... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Re: e39 - PC v aute namiesto navigacie

Utorok, 17. Mája 2011, 13:09

lionlion napísal:
LuCKy mam na teba jednu otazocku. Ako mas porieseny prijem radia, a aka je kvalita, ci nevypadava?
A kde si kupoval to PicoPSU a za kolko?

Lebo som sa rozhodol ze si dam do auta PC, uz som skoro kupil 2Din china radio ale neako sa mi doma nakopily pouzite PC suciastky, tak som dal s toho dokopy PC s nasledovnymi parametrami:

Intel Celeron 2.4 GHz single core
1 GB DDR1 RAM 400 MHz kingston (2x512)
VGA ATi Sapphire HD2400PRO 256MB/64bit DDR2 AGP slot
HDD 80 GB Western Digital ---(je to klasika tak sa chcem spitat ako bude znasat otrasi v aute)---

Mam kamosa v Anglicku tak mu poviem nech mi posle neaky 8" dotyk. + este set bezrotovy klaves. + mys keby niekedy trebalo.
Planujem si vyrobit skrinku na mieru len este neviem ako poriesim zdroj, ale hlavne ako budem chytat radio. Ci kupit radio ktore niekde zasijem a zaroven mi bude sluzit aj ako audio zosilnovac pre PC, alebo zosilnovac a TV kartu, no neviem ze ako

Poradte ako to mate poriesene alebo ako by ste to poriesili

V aute mam najzakladnejsie radio na kazety, takze ma to uz neako nebavy

a co tak vyriesit PC tymto:?????
http://www.raspberrypi.org/
bmw e39 530i "01

Billy-sk
Auto: BMW 525 TDS

Re: e39 - PC v aute

Štvrtok, 26. Mája 2011, 07:11

No a kde vezmes soft pre ovladanie bmv v ubuntu alebo v androide? Pokial viem soft je len pre Windows CE

rasto524

Pondelok, 30. Mája 2011, 22:55

Billy-sk napísal:
No a kde vezmes soft pre ovladanie bmv v ubuntu alebo v androide? Pokial viem soft je len pre Windows CE

tak to neovladat cez radio ale potiahnut dopredu kable na usb vstupy na mys a klavesnicu...no myslim ze mys by asi aj stacila nie?
bmw e39 530i "01

Billy-sk
Auto: BMW 525 TDS

Utorok, 31. Mája 2011, 09:43

PC v aute neni problem urobit, ved staci aj cinsky tablet s androidom a mozes mat za par korun aj navigaciu, Mp3 prehravac, video prehravac, internet a kopec dalsich veci - to vsetko na velkom dotykovom displeji. Problem je ako som uz pisal skor, v tom ako to ovladat (tlacitka na volante, zastavenie radia alebo mp3 ak pride hovor na telefon, udaje z palubneho pocitaca a ine...). Prakticky za 120€ si viem predstavit celkom dobre urobene PC v aute! Len tie udaje z palubneho PC vediet vytiahnut a napojit telefon z auta + tlacitka z volantu a je mi jasne ze toto proste nikdy nebude, lebo to nema kto naprogramovat! Ak ma dost penazi kupi si nove auto ak ich nema, nebude riesit taketo veci. Je to proste vec, ktora by bola sice super, ale nema ziadnu buducnost a neoplati sa to vobec zacat robit!

rasto524

Streda, 1. Júna 2011, 10:32

Billy-sk napísal:
PC v aute neni problem urobit, ved staci aj cinsky tablet s androidom a mozes mat za par korun aj navigaciu, Mp3 prehravac, video prehravac, internet a kopec dalsich veci - to vsetko na velkom dotykovom displeji. Problem je ako som uz pisal skor, v tom ako to ovladat (tlacitka na volante, zastavenie radia alebo mp3 ak pride hovor na telefon, udaje z palubneho pocitaca a ine...). Prakticky za 120€ si viem predstavit celkom dobre urobene PC v aute! Len tie udaje z palubneho PC vediet vytiahnut a napojit telefon z auta + tlacitka z volantu a je mi jasne ze toto proste nikdy nebude, lebo to nema kto naprogramovat! Ak ma dost penazi kupi si nove auto ak ich nema, nebude riesit taketo veci. Je to proste vec, ktora by bola sice super, ale nema ziadnu buducnost a neoplati sa to vobec zacat robit!

mne islo skor o to ze ten usb pc nema velky odber a ak fakt stoji 25libier tak je to asi lepsie riesenie ako tu pisali s notebookmi a starymi pc ktore su oproti tomuto o dost vecsie a aj maju vecsi odber...islo mi o to ze by sa cez to dalo pozerat filmy a ist aj na internet samozrejme ze udaje s palubneho pc by som tam asi nedostal ale je mi to jedno lebo tie by sa mi zobrazovali pri vypnutom tv module a asi by do vyslo lacnejsie ako 120€.....a kedze mam aj povodnu navigaciu nepotrebujem ju tam dorabat...
bmw e39 530i "01

Gobs
Auto: E39 525iA
Kraj: Prešovský

Streda, 1. Júna 2011, 14:26

A kolko by ste boli ochotny zaplatit za funkcne riesenie? s tym, zeby to sedelo aj s designom interieru v aute.
ak: e39 525iA
ex: e46 318Ci
Ak by ste potrebovali naradie alebo servis naradia: lagonservis.sk

Obrázok

rasto524

Streda, 1. Júna 2011, 22:02

Gobs napísal:
A kolko by ste boli ochotny zaplatit za funkcne riesenie? s tym, zeby to sedelo aj s designom interieru v aute.

no kedze nemam tv modul tak si konecnej sume musim pripocitat 150€ ale myslim ze keby som zohnal ten maly pc + nejaku usb rozdvojku a nejaky 16gb usb kluc...plus kable na vyvod usb vpredu aby fungovala mys a klavesnica...no neviem do 10 eciek
bmw e39 530i "01

Gobs

Štvrtok, 2. Júna 2011, 06:54

No myslel som all in one riesenie s prepojenim s BC atd.

Obrázok

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 2. Júna 2011, 10:36

nechapem naco je vam v aute PC... pisete ze chcete zachovat visual a funkcnost 16:9 navigacie... tak skocim do obchodu a kupim hociaky multimedialny player na scart alebo priamo na RGB (nieco co prehda 1080p a MP3 s USB alebo externeho HDD), kupim kvalitny obvod so stabilizatorom na 12V... prehravac napojim na tv videomodul + dorobim audio (cez tv videomodul ide len MONO) podla moznosti stereo priamo do radiomodulu a usmievam sa od ucha po ucho

rasto524

Štvrtok, 2. Júna 2011, 11:17

ice.blade napísal:
nechapem naco je vam v aute PC... pisete ze chcete zachovat visual a funkcnost 16:9 navigacie... tak skocim do obchodu a kupim hociaky multimedialny player na scart alebo priamo na RGB (nieco co prehda 1080p a MP3 s USB alebo externeho HDD), kupim kvalitny obvod so stabilizatorom na 12V... prehravac napojim na tv videomodul + dorobim audio (cez tv videomodul ide len MONO) podla moznosti stereo priamo do radiomodulu a usmievam sa od ucha po ucho

cez multimedialny player sa na internet nepripojim + vela dalsich veci ktore zvladne iba pc....mozno sa budete pytat preco?? a naco ti to je??? je to zbytocnost atd atd....ale ked to budem mat tak sa nazory mnohych zmenia na super..je to parada cestovat v aute a este aj googlis po nete... a pri tom vsetkom este pocuvas hudbu...ak to niekoho nelaka tak nech sa potom zbytocne nad tym nezamysla...lebo myslim ze by sa tu skor malo riesit ako to spojazdnit ako to ako ludi od toho odhovorit.......
bmw e39 530i "01

rasto524

Štvrtok, 2. Júna 2011, 11:19

Gobs napísal:
No myslel som all in one riesenie s prepojenim s BC atd.

cez tento maly usb pc sa to asi nebude dat riesit kedze tam windows nerozbehas a jediny znamy soft na spolupracu pc s bc je xcarsoft ktory fakci asi iba pod win...
bmw e39 530i "01

ice.blade

Štvrtok, 2. Júna 2011, 11:54

rasto524 napísal:
cez multimedialny player sa na internet nepripojim + vela dalsich veci ktore zvladne iba pc....mozno sa budete pytat preco?? a naco ti to je??? je to zbytocnost atd atd....ale ked to budem mat tak sa nazory mnohych zmenia na super..je to parada cestovat v aute a este aj googlis po nete... a pri tom vsetkom este pocuvas hudbu...ak to niekoho nelaka tak nech sa potom zbytocne nad tym nezamysla...lebo myslim ze by sa tu skor malo riesit ako to spojazdnit ako to ako ludi od toho odhovorit.......
riesil sa aj net do auta aj ine veci a nic nebolo dobre... to si akoze budes platit dalsi net na sim karte len koli autu? alebo ju planujes prehadzovat medzi sebou? v dnesnej dobe mas na net wifi routre kde narves simku a napichnes to na 12v... notebookujes v okruhu 50 metrov bezproblemov... co okrem surfovania by si mohol vyuzit co nejaky multimedialny player nema? kludne si do auta namontuj nove PSPcko na tom uz googlit mozes ;)

inak je to drahe a narocne na konstrukciu, kym najdes spravne prevodniky, kym si spojazdnis obraz na displayi a audio plus dalsie kablovacky na repro a zosilnovace koli tomu ze ked pc tak aj 5+1 kanalovy zvuk... znova by som sa uz do takeho niecoho nepustal... cele to malo len 2 vyhody:
1. dojdes do garaze nechas si pc v aute zapnute... cez wifi sa pc naloguje do lokalnej siete a ty si pomenis obsah na disku podla potreby... ale je to wifi cize pomale ;)
2. kupis ibus a citas si udaje o aute priamo do pc... zozenies soft ako napr dole spominany carx ktory vie tieto kody citat a zobrazovat hodnoty... alebo si nato prirobis EBD a mas to hned ako diagnostiku...

vsetci ostatni si chceme len vychutnavat nekonecne mnozstvo MP3jek a filmov ktore staci ovladat len cez jeden dialkovy ovladac, startuje rychlo a je to casovo aj financne niekolkonasobne vyhodnejsie... ale ma to jednu nevyhodu, neda sa ovladat tlacidlami na BC a multifunkcie funguju len na pridavanie a uberanie hlasitosti

rasto524 napísal:
cez tento maly usb pc sa to asi nebude dat riesit kedze tam windows nerozbehas a jediny znamy soft na spolupracu pc s bc je xcarsoft ktory fakci asi iba pod win...
skusal si ten carx? nenasiel som verziu s najnovsim navi OS v32 co by aztak nevadilo, cele to strasne blbo... nechcelo mi to pretacat sklatby, kym mi to prestalo vyhadzovat runtime errory to trosku trvalo... je to celkovo dost o nicom, ma to viac bugov ako cinsky dynavin ;)

Gobs

Štvrtok, 2. Júna 2011, 17:32

nejak ste nepochopili moju otazku..
Pytal som sa kolko ste ochotny zaplatit za funkcne riesenie a myslel som to tak, ze by to nebolo ani jedna vec z toho tu spomenuta okrem toho zeby to islo cez tablet alebo nejaky iny sposob.. s tym, ze by sa doprogramoval interface pre komunikaciu s BC atd., toto ma zaujima, pretoze cena za ktoru by to bolo relevantne predavat by mozno bola nejakych 600€ mozno viac, za co si uz kupis Dynavin alebo hocico ine...
A zmysel to ma minimalne pre tych co travia v aute vela casu.

Obrázok

ice.blade

Štvrtok, 2. Júna 2011, 17:46

Gobs napísal:
nejak ste nepochopili moju otazku..
Pytal som sa kolko ste ochotny zaplatit za funkcne riesenie a myslel som to tak, ze by to nebolo ani jedna vec z toho tu spomenuta okrem toho zeby to islo cez tablet alebo nejaky iny sposob.. s tym, ze by sa doprogramoval interface pre komunikaciu s BC atd., toto ma zaujima, pretoze cena za ktoru by to bolo relevantne predavat by mozno bola nejakych 600€ mozno viac, za co si uz kupis Dynavin alebo hocico ine...
A zmysel to ma minimalne pre tych co travia v aute vela casu.

to ze das do auta tablet znamena ze musis vymenit stavajuci system v aute co neprichadza do uvahy ak ma clovek v aute 16:9 navi system, za riesenie s multimedia playerom nedas dokopy ani 100e a z toho najdrahsia polozka je ten player ;) pripadne namiesto playera natiahnut do auta jednoduchu kabelaz na ipod a s tym prehravat aj video

Gobs

Piatok, 3. Júna 2011, 08:42

ice.blade zase pises otom istom :)
samozrejme ked ma uz clovek v aute 16:9 navi tak nebude riesit toto :D
ale berme to tak ze clovek ma klasicke BMW Business CD radio a chce nieco lepsie.

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní