Sonus SFX-4 Paint Sealant, info bude v pribehu. Ako to po lesteni vyzeralo este na mojom starom aute, odkaz na moj stary pribeh:
pribehy-nasich-aut/black-storm-ma-noveho-majitela-t14549-30.html
Pads (penove kotuce): Sonus SFX-1 az SFX-3 Pad
Quick Detailer (ako aj lubrikant pod Clay) - Chemical Guys Speed Wipe. Quick Detailer sa nespomina skoro nikde a je to dolezita sucast umyvania. Po umyti sa na mokre auto striekne rozprasovacom detailer a zotrie mikrovlaknom. Zabranuje flekom a stekancom, predlzuje zivotnost vosku aj sealantu.

INTERIER:
Koberce+Textil - Chemical Guys Fabric Clean - uzasny vyrobok, dostal som prec hocijake fleky z interieru (aj kamosovi zo svetlej sedacky v Medaku), bol som prijemne
prekvapeny. Uz som objednal dalsiu davku.
Plasty - skusil som Meguiars PlastRX a bol som sklamany. Sluboval dobry vysledok, je to vsak velmi chabe.

Na susenie a interier pouzivam iba mikrovlaknove utierky, jelenica ani stierky sa na anglickych forach neodporucaju.

V najblizsej dobe vyskusam (a potom dam vediet) novinky co som objednal:
Sonus SFX-4 Paint Sealant
Sonus Cockpit Detailer - uvidime, mal by zachovavat matny vzhlad
Meguiars Last Touch - rieditelny detailer, bude pouzivat otec na svoju Insigniu
Valet Pro Orange Pre Wash - pena na predumytie
R222 Carnauba Wax - predtym P21S. Objednane kolegovi na skusku, 100% carnauba, bude sa tym lestit veteran MG

Dufam ze aj ostatni daju svoje postrehy a skusenosti.

Tak napríklad ja používam všetko od Autoglymu, ale profi triedu, ale ako hovorím, nezatraťujem nič, čo som nevyskúšal, ale podľa môjho názoru, všetky lepšie značky autokozmetiky, čo majú profi triedu sú určite kvalitné, len to 3M sa mi nejak nezdá, mne to pripadá k tým pastám ako doplnkový tovar a už vôbec to nieje tak marketingovo výhodné, ako názvy Meguiars, Autoglym, Sonus a pod...

Čo sa týka interiéru, autoglym má fantastický produkt, volá sa to fabric stain remover a to je iná pecka, používa sa to napríklad na grcky a na hocijakú špinu
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

Illusion
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 29. Mája 2011, 16:45

svanto66 napísal:
a mozem pouzit aj oba naraz? ako najskor ten sealant a na to vosk?

ano mozes....najskor sealant, potom vosk...naopak to robi neplechu

minco

Nedeľa, 29. Mája 2011, 16:55

ano mozes....najskor sealant, potom vosk...naopak to robi neplechu[/quote]

Tak sealant možno na pastu s prísadou vosku, ale dávať sealant na carnaubu je pekná volovina podľa môjho názoru...
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

Illusion

Nedeľa, 29. Mája 2011, 17:13

nepisal som nahodou, ze davat sealant na vosk robi neplechu??? :wink:

ked das vosk na sealant, tak predlzis ochranu, ale zasa sa to nebude lesknut tak, ako ked bude len samotny sealant

minco

Nedeľa, 29. Mája 2011, 19:30

Illusion napísal:
nepisal som nahodou, ze davat sealant na vosk robi neplechu??? :wink:

ked das vosk na sealant, tak predlzis ochranu, ale zasa sa to nebude lesknut tak, ako ked bude len samotny sealant

Tvrdý carnaubský vosk a sealant sú dosť rozdielne prístupy ako ochrániť auto a myslím si, že je to dosť zbytočné kombinovať, už radšej potom dať viac vrstiev jedného alebo druhého, ale kombinovať to je zbytočné...
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

Illusion

Nedeľa, 29. Mája 2011, 20:42

podla mna to nie je zbytocne....nezabudaj, ze AG HD vosk nie je jediny co existuje...podla mna je idealna kombinacia na zimu dat 2 vrstvy sealantu + 2 vrstvy syntetickeho vosku(vyhnes sa s istotou tomu, ze by si pocas zimy musel prevoskovat auto), na leto zasa prirodny vosk, ktory sice vydrzi menej, ale auto perfektne ziari na slnku

minco

Pondelok, 30. Mája 2011, 21:12

Illusion napísal:
podla mna to nie je zbytocne....nezabudaj, ze AG HD vosk nie je jediny co existuje...podla mna je idealna kombinacia na zimu dat 2 vrstvy sealantu + 2 vrstvy syntetickeho vosku(vyhnes sa s istotou tomu, ze by si pocas zimy musel prevoskovat auto), na leto zasa prirodny vosk, ktory sice vydrzi menej, ale auto perfektne ziari na slnku

šak jasné, že nieje jediný, ale je to dajme tomu zástanca tvrdých voskov, ak myslíš vosk tekutý, tak sealant jednoznačne na to!
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

Illusion

Utorok, 31. Mája 2011, 15:51

teraz si niekde inde.. tekuty vosk nikto nespomenul...
stale je rec o NORMALNOM vosku a sealante... vosk je vosk, ta tekuta zbrnda co volaju "vosk" je podla mna hlupost...
skusil si niekedy dat sealant a na to vosk, ked stale tvrdis len to svoje???

podla mna je plno lepsich voskov v podobnej cenovej skupine ako stoji AG HD...nevravim ze je zly, ale zbytocne predrazeny vdaka tomu setu v ktorom sa predava

minco

Utorok, 31. Mája 2011, 16:31

Illusion napísal:
teraz si niekde inde.. tekuty vosk nikto nespomenul...
stale je rec o NORMALNOM vosku a sealante... vosk je vosk, ta tekuta zbrnda co volaju "vosk" je podla mna hlupost...
skusil si niekedy dat sealant a na to vosk, ked stale tvrdis len to svoje???

podla mna je plno lepsich voskov v podobnej cenovej skupine ako stoji AG HD...nevravim ze je zly, ale zbytocne predrazeny vdaka tomu setu v ktorom sa predava

Tak konečne sme sa pochopili :-)
No ako hovorím, môj názor to nemení, nemiešal by som tieto 2 technológie ajkeď nevylučujem, ale ja som skôr na vetve valetingu ako detailingu...

No HD je dosť drahé, to je síce pravda, ale tak ajtak ťa vyjde lacnejšie ako benzínkové sračky, lebo na celé auto ti stačí 2gramy vosku
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

mravec

Streda, 1. Júna 2011, 11:50

mam na vas jednu otazocku :D

Mam E46 ciernu metlu (cosmosschwarz....)
auto mam cca 3 mesiace a troska som zacal pokukovat po detailingu:)
na aute idem menit kufrove dvere a kapotu ttoto sa bude nanovo striekat....
po celom aute mam mikroskrabance z umyvacky sem tam nejaky vacsi skrabancek.....chcem teraz na leto obiednat kvalitne pripravky z Anglicka ale ide mi oto ci sa RUCNE zbavim tych mikroskrabancov nejakeho vacsie skrabanca a troska zvyraznit tu ciernu farbu.ak ano tak co na toto kupit cize pod vosk.......(lime prime? Ultra deep shine? Black hole???)
Lesticku kupovat nechcem kedze by som ju nevyuzil.....

alebo druha varianta dat auto komplet profi prelestit niekomu kto to robi (kapota a kufor by sa nelestilo cize by to mohlo byt lacnejsie...)a potom len kvalitnymi pripravkami udrziavat.

dik

minco

Streda, 1. Júna 2011, 12:21

mravec napísal:
mam na vas jednu otazocku :D

Mam E46 ciernu metlu (cosmosschwarz....)
auto mam cca 3 mesiace a troska som zacal pokukovat po detailingu:)
na aute idem menit kufrove dvere a kapotu ttoto sa bude nanovo striekat....
po celom aute mam mikroskrabance z umyvacky sem tam nejaky vacsi skrabancek.....chcem teraz na leto obiednat kvalitne pripravky z Anglicka ale ide mi oto ci sa RUCNE zbavim tych mikroskrabancov nejakeho vacsie skrabanca a troska zvyraznit tu ciernu farbu.ak ano tak co na toto kupit cize pod vosk.......(lime prime? Ultra deep shine? Black hole???)
Lesticku kupovat nechcem kedze by som ju nevyuzil.....

alebo druha varianta dat auto komplet profi prelestit niekomu kto to robi (kapota a kufor by sa nelestilo cize by to mohlo byt lacnejsie...)a potom len kvalitnymi pripravkami udrziavat.

dik

Ak v tom niesi zbehlý, daj si to spraviť niekomu, čo sa do toho vyzná, ak ti to spraví zle, vždy mu nemusíš zaplatiť plnú sumu :-)
Podľa toho čo hovoríš, tak by sa ti mal zbrúsiť lak
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW

www.lestenieaut.sk
Auto: Škoda
Kraj: Banskobystrický

Streda, 1. Júna 2011, 15:03

minco napísal:

Čaute Hoši,
Ja sa trochu zastanem 3M, ktorý je obrovský výrobca všetkého možného a má patent na viaceré vecičky, ktorú sú všade okolo nás a ani o tom netušíme. Je to priemyselný gigant. Ja propagujem Carsystem na Slovensku, pretože sú za super cenu a vo výbornej kvalite. Nemci.
Nie je to ani tak o značkách, ako o výsledku... Hoci ak niekto voskuje Swissom je to predsa len niečo iné ako korytnačkou...
By the way, Meguiars patrí pod 3M.
Majte sa ultrafine
Jano
www.lestenieaut.sk
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných