... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Tommel
Auto: e36 328i
Kraj: Zahraničie

Re: [E36 328i] Majova nová hračka

Utorok, 22. Júna 2010, 18:22

Kdy sem dáš fotku upraveneho volantu ? :mrgreen: O:)

Majo
Autor témy
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 27. Júla 2010, 10:18

co tam po volante :lol:
V nedeľu ráno sme sa so ženou vrátili z dovolenky z Chorvátska. Celkovo sme prešli 2800km. Ak si hovoríte, že tak ďaleko sa do Chorvátska ani isť nedá a nemýlite sa.
Vyrazili sme vo štvrtok 15.2, s tým, že si spravíme výlet, prespíme v Maďarsku pri Balatone, na druhy deň niekde v Chorvátsku, proste pohodička. Nástup sme mali v sobotu po 14tej vo vilke na ostrove Brač. Dosť času keby.....
GPS ma viedlo centrom Budapešti, bola v celku kolóna, čo je tam normálka, na obchvate to nebolo oveľa lepšie, keďže bolo okolo obeda. Po dlhom státí v kolóne sa nám nejako pred 13tou ozvala spod kapoty rana, syčanie a všade para. Takže paráda, obliecť vestu a kukať čo sa stalo. Vonku okolo auta stala voda akoby niekde prasklo potrubie, auta nás obiehali horko-ťažko - 3 prúdy oboma smermi, zápcha a my tam stojíme, čumíme pod kapotu. Chladič KO, voda fuč.
Odťah v tejto kolóne by bol nemysliteľný a tak čakáme, kým ochladne motor a núdzovo dolievame minerálku, ktorej si našťastie vezieme dostatočné množstvo. Po doliatí sa pohýname a prechádzame asi kilometer, než teplota opäť začne stúpať. Zaťahujem na krajnici a opäť lejem minerálku. Na ďalší pokus už sme takmer na konci Budapešti, voda opäť prekračuje normálnu teplotu a tak vychádzam na chodník pri akomsi parku. Tam už to bolo o niečo kľudnejšie, ak sa to tak dá nazvať vedľa 4 prúdovej cesty, po ktorej lietajú autá minimálne 70kou. Dúfam, že voda tečie nejakým poškodeným tesnením, pretože to tieklo práve popod nádržku na chladiči a tak vyberám chladič. Ešteže som si zobral náradie. Bohužiaľ zisťujem, že chladič už neopravím a tak sa snažím zistiť, či nemajú nejaký skladom v BMW v Budapešti. Našťastie mám kamaráta, čo hovorí maďarsky, tak ho vyvolávam aby to zistil... Bohužiaľ, dodanie 48 hodín. Pracovných... vo štvrtok poobede.... Volám kamarátovi v BB(díky moc Rasťo), zháňa pre mňa chladič na Slovensku, jeden má, dodanie v sobotu ráno UPSkom do BB... Do Blavy si však preň môžem ísť hoci aj ráno. Tak zase volám kamarátovi z VK(tomu, čo obvolával BMW v Maďarsku) a prosím ho o odťah na Slovensko. Kým sa ku nám dostane, pár hodín to potrvá. Ideme teda na pumpu, nakúpiť destilku, lievame do chladiča a pokúšame sa dostať, čo najďalej od centra Budapešti. Prešli sme asi 10km, auto sa vždy po vytečení vody začína hriať, tak ho nechcem trápiť a odstavujem na parkovisku. Ideme sa najesť a čakáme na príchod „odťahovky“. Doráža až večer a tak po siedmych hodinách strávených v tomto pekle zapíname lano a hor sa na Slovensko. Honda Civic 1.5Vtec má do predhraničných kopcov skoro podobné problémy s chladením ako ja, plne naložená e36ka jej dáva zabrať. Premávka už je minimálna a tak plním chladič destilkou a vyrážam len v doprovode aby sme neničili aj kamarátovu Hondu. Na jedno naplnenie chladiča vyše 10km, takže asi po 3 zastávkach sme v Šahách. Neskoro v noci, meníme odťah za manželkine Tipo 1.9TDI, na ktorom prišiel jej brat po nás ku hraniciam. To už také problémy pri ťahaní nemá a tak sme už po jednej hodine v noci doma. Padáme mŕtvy do postele aspoň na pár hodín aby sme o 8mej ráno už boli v Bratislave. Cesta je dlhá a tak spíme len asi 4 hodiny. Plán vychádza, 8:05 už kupujeme chladič a otáčame domov. Okolo obeda začína výmena chladiča. Aby to bolo dokonalé, stará hadica na spoji s chladičom netesní, novú narýchlo nezoženiem a tak sa s tým trápime skoro 3 hodiny...
Vyrážame v najhoršom čase okolo 15:30, v kufri zásoby vody „keby niečo“. Tento krát Budapešť zďaleka obchádzame obchvatom, kde je premávka ako-tak plynulá. Vyšťavení prichádzame na miesto určenia s prestávkami až niečo tesne pred termínom nástupu. Cestou som ešte zistil, že pokiaľ pridám teplotu na kúrení, tak mi na nohu tečie voda a rosia sa okná....
Našťastie to auto zvládlo a čaká ho rozsiahla oprava... už sa teším...

matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 27. Júla 2010, 15:33

Tak to vie nasrať!
Mne sa manželka smeje že som pokaka.. Ísť na dovolenku autom!
Ale proste ja mám strach ísť na aute,o auto sa starám,ale čo ak blbec náhoda a jebne napr.chladič ako tebe alebo automat.
No ešte že v Budapešti a nie dakde na začiatku Chorvátska.
Majo tu cestu Budapešť Šahy poznám na spamat a tie kopčeky vedľa Vácu museli dať riadne zabrať autíčko.
Odpojil si kardan?Ak nie,vymeň čo najskvor olej v prevodovke.Nechladil sa,práve naopak,prehrieval.Olej stratil značnú časť životnosti.

Majo
Autor témy

Streda, 28. Júla 2010, 08:17

ja mam na Madarsko a chladice specialne stastie. Vlani mi praskol chladic na Nive tesne pred Rumunskymi hranicami a pre druhy som musel az na Ukrajinu, takze teraz to bolo aspon blizsie.

Olej uz musim menit v prevodovke aj tak, ale myslim, ze toto mu az tak strasne neublizilo. Aj mi napadlo, ze to neni moc dobre tahat, ale nikdy ma netahali viac ako 30km(aj to asi prehanam) a to dost pomaly, potom som vzdy nastartoval a presiel minimalne 10km sam. Skor sa bojim co motor, hlavne preto, ze do vody tlakuje uz dlho, v podstate podla Teba dlhsie nez to mam ja, tak mam podozrenie na prasknutu hlavu alebo tesnenie v lepsom pripade. Kazdopadne hlava pojde komplet na repas, stejne som to chcel spravit/zrovnanie, zabrusenie ventilov, vymena gufier, pretesnenie Vanosu a pod.../
Najviac sa "tesim" na vyberanie pristrojovky a vymeny kurenia(do toho sa vsak az tak neponahlam lebo co mam doma je taka ista a ja by som chcel rovno prehodit na digi- len to zohnat)...
V podstate teraz auticko musi este tyzden vydrzat kym si dokoncim Zigulaka a vymenia sa v garazi 8-)

herri13
Auto: BMW E39 528i sedan

Streda, 28. Júla 2010, 08:40

No pekne Majo, som rad, ze som pomohol a mohli ste si s drahou uzit medove tyzdne.
Ked ho porobis tak uz budes mat dufam pokoj.
E39 528i Cosmoschwarz metalic - ex
E36 325i Brokatrot Metallic - ex
E36 318i Diamantschwarz Metallic - ex

Maysner
Auto: E36 Coupe

Streda, 28. Júla 2010, 10:19

radsi uz do toho madarska nejezdi :lol: uz druhym rokem ti to zneprijemnilo dovolenou
Low E36 323i Coupe, 9/1994, Individual, Dakar Gelb - in reconstruction
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P
Ruzne dily na E36 zde :wink:
Nabizim bezny servis na starsi BMW ale i jine znacky. Zastavby a upravy prevazne E36 a E30 :)

Majo
Autor témy

Streda, 28. Júla 2010, 10:52

asi pojdem na buduci rok cez Rakusko :mrgreen:

chefino
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Utorok, 21. Septembra 2010, 12:11

matyson napísal:
Tak to vie nasrať!
Mne sa manželka smeje že som pokaka.. Ísť na dovolenku autom!
Ale proste ja mám strach ísť na aute,o auto sa starám,ale čo ak blbec náhoda a jebne napr.chladič ako tebe alebo automat.
No ešte že v Budapešti a nie dakde na začiatku Chorvátska.
Majo tu cestu Budapešť Šahy poznám na spamat a tie kopčeky vedľa Vácu museli dať riadne zabrať autíčko.
Odpojil si kardan?Ak nie,vymeň čo najskvor olej v prevodovke.Nechladil sa,práve naopak,prehrieval.Olej stratil značnú časť životnosti.

Hmm.. no neviem chlapi, ja jazdím na dovolenky výhradne autom, najďalej som bol 4ia ľudia v Španielsku, 3500 km jeden smer a naspäť a to ešte na Honde Civic 1.5, do nemecka cca 700 km jeden smer jazdím pravidelne a minulý rok sme si dali SK-Chorvatsko-Kosovo-Grécko--trajekt do Talianska a naspäť na SK. To už na 540i... Zatiaľ ani jeden problém so žiadnym autom. Náhoda je blbec, ale auto mám práve na takéto výlety :twisted: :-"

Majo
Autor témy

Re: [E36 328iA] Majova hračka

Streda, 22. Septembra 2010, 11:47

ked uz si to tu oprasil aspon napisem, co je s mojim bmw :(

Minuly tyzden cestou z Bystrice na dialnici nieco buchlo, myslel som, ze som nieco trafil na ceste, no potom uz v meste to zacalo buchat pravidelne, tipoval som hardy spojku, tak som s tym zasiel kamaratovi na jamu, no na kardane ani nikde nieje ziadna vola, takze je to v prevodovke. Zhodil som kardan a odtiahol to, budem to musiet rozobrat, no nie je absolutne cas. Minimalne mesiac nepovrci a mozno skonci s manualom :x

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Streda, 22. Septembra 2010, 12:32

V logu máš nejaké biele svetlá, to su xenóny alebo Xenesisy?

Majo
Autor témy

Štvrtok, 23. Septembra 2010, 07:15

xenony, H1 prestavbova sada 8000k/na stk som ich radsej vyhodil/ :mrgreen:

co su Xenesisy?

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 23. Septembra 2010, 07:20

neobycajne ziarovky, ponuka ich tu jeden chalan
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Majo
Autor témy

Utorok, 1. Februára 2011, 21:09

Tak som sa do toho po dlhej dobe nepojazdnosti(resp. pojazdnosti s pukanim v prevodovke) pustil.
Caka ma kompletne pretesnenie motora a prislusenstva(servo, altas, klima - vycistenie, vymena lozisk...) a vymena prevodovky. Zatial to ide pomaly, na BMW to robim prvykrat tak sem tam pride nejaky zadrhel(som napr. zvedavy ako budem nastavovat rozvody), momentalne som stroskotal na tom, ze nemam kluc na hlavove srouby(nejaky torx asi e12-14?) tak musim dokupit a ked zase bude trocha casu....
Nejake foto z dneska:
Obrázok Obrázok Obrázok

Maysner
Auto: E36 Coupe

Utorok, 1. Februára 2011, 21:39

Torxy kup celou sadu. Vyuzijes je na E36 vsechny. Jen treba na prevodovkce jsou 3 velikosti. A hlavu nedrzi jen ty velky torxy, ale jsou tam jeste tusim dva maly vepredu. Chvili mi trvalo nez jsem prisel na to, co tu hlavu jeste drzi na bloku.
A koukam, ze jsi nakonec i tu klimu odpojil :lol:
Low E36 323i Coupe, 9/1994, Individual, Dakar Gelb - in reconstruction
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P
Ruzne dily na E36 zde :wink:
Nabizim bezny servis na starsi BMW ale i jine znacky. Zastavby a upravy prevazne E36 a E30 :)

Majo
Autor témy

Utorok, 1. Februára 2011, 22:02

nj, sadu torxov som uz kvoli bmmw kupoval, len som nevedel ze mi budu treba aj vnutorne :lol:
klimu som nakoniec vypustit musel a moc z nej teda nevyslo, skoro sa v garazi dalo dychat :oops:
inak som fakt zvedavy ako budem nastavovat rozvod ak nezozeniem ten pripravok na zaistenie vaciek :mrgreen:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných