... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

kreveta
Autor témy
Auto: E60 LCI, 540i V8
Kraj: Bratislavský

V servise mi umyli auto (?)

Sobota, 6. Marca 2010, 22:13

Mozno sa s tym uz niekto stretol, ale pre mna novinka. Bol som dat v BA v autorizovanom Auto-Motive nastavit geometriu a este pozriet nejake drobnosti. Som tam staly zakaznik. Pri tej poslednej geometrii mi na moje pocudovanie umyli auto. Prisiel som so spinavym, odisiel s cistym, vratane dokladne/rucne umytych diskov. Nezmienili sa o tom a bolo to "v cene". Zistil som to az ked som odchadzal vonku z parkoviska.

Radost nechavat tam auto aj peniaze =D> =D>

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i
Kraj: Trnavský

Re: V servise mi umyli auto (?)

Sobota, 6. Marca 2010, 22:53

=D> =D> to im slúži ku cti, takto by to malo byť všade.

Užívateľov profilový obrázok
matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 6. Marca 2010, 23:38

Jasne v BB.tempuse rovnako Granat a Bazy,oplachnute a povysavane.

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Nedeľa, 7. Marca 2010, 00:08

tak isto tempus awt BA, auto po geometrii a striekani zadneho naraznika, zvonku aj zvnutra vycistene... v autorizovanom servise by to malo byt samozrejmostou... aspon tych 21e v mojom pripade usetrenych
Subaru WRX STi

Maťásek
Auto: E46 330i

Nedeľa, 7. Marca 2010, 00:11

Ja som v BA v automotive menil čidlo vačky v motore, za polhodinku som to mal urobené a platil som len súčiastku, servis mi dali normálne zadarminko :smile:

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Nedeľa, 7. Marca 2010, 01:11

mne pravidelne v auto-motive umyju auto po servise :wink: :smile:
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

kreveta
Autor témy
Auto: E60 LCI, 540i V8

Nedeľa, 7. Marca 2010, 01:13

RudyJames napísal:
tak isto tempus awt BA, auto po geometrii a striekani zadneho naraznika, zvonku aj zvnutra vycistene... v autorizovanom servise by to malo byt samozrejmostou... aspon tych 21e v mojom pripade usetrenych

V AWT ti striekali naraznik? Taketo pomaly az klampiarsko-lakernicke ukony sa tam robia? Myslel som, ze maximalne tak objednaju naraznik v konkretnej farbe a za 5 minut nasadia/vymenia. Ako to je?

Maco
Auto: visavytena pajta

Nedeľa, 7. Marca 2010, 10:24

To je povacsinou povinnost kazdeho servisu a hradi to sam servis im to robi dobre meno ale teraz je to povacsinou samozrejmost, tam uz zalezi ci to zoberu na OMV alebo ci maju kefovu v servisu mi mame napriklad v servisku rucnu autoumyvarku takze o tie auta je dobro postarane :) po mechanickych ukonoch ti to spravia z vonku ale u nas ked to bolo v lakovni tak komplet zvonka zvnutra, disky a tak.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Cosmo
Auto: E53

Nedeľa, 7. Marca 2010, 11:03

To robí len dobré meno servisu. Aj v TN suzuki dokedy tam robil jeden pán tak vždy o auto postarané, keď sa prezúvalo tak samozrejme kolesá umyté. Drobnosti ktoré potešia. U prémiových značiek by to mala byť samozrejmosť :-s

KONNI
Auto: e36 328i qp M sport
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 7. Marca 2010, 11:21

malo by to uz byt samozrejmostou...v inych krajinach to takto funguje uz dlho len tu sme zase zaspali,ale tak uz sa to zacina rozbiehat...

starML
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 7. Marca 2010, 15:34

Že auto po opravě umyjí a i uvnitř vyčistí, je velmi zajímavé a souhlasím s tím, že mne to taky překvapilo. Zpravidla se tak stane, když je auto v opravě do druhého dne a více. Jen si úplně nejsem jistý tím zadarmo, protože :

- u Invelt Plzeň, auto po opravě umyté, kola naleštěná a na faktuře byla i částka za výměnu žárovičky v parkovačce a doplnění kapaliny do odstřikovačů. Jednalo se o 100 Kč, takže jsme na sebe s technikem mrkli a hotovo.
- znova u Invelt Plzeň, auto po opravě umyté, kola naleštěná, plasty interiéru něčím ošetřeny a na faktuře byla i částka Servis - standartní rozsah 2AW á 90 Kč. Takže ta nalhaná žárovka byla minule lacinejší.
- ACR Plzeň (naproti Inveltu), auto po opravě umyté, kola taky, na faktuře byla i částka Servis - standartní rozsah 2AW á 105 Kč. Jenže v Inveltu myjí lépe.
- BMW Hager Tirschenreuth, Německo, z Mariánek mám to blíž než do Plzně, auto umyté, kola naleštěná, na faktuře nic navíc
- znova BMW Hager Tirschenreuth, auto po opravě neumyté, kvůli technickému problému, takže omluva + plastové klipy na zajištění hadic u motoru a zajištění stěračů grátis. :D

Nejhorší zkušenost je z roku 1982, autoservis VAZ, Liptovský Mikuláš, Okoličné, auto už týden na opravě brzd. Jdu po nábreží A. Stodolu a moje "švédské" auto s SPZ PMB-92-86 stojí za krčmou Vrbica, v otevřeném kufru várnice s obědem, mechoši vo výčape - borovička+pivo. Takže volám do servisu, auto je na zkušební jízdě. Takže sděluji vedoucímu, jak zkušební jízda probíhá. Při placení mi sice dali jako slevu na práci, ale v kufru zůstal rozlitý guláš a polívka. To se přece při zkoušce brzd může stát, ne? :(
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Maco
Auto: visavytena pajta

Nedeľa, 7. Marca 2010, 19:49

starML napísal:
Že auto po opravě umyjí a i uvnitř vyčistí, je velmi zajímavé a souhlasím s tím, že mne to taky překvapilo. Zpravidla se tak stane, když je auto v opravě do druhého dne a více. Jen si úplně nejsem jistý tím zadarmo, protože :

- u Invelt Plzeň, auto po opravě umyté, kola naleštěná a na faktuře byla i částka za výměnu žárovičky v parkovačce a doplnění kapaliny do odstřikovačů. Jednalo se o 100 Kč, takže jsme na sebe s technikem mrkli a hotovo.
- znova u Invelt Plzeň, auto po opravě umyté, kola naleštěná, plasty interiéru něčím ošetřeny a na faktuře byla i částka Servis - standartní rozsah 2AW á 90 Kč. Takže ta nalhaná žárovka byla minule lacinejší.
- ACR Plzeň (naproti Inveltu), auto po opravě umyté, kola taky, na faktuře byla i částka Servis - standartní rozsah 2AW á 105 Kč. Jenže v Inveltu myjí lépe.
- BMW Hager Tirschenreuth, Německo, z Mariánek mám to blíž než do Plzně, auto umyté, kola naleštěná, na faktuře nic navíc
- znova BMW Hager Tirschenreuth, auto po opravě neumyté, kvůli technickému problému, takže omluva + plastové klipy na zajištění hadic u motoru a zajištění stěračů grátis. :D

Nejhorší zkušenost je z roku 1982, autoservis VAZ, Liptovský Mikuláš, Okoličné, auto už týden na opravě brzd. Jdu po nábreží A. Stodolu a moje "švédské" auto s SPZ PMB-92-86 stojí za krčmou Vrbica, v otevřeném kufru várnice s obědem, mechoši vo výčape - borovička+pivo. Takže volám do servisu, auto je na zkušební jízdě. Takže sděluji vedoucímu, jak zkušební jízda probíhá. Při placení mi sice dali jako slevu na práci, ale v kufru zůstal rozlitý guláš a polívka. To se přece při zkoušce brzd může stát, ne? :(

Tak mi sice nie sme BMW servis robime dve nemenovane anglicke a jednu svedsku znacku ale rucne umytie exterieru interieru a kolies robime zadarmo po kazdom servisnom ukone najdokladnejsie je to po lakernickych pracach ale inak to hradi servis aj ked tam ides len na vymenu sezonnych kolies.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Cosmo
Auto: E53

Nedeľa, 7. Marca 2010, 22:17

Mňa ešte napadla jedna vec ktorú by mohli občas realizovať a to priamo zákazníci. Ak viem že auto ide na plánovaný servis a nepokazilo sa náhle. Tak si ho upracem znútra a aj zvonka podľa možnosti sám. Zas je to môj obraz. A keď som v servise videl aké hnojové jamy niektorý doniesli, či už interiér, exteriér, motorový priestor... Tak občas treba auto umyť aj pred samotnou prácou a nie je to nič extra hádať sa s kolegom kto preparkuje auto, lebo nikto nechce bo smrdí jak stará pajta... Takže priniesť špinavé auto do servisu je aj moja vizitka ako zákazníka. Na umytie je umyvárka a nie servis :-" relatívny pojem

fanda1

Nedeľa, 7. Marca 2010, 22:21

Já byl v Brně v Renocaru na geometrii a taky auto umyté a nikde žádná částka navíc...

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Pondelok, 8. Marca 2010, 01:16

DominikB napísal:

V AWT ti striekali naraznik? Taketo pomaly az klampiarsko-lakernicke ukony sa tam robia? Myslel som, ze maximalne tak objednaju naraznik v konkretnej farbe a za 5 minut nasadia/vymenia. Ako to je?

ano, priamo na Roznavskej... mal som od gumy vinnika nehody odrety blatnik a naraznik, v AWT som len nechal auto, pofotili si, vybavili, na fakture geometria, tmelenie, priprava na lakovanie, lakovanie... nove diely nebolo treba a cena by bola uz asi niekde inde... akurat cena tej geometrie a pripravy na nu trochu zarazila, predtym som chodieval do znameho servisu za 700 Skk :lol:
Subaru WRX STi

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 237 neregistrovaných