... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
lubko4
Auto: BMW 530dA, Touring
Kraj: Žilinský

Utorok, 18. Novembra 2008, 22:55

Cau, pred tym ak ocokolvek rozoberes by som skusil spravit self check pristrojovky. Na E36 to ide myslim tak ak stlacis a drzis tlacidlo nulovania trip kilometrov a klucik v zapalovani otocis do polohy 1. Na pristojovke sa objavy Test1... da sa preverit ci su budiky v poriadku. Uz to tu mylsim bolo rozoberane. Mak som podobny problem a zacal som s tesom budikov. Ked som si bol isty ze budiku su OK hladal som chybu v potenciometroch spojenych s plavakmi. Good luck.
BMW 530dA E39 Touring
Ex.BMW 316i E36 Sedan

jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Streda, 19. Novembra 2008, 22:43

taze som vecer checkol palubovku, vsetko ide ako ma, cize tam neni pes zakopany, musim uz kupit tu baterku aby som to zmeral :(
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Streda, 19. Novembra 2008, 22:49

Ja som si to uz dnes opravil, zmeral som odbor plavakov, oby dva maly 10ohmov, tak som vedel zeurcite aspon jeden bude zly. Rozobral som ten na spolujazdcovej strane a zistil som ze povolila umelina ktora ho drzala, tak preto nefunguje. opravil som to a uz funguje. Druhy som pozeral a bol dobry.

jararak
Autor témy

Štvrtok, 20. Novembra 2008, 12:23

inac ako sa to vysrubuje? preotze tam neieje nejak extra miesta na montovanie sa tam. planujem to na vikend, kedyze budem mat uz len kolo 20litrov v nadrzi.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

jararak
Autor témy

Sobota, 22. Novembra 2008, 11:02

plavak za spolujazdcom neukazoval nic, tak som ho vybral a lalaho papluha pretrhnuty kabel od meraca, tak sa idem dat do pajkovania, polka dvora mi smrdi od benziu, aspon 25l este v nadrzi :D
bmwcoding.sk

jararak
Autor témy

Sobota, 22. Novembra 2008, 13:50

taakze dakujem vsetkym ktory mi tu dali rady ako nato, zvladol som to, aspon budem vediet teraz aj ja inym poradit ako nato :)
bmwcoding.sk

aldinator
Auto: bmw3 e46
Kraj: Trnavský

Re: Ukazovatel benzinu

Sobota, 2. Januára 2010, 12:16

a ktory plavak je na ukazovatel rezervi a ktory na celu hodnotu.ktory je dolezity?

aldinator

Sobota, 2. Januára 2010, 12:22

tak mam aj schema ale neni tam napisane kde co mam namerat.alebo aka farba kablov.su tam len seriove oznacenia a tie neviem kde si pozrem

jararak
Autor témy

Sobota, 2. Januára 2010, 16:53

predpokladam ze dolezite su obe plavaky sucastne, lebo su zapojene do serie, cize ak nemera jeden, mas hovno.

vytiahni konektor, zober multimeter, prepni si to na ohmi (omega) - odpor a strc to na volne vydlicky ktore vidis trcak z nadrze - plavaku, ak sa ti zacnu na multimetri premavat ciselka, na tom konkretnom plavaku problem nieje. skusis druhy. pristrojovku mas dobru?
bmwcoding.sk

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Nedeľa, 3. Januára 2010, 02:36

aldinator napísal:
tak mam aj schema ale neni tam napisane kde co mam namerat.alebo aka farba kablov.su tam len seriove oznacenia a tie neviem kde si pozrem

BlackMW napísal:
- skontroluj plavaky, kazdy ma davat odpor od 20 ohmov (prazdna) do 200 ohmov (plna polovica nadrze).. su tam dva zapojene do serie..
- skus ine budiky
- premeraj kable podla ETM

johnyfly1 napísal:
mne na mnozstvo paliva siel do pristrojovky hnedy kablik zo zltym pasikom :roll: malo by to ist do toho malinkeho cierneho konektora pin c.1 na pristrojovej doske :roll: skus kablik premerat ci niekede nieje preruseny :lol:
ak chces schemy mam :wink:

Jannci napísal:
asi potrebujes toto.
som mal dnes cas, tak som pozrel schemu
Obrázok
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

palo
Auto: e34

Nedeľa, 3. Januára 2010, 20:59

tak ja mam trocha iny problem.na mojej e39 mi zacalo ukazovat o 10 litrov menej.dam plnu teda 70 l a na palubke ukazuje 60.potom mi aj palubny ukazuje blbosti.predtym mi ukazoval dojazd pri plnej cca 800 a teraz tak 630.myslim ze mi plavak nechodi az hore alebo mate iny napad?
ex e30 318i sedan
e34 535i sedan
ex e36 316i sedan
ex e39 523i touring
ex e46 318i sedan
ex e46 320d fl sedan

lubko4

Nedeľa, 3. Januára 2010, 23:20

Ahojte, poslednu dobu mam zvlastny problem s ukazovatelom spotreby aj ja a najhorise je, ze uz znova...
Kupoval som auto s tym ze nefungoval... bol ale iba odlomeny kontakt na plavaku na strane spolujazdca, jednoduche prispajkovanie vyriesilo problem na 3 roky.
Posledny mesiac vsak palivomer ukazuje co sa mu zapaci a kedy sa mu zapaci. Rucicka cestuje pocas jazdy od 0% do 100% skokovito alebo plynule. Uz som z toho zufaly. Zmeral som odpor plavaka na vodicovej strane Rvod=11 Ohm Rspol=450-670 Ohm pri prazdnej nadrzi. Pri plnej Rvod=267Ohm Rspol=850 Ohm. Odpor na srane spolujazdca sa meni!

Som spravil experiment .. odpojil som konektor a pripojil som namiesto neho potenciometer 500 ohm. Ako som hybal s potenciometrom rucicka sledovala zmenu... takze cela sustava vyzera byt funkcna...
BMW 530dA E39 Touring
Ex.BMW 316i E36 Sedan

lubko4

Nedeľa, 3. Januára 2010, 23:23

Vcera som setko rozobral plavak pri cerpadle...ale mal som plnu nadrz... este dnes smrdi garaz a moje ruky...:)
No zobral som smirgel a ocistil kontakt bezca aj odporovu drahu... zlozil zmeral odpor a krasnych 278 ohm. Nateseny som siel o par hodin autom... krasne to slapalo. O dalsich par hodin sandem do auta nastartujem a znova ukazovatel na 0... :-k Po chvyle jazdy znova skok na plnu... Uz neviem co to moze byt. [-o< Pls help
BMW 530dA E39 Touring
Ex.BMW 316i E36 Sedan

aldinator

Utorok, 5. Januára 2010, 15:23

problem uz som odstrannil.bol otrhnuty kabel na odpore plavaku.vsetkym dakujem za tipy.

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Utorok, 5. Januára 2010, 16:23

lubko4 napísal:
Vcera som setko rozobral plavak pri cerpadle...ale mal som plnu nadrz... este dnes smrdi garaz a moje ruky...:)
No zobral som smirgel a ocistil kontakt bezca aj odporovu drahu... zlozil zmeral odpor a krasnych 278 ohm. Nateseny som siel o par hodin autom... krasne to slapalo. O dalsich par hodin sandem do auta nastartujem a znova ukazovatel na 0... :-k Po chvyle jazdy znova skok na plnu... Uz neviem co to moze byt. [-o< Pls help

skontroluj kabel z budikov do plavaku, ten co dava 12V na plavak,
takto rucicka blbne vtedy ked nema signal z plavakov, nahodne sa rozhodne ist hore alebo dole.
resp. mne to spravi vzdy ked odpojim fialovy kabel prvej polohy zapalovania a zeleny druhej polohy necham zapnuty.
(normalne sa toto nikdy nestane na origo elektrike)
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 29 neregistrovaných