... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
miraso napísal:caute, ja mam tiez nainstalovanu kameru, ale obejdnaval som aj s videnim v noci, ale nejako to v noci nejde..mam ten obraz cely biely, akoby totalne zahmleny..okolo kamerky su diody, ale tie svietia len v noci a aj to na cerveno, 3/4 z nich su ale prekryte takym penovym kruzkom, takze z diodiek je vidiet len malinky kusok..neviete, ci nahodou mam kameru s nocnym videnim a mam sa len pokusit ju rozobrat a vytiahnut ten kruzok, ktory cloni tym cervenym diodkam? Alebo ak by bola s nocnym videnim, tak su tie diodky obycajne a svietia na bielo? Jedna z tych diodiek ma v sebe aj senzor do tmy..
pelo napísal:
Tie diody, co svietia na "cerveno" su v skutocnosti IR LED. Ty ich vidis len ako slabunke cervene bodky, ked sa pozries priamo na cip, ale kamera tym, ze je citliva aj v tejto oblasti ziarenia to vnima ako biele svetlo. Skus namierit na tie LED digitalny fotak, trebars ten, co mas v mobile a uvidis.
Ten kruzok, co spominas, je tam na to, aby sa svetlo z IR LED neodrazalo od krycieho skla kamery spat to objektivu a neoslepovalo ju to. Mal by vlastne len ohranicovat objektiv kamery az po predne krycie sklo, ale LED by zakryvat nemal.
pelo napísal:Je to dost rozmazane, nie je to poriadne vidiet. Ale ako si pisal, treba ho zmensit tak, aby nezavadzal LED-kam ale ani nezasahoval do zorneho uhlu kamery. Ten kruzok musi byt az po predne krycie sklo, aby zabranil odrazaniu sa prisvetlenia spat do objektivu.