... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

svanto66
Autor témy
Auto: E91 318d LCI
Kraj: Bratislavský

Re: smd led vs. high power led

Štvrtok, 26. Novembra 2009, 18:53

ice.blade napísal:
sa spytaj na audiklube a nie tu :evil: a vzdy mozes auto rozobrat a pozret sa sam

ja len ze ci nahodou niekto nevie :lol: nieze si tie kritky este rozmyslis :lol:
E93 M3 LCI
E91 318d LCI
E46 320d EX

tomas528i
Auto: E39 528iA

Štvrtok, 26. Novembra 2009, 21:19

angelfire napísal:
Ja pouzivam vsade ledkove sufitky a som maximalne spokojny, funguju uz viac ako rok, neblikaju, pekne stmievaju po zamknuti tak ako klasicke akurat svietivost je asi 5x vyssia oproti originalu a davaju krasne biele svetlo. Kazdy kto mi ich videl ich chcel tiez :) Prikladam nejake foto, ale ospravedlnujem sa za kvalitu. Je to fotene v uplnej tme mobilom, takze je to take ake to je, ale v skutocnosti svietia ovela lepsie len mobilom sa to jednoducho neda odfotit poriadne. Cena jednej ziarovky je cca 4€.

Cau. Chcem sa opytat na to stmievanie, ci je porovnatelne s povodnymi ziarovkami? To ma asi najviac odradzovalo od prestavby a potom este modrasty nadych. Tie tvoje vyzeraju cisto bielo, teda aspon podla fotiek

alfi666

Štvrtok, 26. Novembra 2009, 21:28

Stmievanie z LED nieje take pekne ako so ziarovkami, lebo ziarovky uz ledva svietia ked LED je este celkom silna... takze to vyzera tak, ze to stmieva ale od urcitej urovne zhasne....
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
angelfire
Auto: BMW E39 525TDS
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 26. Novembra 2009, 22:26

alfi666 napísal:
Stmievanie z LED nieje take pekne ako so ziarovkami, lebo ziarovky uz ledva svietia ked LED je este celkom silna... takze to vyzera tak, ze to stmieva ale od urcitej urovne zhasne....

aj ja som si to myslel, ale je to uplne rovnake ako ziarovky
BMW 525tds E39 1996 143 PS
Obrázok

tomas528i

Štvrtok, 26. Novembra 2009, 23:47

To stmievanie zalezi ci su jednotlive ledky zapojene do serie, alebo paralerne. Tieto su asi zapojene paralerne, aby bolo umoznene to postupne stmievanie

alfi666

Piatok, 27. Novembra 2009, 20:42

paralelne alebo seriove zapajanie LED stym nic nema...

Stmievanie interieru v E46 funguje na principe sirkovej modulacie PWM... pri ziarovkach je to velmi vyhodna regulacia jasu, lebo napriklad pri 50% sirke pulzu ma vlakno uz len nizku svietivost a pri kratsom pulze sa uz nevladze ani rozzhavit..... naopak LED sa rozsvecuju niekolkonasobne rychlejsie, prave preto im staci aj 30% dlhy impulz nato aby viditelne svietili...

Cize pokial tie vase LEDky niesu vybavene nejakym RC clenom, pochybujem, ze sa stmievaju uplne az do tmy tak isto ako ziarovky ;)

angelfire
Auto: BMW E39 525TDS
Kraj: Trnavský

Piatok, 27. Novembra 2009, 23:11

alfi666 napísal:

Stmievanie interieru v E46 funguje na principe sirkovej modulacie PWM... pri ziarovkach je to velmi vyhodna regulacia jasu, lebo napriklad pri 50% sirke pulzu ma vlakno uz len nizku svietivost a pri kratsom pulze sa uz nevladze ani rozzhavit..... naopak LED sa rozsvecuju niekolkonasobne rychlejsie, prave preto im staci aj 30% dlhy impulz nato aby viditelne svietili...

Cize pokial tie vase LEDky niesu vybavene nejakym RC clenom, pochybujem, ze sa stmievaju uplne az do tmy tak isto ako ziarovky ;)

ked chces zajtra ti to natocim :) ale meral som to stopkami a ledky zhasinali o par milisekund neskor ako ziarovky. fotrovi v peugeote dokonca aj pri vypnutych svetlaj tak jemnucko svietia, je tam pravdepodobne nejake zbytkove napatie a to staci na rozsvietenie. tak to ma podobne ako su v bave tie dve oranzove led co osvecuju palubovku
BMW 525tds E39 1996 143 PS
Obrázok

tomas528i

Sobota, 28. Novembra 2009, 09:26

alfi666 napísal:

Zdalo sa mi ze som v scheme videl kondenzator v napajani osvetlenia a preto som si myslel ze je tam regulacia napatia (no pozeral som to uz davno). Videl som podobne led a boli v elektronike aj kondenzatory. V tychto to bude asi tak isto.
S tym RC clenom to je dobry napad, tie co sa stmievaju rychlo by isli velmi jednoducho upravit.
Este k tym LED v kovovom puzdre, je tu nejake porovnanie, podla ktoreho svietia cisto na bielo
http://media.photobucket.com/image/High ... G_2823.jpg

alfi666

Sobota, 28. Novembra 2009, 19:48

ja netvrdim, ze nemoze existovat LED s RC clenom ;) ale obycajne LED sa stmievaju proste divne ;)

svanto66
Autor témy

Nedeľa, 6. Decembra 2009, 23:44

cafte..tak uz som nahodil ledky a mam mensi problem s led v spz...nehlasi to chybu co je super ale ked zamknem auto tak mi este chvilu svieti jedna led..ale len velmi slabo..je to normalne? dakujem..
E93 M3 LCI
E91 318d LCI
E46 320d EX

ice.blade

Pondelok, 7. Decembra 2009, 00:09

mal si si priplatit a dat tam tie co mam aj ja od cumara :) takto kupis este jednu dve sady koli blbosti co sa ti nebude lubit a uz si ich mohol mat ;) k teme... ked som mal na kufri klasicke led tak toto sa mi nikdy nestalo... :)

svanto66
Autor témy

Pondelok, 7. Decembra 2009, 13:22

ice.blade napísal:
mal si si priplatit a dat tam tie co mam aj ja od cumara :) takto kupis este jednu dve sady koli blbosti co sa ti nebude lubit a uz si ich mohol mat ;) k teme... ked som mal na kufri klasicke led tak toto sa mi nikdy nestalo... :)

ale nastastie po minute to zhasne :) svieti to jak das :D sak nafotim a potom sem hodim foto..
E93 M3 LCI
E91 318d LCI
E46 320d EX

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 30 neregistrovaných