Streda, 23. Februára 2011, 19:00
No s tymto mam aj ja po vymene zhavicou niekedy problem ked rano startujem. Ide naskor o to, ze auto ma ochranu, ked napetie na baterke klesne pod urcitu hodnotu (tusim ze nieco okolo 11,5V) tak auto nestartuje, vsetko ostatne funguje len starter ani netukne.
Teraz v zime to sposobuje mraz, ktory oslaby baterku a hlavne zhavice, tie ked zhavia tak maju odber skoro 2.5kW a to stiahne baterku pod tu hranicu. Ja mam vo svojom rocnu 100Ah Braner
Skus ked zhavis a zhasne kontrolka, tak pockat este asi 15sec. a potom startovat, lebo aj po zhasnuty zhavenia auto este stale zhavi a az po urcitom case vypne zhavice. Je to tak riesene aby auto po nastartovani malo plynuly chod.
Prvykrat som hladal problem v imobilizery, lebo vsetko ide aj cerpadla. Ked som nic nenasiel, potom som napojil merak a sledoval.....
Riesim to tak ze rano vzdy prichystana druha 100Ah baterka, otvorim kapotu, napojim, nazhavim startem a idem. Ked napojim tu dalsiu baterku tak NO problem, len brnk a uz to bezi.
Potm este si zmeraj kolko ti dobija, aby problem slabsej baterky nebol tam. Mne dobija neakych 14.5-14.7 uz neviem presne, ale bez rozdielu otacok motora. Ci volnobeh, ci vyssie otacky, ci vsetko vypnute alebo pozapinane, hodnota dobijania stale ta ista. To uz nieje ako na starych skodovkach ze to bolo podla otacok.