... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Re: Ukazovatel benzinu

Piatok, 10. Septembra 2010, 09:15

vybrat to nie je problem... za 15 min mas oba vonku a staci ti na to krizovy a plochy srobovak + kladivo, len vazne trochu bacha na ohen, skrat atd. :)
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Užívateľov profilový obrázok
MT-SPEEDY
Auto: ex E36 318i Touring
Kraj: Žilinský

Piatok, 10. Septembra 2010, 19:12

johnyfly1 napísal:

Vyskusam, len asi este radsej cosi pojazdim, nech nemam plnu nadrz, ale aspon polovicu :wink: A hlavne nech prestane prsat...

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 19. Septembra 2010, 11:54

Takze mal som ten isty problem. Prestalo mi ukazovat stav paliva. Bol som v BMW v BB (asi tam uz nepojdem nikdy a nikoho tam ani neodporuciim) a povedali mi, ze mam zle budiky. Vymena budikov cca 500€. Kupil som niekde tu na fore za 100€ a vysusal tie a vsetko bolo v poriadku. Bol som s autom u jedneho vo vedlajsej dedine a povedal mi, ze mu vyhadzuje dlhodobu chybu senzor v nadrzi. Kamarat, ktor ma E39 (mal E36ku) mi pomohol. Zhodili sme sedacki a ukazal mi, kde je plavak a na nom som nasiel odtrhnuty kablik. Presne ako pisali v uvode. Tenke ide na plavak a odpor si nepamatam, ale viem ze bol maly (moze byt od spominanych 20 do 200ohmov). Zaletoval som a bolo to OK. Teraz mi rucicka neukazuje stav paliva, lebo mam zly motorcek (bude opravovat Airbone) ale palubny pocitac mi ukazuje dojazd a vsetky tie veci o spotrebe. Takze plavacik funguje a je to v poriadku. Moja rada, najskor plavak, potom budiky a az potom triesit, ci ide stava do toho vsetkeho. Opravoval som to asi tak mesiac dozadu
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

umrevsom186
Auto: bmw316
Kraj: Nitriansky

Utorok, 31. Januára 2012, 17:05

zdravim ako premeram kable ktore idu do plavakov na bmw 316

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Utorok, 1. Mája 2012, 19:21

Nazdar chlapy mam podobny problem ako tu kolegovia....len mne ukazuje zhruba raz tak benzinu (mam tam 15 ale ukazuje cca 25-30litrov).....

Myslite ,ze ostal vysiet plavak????ak ano ktory je to lavy alebo pravy???? Najde mi to diagnostika ako chybu????

Vdaka za rady.....

Thovt

Streda, 2. Mája 2012, 07:57

Skús si pozrieť v servisnom menu na budíkoch množstvo paliva v jednotlivých častiach nádrže. (položka 6.0)
Ak by si nevedel ako na to:
- zapnúť kľúčik do polohy 1 alebo 2
- stlačiť a držať tlačítko nulovania denného počítadla km, po cca 7 sekundách keď naskočí servisné menu, tlačítko pustiť a asi do 1 sekundy začať stláčať (už nie aj držať) a tým prejsť na menu č. 19 kde počkať na zobrazenie "lock off" stlačením potvrdiť a zmova stláčaním prejsť na menu 6 pre zobrazenie stavu nádrže
V menu 6.0 ľavých 6 čísiel ukazuje stav paliva v desatinách litra v oboch častiach nádrže, teda prvé tri čísla stav ľavej časti a druhé tri stav pravej časti
napr 171328 znamená 17,1 litrov v ľavej časti a 32,8 litrov v pravej časti

Avenger

Streda, 2. Mája 2012, 16:46

diky za radu Thovt ....dnes som to skusil a mal som najprv 000158 cize 16l v pravej a potom som siel natankovat natankoval som 13l cca a pustil to znova a ukazalo mi cca nepamatam si presne 113174 proste to sedelo s tym co som natankoval cize plavak funguje cca presne ale rucicka ukazuje viac....

siel som vcera par km do hodne strmeho kopca a potom dole ...vsimol som si to ale az cca pol hodinu po tom myslel som ,ze je len obliaty ale bohuzial aj dnes ukazoval picoviny.....

viete niekto co s tym je??? skusal som to otvorit ale neviem keby som dal tu stahovacklu s palivovej hadice dole uz by som ju nemal asi dat ako naspat tak som sa na to vysral a pockam kym to pozrem s kamaratom co ma veci nato a vie to otvorit.....

Thovt

Štvrtok, 3. Mája 2012, 07:23

Ešte dodám, že v tom menu 6.0 je aktuálny stav, rovnako ako 6.1 (kde ukazuje stav za celú nádrž). Tieto hodnoty sa ale stále menia podľa pohybu plavákov pri prelievaní paliva. Hodnota 6.2 ukazuje spriemerovaný stav paliva v nádrži a podľa tejto hodnoty sa hýbe aj ručička ukazovateľa paliva. (aby nelietala hore dole jak splašená...)
Takže si ešte porovnaj stavy z 6.1 a 6.2, ktoré sa môžu líšiť, ale ak je auto v kľude tak rozdiel bude max do 1 litra.
Nakoniec si porovnaj stav 6.2 s ručičkou paliva a ak by tam bol rozdiel tých cca 10 litrov najskôr bude treba hľadať chybu v budíkoch.

Avenger

Štvrtok, 3. Mája 2012, 21:38

Takze asi to uz ukazuje dobre ... ale pre istotu skusim vyjazdit nadrz uplne dam si do auta bandasku s benzinom samozrejme :mrgreen:

tak 6.0- ukazuje 25.4
6.1- 25.3
6.2- 23.5

a rucicka je v polovici druhej stvrtiny takze asi to bude ok....

btw preco myslis ,ze budiky??? sak ked plavak nahovno posiela udaje tak budu naprd aj v budikoch nie....

Dufam ,ze bolo len dake posahane ...a ak nie tak je mi jedno co budem menit cenovo to vychadza rovnako....

Este otazka da sa kupit samostatne potenciometer na plavak tak ako pri oktavii alebo golfe ...na 46 som nasiel len plavak s podavacou jednotkou....

Diky este raz Thovt

Thovt

Piatok, 4. Mája 2012, 06:54

Budíky som myslel že by mohli byť chybné vtedy, ak by hodnota 6.2 bola dobrá ale ručička by tomu nezodpovedala. Potom by plavák posielal údaje správne.

Ten "potenciometer" sa zrejme nedá kúpiť zvlášť. Tam to vyzerá že je tam len navinutý odporový drôt a po ňom sa pohybuje kontakt na plavákovej tyčke.

Inak podľa toho čo píšeš to vyzerá že to máš v poriadku. Skús to ešte trochu posledovať a porovnávať s tými hodnotami.

Avenger

Piatok, 4. Mája 2012, 14:19

No vsak ved to len tazko to skontrolujem ked ja ani nesledujem kolko mam v nadrzi len som si to vsimol lebo ked som natankoval mal som stvrt nadrze a presiel som 50km dokopca a zkopca potom kuknem a jeb pol nadrze takze som len vedel ,ze tolko tam nemam a dojazd som mal o 100km viac....

vyjazdim nadrz dodna a natankujem uvidime co to spravi .....hadam len bol obliaty plavak alebo nieco take .....

kazdopadne diky za info o servisnom menu ...nevedel som ,ze tam ukazuje stav v litroch budem to vyuzivat castejsie

Thovt

Piatok, 4. Mája 2012, 19:09

Dám ti sem popis na všetky tie servisné menu, možno to využiješ.
Navyše tam píšu že hodnota 6.2 ukazuje aj údaj či sú snímače v nádrži v poriadku.....
Prílohy
návod - Test_palubniho_pristroje_CZ tlač.doc
(57.5 KiB) 147 stiahnutí

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných