... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
swalko napísal:Takze na stvrt nadrze (15 litrov) som presiel 257km, co dava realnu spotrebu 5,7l/100km, palubak stale ukazuje 7,3 az 7,4. Jednalo sa o kombinovanu jazdu dialnica a mesto, ale nie o jazdu na spotrebu, lebo auticko si rad uzivam, ale tiez ani ziadny pirat nie som
swalko napísal:co dava realnu spotrebu 5,7l/100km, palubak stale ukazuje 7,3 az 7,4
franzkiller napísal:taka otazka, a nulujes priemerku pri tankovani?
swalko napísal:
Nenulujem a ani na to v mojom pripade nevidim dovod, ja spotrebu na palubaku pouzivam viacmenej ako ukazovatel toho ci je auto v poriadku. Resetoval som ju len raz, ked som auto kupil, cca pred 6500km.
franzkiller napísal:
tam je pes zakopany... ten ukazovatel je "dlhodoba" priemerna spotreba, rata sa od okamihu ked ju vynulujes. cize ked si presiel napriklad 6000km od vynulovania a mas tam napr. tych 7.4, tak uz len velmi tazko sa bude to cislo menit, az ked nabehas vela km s mensou spotrebou (alebo naopak s vacsou). len ked nulujes s tankovanim tak mozes porovnavat to co pise BC a co vyratas podla litrov / km
coWon napísal:no ja mam v manuály pisane ze mi to pocita priemerku za poslednych 30km jazdy, to znamena ze aj ked prejdem 1000km, tak tam mam priemernu hodnutu s poslednych 30km...
ale zase v dalsom prispevku sa pise ako je priemerka rozkalibrovana po case, tak tu primerku beriem ako "informativne" jakoze
fuserpietro napísal:poslednu dobu mi zacala liezt spotreba razantne nahor a zaroven teplota chlad. kvapaliny sa pohybuje okolo 75-77 C, predpokladam ze je chybny termostat.
mohol by niekto kto mal rovnake priznaky ako ja potvrdit ze po vymene preslo vsetko do normalu (nechce sa mi behat po diagnostikach) ?
fuserpietro napísal:vcera som kupil termostat, nove zhavice (NGK D-power) a v pondelok sa bude menit, tak snad napisem aj svoje postrehy. Poslednu dobu teplota nikdy nevystupila nad 80°C