... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Re: e39 - PC v aute namiesto navigacie

Nedeľa, 21. Februára 2010, 12:28

Zdroj urcite nevyrabaj, existuju super zdroje s ATX konektorom (je to vlastne dvojity plosak na ATX konektore = male vykonne riesenie so vsetkym co treba) presne na toto urcene, picoPSU. Ja mam 120W widerange (su aj 60W a 90W ale tie myslim nie su widerange) ako som uz pisal, za tie EUR to urcite stoji.
Pouzivam jeden 5 kanal zosik. Origo 10kanal/stupen som dal von.
TDA su super veci ale nic nie je take jednoduche aby to fungovalo ako ma, vzdy sa s tym treba vyhrat, ak je cas, skusenosti a moznosti tak OK ak nie, tak radsej nieco kupit.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

hakker
Auto: E39 Touring
Kraj: Nitriansky

Streda, 24. Februára 2010, 18:39

http://www.youtube.com/watch?v=sHm4rwQAAj4&feature=related

a nasiel som aj postup ako to to dostat do e39 a funguje to na klasickom BC
mam v plane to zriesit ale nakolko nie som taky zdatny v elektronike potreboval by som niekoho kto by sa na to podujal
edit/
nasiel som aj link na e39 ako to vyzera v praxi
http://www.youtube.com/watch?v=jZCjqpBM8lM

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 24. Februára 2010, 18:53

Takychto aftermarket systemov co v pohode funguju na BMW bordmonitoroch je spusta.
Dokonca aj open source/freeware.

atc
Kraj: Zahraničie

Streda, 24. Februára 2010, 19:06

Je niekto kto by mi toto vedel spachat v aute? http://www.youtube.com/watch?v=ljr559ig ... re=related

jabmw

Streda, 24. Februára 2010, 19:36

dobreeeeeeeeeeeeeeeee :shock:

lionlion
Autor témy
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Streda, 24. Februára 2010, 20:13

nie zle ale v podstate tam velka zmena nieje

Ja som zase pozeral na stranke NEWAY, maju spustu multimedii do auta a zaujalo ma 2DIN PC riadne s win, dotykove a ma to stereo ale 4x45w tiez GPS, TV, radio, a aj cuvaciu kameru. Je ich tam viac a cena je okolo 1000 dolacov. Ale za tie love si tam dam klasik dotykovy 7 display a PC do kufra take namakane ze as.

atc

Streda, 24. Februára 2010, 22:00

lionlion napísal:
nie zle ale v podstate tam velka zmena nieje

Ja som zase pozeral na stranke NEWAY, maju spustu multimedii do auta a zaujalo ma 2DIN PC riadne s win, dotykove a ma to stereo ale 4x45w tiez GPS, TV, radio, a aj cuvaciu kameru. Je ich tam viac a cena je okolo 1000 dolacov. Ale za tie love si tam dam klasik dotykovy 7 display a PC do kufra take namakane ze as.
No mna osobne by zaujimalo iba nieco co bude slapat s origo 16:9 boardom,chcem zachovat uplne povodny vzhlad+rozsirit moznosti [-o< .

hakker

Štvrtok, 25. Februára 2010, 08:54

atc525 napísal:
No mna osobne by zaujimalo iba nieco co bude slapat s origo 16:9 boardom,chcem zachovat uplne povodny vzhlad+rozsirit moznosti [-o< .

presne to by som chcel aj ja zacovat povodny vzhlad a aj funkcie co by slapali na BC tak ako doteraz + rozsirit monosti ako napr mp3...

LuCKy

Štvrtok, 25. Februára 2010, 10:23

atc525 napísal:
Je niekto kto by mi toto vedel spachat v aute? http://www.youtube.com/watch?v=ljr559ig ... re=related

CarX je soft beziaci na Windows == treba minimálne CarPC + iBus komunikátor aby si CarX mohol ovládať origo tlačidlami a knobmi == všetko nakáblovať. V podstate by to nemal byť problém, len tá práca s tým, aj keď je jej podstatne menej než v mojom prípade. :smile:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
-
Obrázok
-
Obrázok

hakker

Štvrtok, 25. Februára 2010, 11:51

LuCKy napísal:

CarX je soft beziaci na Windows == treba minimálne CarPC + iBus komunikátor aby si CarX mohol ovládať origo tlačidlami a knobmi == všetko nakáblovať. V podstate by to nemal byť problém, len tá práca s tým, aj keď je jej podstatne menej než v mojom prípade. :smile:

LuCKy

a co stoji iBus komunikátor
a kde sa to da kupit
mal by som zaujem

LuCKy

Štvrtok, 25. Februára 2010, 12:07

Sú dva typy, resp. verzie. Verzia v4 je pre COM port a verzia v6 je pre USB (formát USB kľúča).
V4 poskladaná = 30EUR
V4 neposkladaná = 18EUR
V6 poskladaná = 40EUR
+ poštovné 6EUR pre celý svet

http://www.reslers.de/IBUS/order.html

Verziu si treba vybrať podľa vlastnej inštalácie, resp. potrieb. Ja používam COM port verziu, spokojnosť.

LuCKy
-
Obrázok
-
Obrázok

atc

Piatok, 26. Februára 2010, 15:25

LuCKy napísal:

LuCKy
Popis mi prosimta tvoj pripad :shock: lebo uz hento sa mi zda bomba :smile: .

LuCKy

Pondelok, 1. Marca 2010, 07:21

atc525 napísal:
Popis mi prosimta tvoj pripad :shock: lebo uz hento sa mi zda bomba :smile: .

Ahoj atc525.
Citujem sám seba :smile: :
Mam AMD Athlon X2 4450E podtaktovany a podvoltovany, integrovana ATI3200 a zerie to pod 40W, o nizkom vykone nemozem povedat (720p HD video bez trhnutia, 1080p mam ale este som neskusal), boot do 1min, z hibernate do 30sek. Zdroj mam widerange (funguje od 6V-24V), s ochranou proti vybitiu baterie. 7" touch screen, ovladanie aj pomocou MFL cez i-bus, gps, wifi, bluetooth.

Dopredu ťahané káble: video signál, napájanie LCD, ibus, 2x usb (1x touchscreen, 1x usb vystup), zopínacie plus.
Káble do zadného priestoru: napájanie cpc (cez poistku), usb na gps, usb na wifi, 2x stereo výstup do zosilňovača, napojenie repro na zosilňovač
carpc: vyrobená krabica na mieru, 3x ventilátor (2x regulovaný, 1x 12cm bez regulácie)

LuCKy
-
Obrázok
-
Obrázok

hakker

Streda, 3. Marca 2010, 07:49

LuCKy
tak ale s napojenim na klasicky BC by nemal byt taky velky prblem a tahania kablov...???
len neveim ako by siel ten video vystup to mi nieje celkom jasne...ale predpokladam ze by sa to napajalo vsetko v zadu aspon moj odhad cize do predu by som nemusel nic tahat ci hej?
nerozumiem sa tomu tak len tak nahlas premyslam

lionlion
Autor témy
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Sobota, 7. Augusta 2010, 17:22

LuCKy mam na teba jednu otazocku. Ako mas porieseny prijem radia, a aka je kvalita, ci nevypadava?
A kde si kupoval to PicoPSU a za kolko?

Lebo som sa rozhodol ze si dam do auta PC, uz som skoro kupil 2Din china radio ale neako sa mi doma nakopily pouzite PC suciastky, tak som dal s toho dokopy PC s nasledovnymi parametrami:

Intel Celeron 2.4 GHz single core
1 GB DDR1 RAM 400 MHz kingston (2x512)
VGA ATi Sapphire HD2400PRO 256MB/64bit DDR2 AGP slot
HDD 80 GB Western Digital ---(je to klasika tak sa chcem spitat ako bude znasat otrasi v aute)---

Mam kamosa v Anglicku tak mu poviem nech mi posle neaky 8" dotyk. + este set bezrotovy klaves. + mys keby niekedy trebalo.
Planujem si vyrobit skrinku na mieru len este neviem ako poriesim zdroj, ale hlavne ako budem chytat radio. Ci kupit radio ktore niekde zasijem a zaroven mi bude sluzit aj ako audio zosilnovac pre PC, alebo zosilnovac a TV kartu, no neviem ze ako

Poradte ako to mate poriesene alebo ako by ste to poriesili

V aute mam najzakladnejsie radio na kazety, takze ma to uz neako nebavy

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných