... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
lionlion
Autor témy
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Re: e39 - PC v aute

Piatok, 3. Júna 2011, 18:13

Presne preto, co tu pisete som to nechal tak a kupil si druhe radio + CD menic.

Dalo by sa to poriesit dost lahko a aj dost lacno, ako tu bol spominani ten Android, ma vsebe vsetko aj displey je postacujuci. Ale hlavne co ma najviac odradzalo a aj nakoniec odradilo..... neda sa to len tak lahko sparovat s autom. Ziadne ovladanie s volantu. A co je hlavne..... RADIO, prijem by bol otrasny ak by vobec neaky bol. A pchat neake dalsie autoradio niekde do skrinky spolujazdca + to dalsie komplikovane ovladanie.... radsej nie.

Je to velmi komplikovane, skor sa viac oplati kupit original Navi ako ma byt s ineho auta. Alebo to nechat tak... ale ak to niekto poriesi tak, ze bude vsetko fungovat bze neakych obtiaznosti + vyzorovo to bude podobne originalu, tak klobuk dole.

rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Sobota, 4. Júna 2011, 12:05

ja tomu aj tak nechapem...toto je tema pc v aute a nie ziadny multimedia player v aute....navigaciu mam 16:9...a v blizkej buducnosti jej chcem rozsirit moznosti....tak by som bol rad ak by sa tu ludia vyjadrovali k tomu ako to spojazdnit na tej navigacii co najlepsie a nie tu menit zakazdym temu a odhovarat ludi od toho...nechcem tam ziadny dvd a ani multimedia player...chcem tam pc a ako som uviedol ten usb pc co momentalne je novinka......myslim ze co sa tyka spotreby elektr. energie to bude najlepsie riesenie spomedzi pc....
bmw e39 530i "01

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Sobota, 4. Júna 2011, 12:21

rasto524 napísal:
ja tomu aj tak nechapem...toto je tema pc v aute a nie ziadny multimedia player v aute....navigaciu mam 16:9...a v blizkej buducnosti jej chcem rozsirit moznosti....tak by som bol rad ak by sa tu ludia vyjadrovali k tomu ako to spojazdnit na tej navigacii co najlepsie a nie tu menit zakazdym temu a odhovarat ludi od toho...nechcem tam ziadny dvd a ani multimedia player...chcem tam pc a ako som uviedol ten usb pc co momentalne je novinka......myslim ze co sa tyka spotreby elektr. energie to bude najlepsie riesenie spomedzi pc....

ok, sprav zastavbu toho "pc" do auta, pofot to zdokumentuj nech aj ostatni vedia ako ti to bude fungovat a co vsetko si k tomu budes muset este zohnat aby si to rozbehal... a potom ak to budes davat z auta prec tak napis ako dlho si to pouzival a ci ti to za to stalo ;)

ak je fakt pc nutne tak nico priamo pripravene na 12V, nieco male a aby to malo vsetko... napr hal 3000 ion

rasto524
Auto: bmw e39 530i

Sobota, 4. Júna 2011, 18:15

ice.blade napísal:

ok, sprav zastavbu toho "pc" do auta, pofot to zdokumentuj nech aj ostatni vedia ako ti to bude fungovat a co vsetko si k tomu budes muset este zohnat aby si to rozbehal... a potom ak to budes davat z auta prec tak napis ako dlho si to pouzival a ci ti to za to stalo ;)

ak je fakt pc nutne tak nico priamo pripravene na 12V, nieco male a aby to malo vsetko... napr hal 3000 ion

no vidis a tomuto hovorim prinos do tejto temy....
bmw e39 530i "01

ice.blade

Sobota, 4. Júna 2011, 21:04

rasto524 napísal:

no vidis a tomuto hovorim prinos do tejto temy....

vychadzajme z toho ze v aute je 16:9 system tak za 17 dolarov kupis redukciu z HDMI na RGB+AUDIO
Obrázok

na napajanie bude stacit dokonale vyfiltrovane a usmernene napatie na 12V... sikovny elektrikar nema problem spravit...

ovladanie z volantu bude uz trosku komplikovanejsie, treba kupit ibus usb ako bolo v teme spomenute, plus treba soft...
carx je pre mna nevyhovujuci a povedal by som ze dost odflaknuty program ;) o inom softe zatial neviem... viem len o linuxovych modifikaciach roznych multimedialnych playerov aby spolupracovali na ibus s radiomodulom a mulfifunkciami...

ale uz dost reci, chcem videt fotky a videa tychto pc v aute a nie len omacky okolo toho ;)

lionlion
Autor témy

Sobota, 4. Júna 2011, 22:12

No ako vydim, teoreticky uz mate vsetky problematiky zmaknute. Je jasne ze niekomu staci multimedia, niekto chce aj net, hry a pod. Neodhovaram a ani nekritizujem. Ja osobne by som to nevyuzival skoro vobec, niekto iny mozno kazdy den, kazdy sme iny.

Ale jedno mi este nieje jasne. Ako by ste riesili kvalitny prijem radia? Lebo tie TV-karty aj s FM su naprd. V izbe to nevie chytit nic poriadne, a nie to este za jazdy.

Ked som zakladal tuto temu, tak som do auta chcel nieco hlavne na hudbu a tiez aby ked to niekde odstavim, tak aby som pozrel aj TV alebo film. A pri cenach tych 2DIN radii sa mi PC vydelo ako lepsia volba, kedze PC ma skoro neobmedzene moznosti a kazdy si to moze prisposobit podla chuti (casom by pribudol Internet, GPS a tak dalej...)

ice.blade

Nedeľa, 5. Júna 2011, 08:28

lionlion napísal:
Ale jedno mi este nieje jasne. Ako by ste riesili kvalitny prijem radia? Lebo tie TV-karty aj s FM su naprd. V izbe to nevie chytit nic poriadne, a nie to este za jazdy.
napis TT-Simikovi on si daval do auta lepsie antenne zosilnovace, v tomto som sa nepotreboval vrtat kedze vzdy som pouzil tie anteny ktore su natahane v aute a nemal som problem... ale zalezi od vybavy auta... ak mas radiomodul new generation, ten ma 2 tunery, jeden prehrava a jeden popritom ladi a preladuje podla potreby a funguje to dost dobre

aby som nezabudol toto sa tiez oplati pozriet navody-a-manualy/e46-carpc-s-linuxom-a-full-hd-prehravanim-t34542.html

lionlion
Autor témy

Nedeľa, 5. Júna 2011, 14:20

O kvalite antenneho systemu v aute nepochybujem, ale spojit to s PC je uz nieco ine. A celkove, este som o nicom takom nepocul, co by bolo urcene pre PC a zaroven by poskytovalo tie funkcie co bezne autoradia. Proste mat v PC taku kartu-zariadenie, ktore je stavane na pouzitie v aute (neustala zmena kvality signalu a taktiez zmena vysielacov + funkcie naviac, ktore ma iba autoradio narozdiel od bezneho domaceho radia.) Ak ma chapete co tym myslim.

To je len moja otazka so zvedavosti, lebo uz to nechal tak, neriesim to uz.

LuCKy
Auto: BMW 530iMola

Nedeľa, 5. Júna 2011, 18:17

Teoretickych kecov je tu dost ale skusali ste to uz?
Ja som si tym presiel pred par rokmi a napokon to islo aj tak von. Asi som len priliz narocny bez dostatku casu...
Ale ak mate IT vedemosti, nie ste hlupy, stovky eur naviac a tiez stovky hodin volneho casu, tak nech sa paci. Inak sa do toho ani nepustajte a pockajte si na konecne riesenie niekoho, kto na to ma hlavu, cas a peniaze. Ja som na to neskor uz zial nemal dostatok casu... :(

BTW: ak si myslite, ze BM zvlada bezne RGB, tak snivajte dalej

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

ice.blade

Nedeľa, 5. Júna 2011, 22:02

LuCKy napísal:
Teoretickych kecov je tu dost ale skusali ste to uz?
Ja som si tym presiel pred par rokmi a napokon to islo aj tak von. Asi som len priliz narocny bez dostatku casu...
Ale ak mate IT vedemosti, nie ste hlupy, stovky eur naviac a tiez stovky hodin volneho casu, tak nech sa paci. Inak sa do toho ani nepustajte a pockajte si na konecne riesenie niekoho, kto na to ma hlavu, cas a peniaze. Ja som na to neskor uz zial nemal dostatok casu... :(

BTW: ak si myslite, ze BM zvlada bezne RGB, tak snivajte dalej

LuCKy

nevyhovaraj im to :) oni nepisu o moduloch a moznostiach pripojenia do systemu, skor chcu mat nieco co ma display v predu, najlepsie dotykovy a v zadu PC kde by bolo vsetko na svete co existuje, aby to islo ovladat tlacitkami v predu aj na volante, aby to zobrazovalo hodnoty z auta priamo na displayi, aby to malo neskutocne dobru grafiku a aby to bolo rychle, bezporuchove s top kvalitou 7.1 zvuku... posledna vec hlavne aby to bolo na windows lebo ten je najlepsi :D

mimochodom (nechcem rypat) vsade sa oznacuje boarddisplay ako boardcomputer - BC... BM je vo vacsine priparoch oznacovany radiomodul :)

nema to cenu prispievat viac do tejto temy 8)

LuCKy
Auto: BMW 530iMola

Pondelok, 6. Júna 2011, 06:31

BM je typove oznacenie radia (napr. to naj z e39 je BM54). BM je skratka z nemeckeho slova bordmonitor. :wink:
Ja som mal riesenie s dotykovym LCD, neriesil som video out pre original BM, riesil som len ovladanie cez MF.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných