... všetko o BMW ...
svanto66 napísal:tym HD waxom sa mysli tvrdy vosk? ja chcem ako vosk alebo skor konzervant Autoglym Extra Gloss Protection..mas s nim skusenosti? ale mozes mi popisat postup a pri tom HD vosku..a nejake rozdiely medzi tymito dvomi..
minco napísal:
tak HD je tvrdý vosk, extra gloss je sealant, čiže je tam rozdiel už v samotnej štruktúre...
No ja dávam prednosť HDčku, vytvára lepší efekt a dlhodobo chráni lak.
Máš tam 2 aplikátory + mikrovlákno, jedno balenie ti vyjde na cca 60 áut
svanto66 napísal:
s cim je jednoduchsie robit? aky je rozdiel medzi sealantom a voskom?
minco napísal:
Tak vysvetlím ti to tak amatérskejšie, aby si tomu pochopil:
sealant je vlastne chemická ochrana (konzervácia) laku na báze silikátov (ak sa náhodou mýlim, kľudne opravte)
No a čo sa týka ja dávam prednosť voskom, majú pravdepodobne dlhšiu životnosť a aj lepší lesk, lepší odvod vody z kapoty
Každému vyhovuje niečo iné, to časom zistíš čo tebe
svanto66 napísal:
a mozem pouzit aj oba naraz? ako najskor ten sealant a na to vosk?
minco napísal:DD
No naozaj vidím, že o tom nemáš ani šajn
Nie nie, môžeš použiť SRP + HD alebo SRP+EGP
pro použití Ultra deep shine jedine EGP, nikdy nie HD
svanto66 napísal:
no nemam, preto sa pytam :) ale teraz uz mam v tom trosku jasnejsie
mas skusenosti aj s clayom? nejake rady ako s tym robit?
minco napísal:
Jasné, clay je pri leštení veľmi podstatný, lebo ti dobre pripravý povrch automobilu...
No čo, zobereš si trošku clayu, rozplácaš ho na placku priemeru 5cm a lubrikuješ nejakým lubrikantom (rapid detailer), hlavne predtým auto dobre umy, aby si si clay hneď nezničil
svanto66 napísal:
no super :) tak uz by som mal vediet cely postup..diky moc za info
matooo napísal:tak velmi pekna tema ako vidim sam som tuto dilemu riesil a tazke to vobec nebolo ale malo to par etap vyskusal som si par produktov a bol som velmi sklamany hlavne Turtle Wax Plus PTFE (pasta so silne skrabacim efektom a vodu skor pritahuje ako odpudzuje) po tejto skusenosti som este skusil inu variantu od turtle ale to bolo velmi narocne a vobec ma to nebavilo ani vysledny efekt nebol taky ako som ocakaval
kedze v umyvani aut som trosku zbehly prestudoval som net a tu ma inspiroval jeden clovek paul dalton a firma Miracle Detail tak som velmi nad vyberom produktov nerozmyslal
autokozmetika 3M, a nejake naradie ktore je potrebne som nakupil vyskusal a bol som velmi milo prekvapeny s vysledkom samozrejme spokojnost za malo penazi
ak by ste mali zaujme viem dodat 3M produkty![]()
ako som si to tu precital tak par etap procesu lestenia sa vam z postupu vytratilo to len tak by som podotkol
setko dobre a pekne sa starajte o auticka ved nieje nic krajsie ako jazdit v perfektne umytom aute
mys_iak napísal:85e komplet kit? vies to rozpisat? lebo toto je brutalne pekna cena....