... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
slamec

Re: E46/320Dti - vybracia posledneho tlmica (vyfuk)

Piatok, 5. Júna 2009, 21:03

k tomu obrázku: lambda je vyobrazená no popis k nej chýba - tak neviem

slamec

Piatok, 5. Júna 2009, 21:07

dovolil som si stiahnúť 02/05

Obrázok
Diesel catalyst - BMW parts catalog

a tu je lamba v popise

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 6. Júna 2009, 10:12

Takže chlapci...neviem ako 100kw verzia,ale podme hovoriť o 110kw verzii.....takže slamec,tvoje auto aj moje auto má emisnu normu 3, to znamená, že máme dva katalizatori,samozrejme neriadené(pozri si ceny vyfukoveho potrubia....ak by tam nebol katalist aj na tom druhom tak by bolo o polovicu lasnejšie minimalne),až emisna norma 4 mala ine potrubie, a riaden ten prvý katalist(vid sondu lambda na obrazku)(ten obrazok je spoločny pre emisnu normu 3 aj 4),ten druhy bol potom nahradeny filtrom pevných častíc..... 8) 8)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

bejbo20
Autor témy

Sobota, 6. Júna 2009, 13:22

zhmp napísal:

Maš pravdu......nieje to normalne.....pri volnobehu by mal triast len trošku.....mne to tiež robilo...treba ho dobre vycentrovať, na všetkych spojoch,aby nebol napruženy...t.j. pri turbe, pri strednom tlmiči a tak isto na konci....potom by to malo byt ok.....samozrejme s tym predpokladom,že maš šilenty na motore a prevodovke ok..... 8) 8) 8)

Presne tak, asi pojdem zase na jamu a kuknem to cele a nanovo vycentrujem,,,,no moze byt ze je niekde na pevno...vsak uvidim
BMW is my LIfe..........

bejbo20
Autor témy

Sobota, 6. Júna 2009, 13:23

alfi666 napísal:
Katalyzator je na turbo prichyteny cez taku harmoniku... a cez nu by vacsina vibracii nemala prejst (aj keby mal vymlatene silenty na motore)..

Skor si myslim, ze mas niekde napevno uchyteny ten vyfuk a tym sa ta vibracia prenesie az na koniec... na rusenie vibracii sluzi ta harmonika... skontroluj, ci je to tam OK...

EDIT: Sorry... ta harmonika je az za katalyzatorom ;) turbo je s katom "napevno"

Boa.. mat ja vase problemy ;)

no na mojom je katalizator prikruteny na pevno cez dve sroby
BMW is my LIfe..........

bejbo20
Autor témy

Sobota, 6. Júna 2009, 13:36

alfi666 napísal:
hmmm... tak taky isty mam aj ja... a tiez som si predtym pozrel bmwfans.... a nechce sa mi verit, ze by v '99 tom niekto daval na diesle 2ks katalyzatorov ;)... hlavne ked tie auta mali len 1 lambda sondu.... to druhe bolo mozno neskor vymene za filter
pevnych castic.. ale to zrejme az pri emisnej norme 4... a ta uz myslim mala 2 lambda sondy ...

Neviem ci emisna norma 3 mala to sekundarne spalovanie :roll: ... ale je celkom mozne, ze je to ono...

Nehovorim, ze to nieje mozne, ale ruku do ohna by som nedal ani za BMWFANS ;)

neviem ako to mate vy ale ja mam jeden katalizator /i ked ked som daval novy pletenec, tak som mal dole celu cast ad turba po stredovy tlmic a predstavde si ze ja som tam nemal ziaden vstup pre lambda sondu,ked kukam na obrazok, tak by mala ist zhora do katalizatora aler ked som ho mal dole ziadny otvor nic........takze mam trosku chaos z toho
BMW is my LIfe..........

bejbo20
Autor témy

Sobota, 6. Júna 2009, 13:41

Xtremeg napísal:
moja skusenost: presne mi to zacalo na volnobehu klepotat..len obcas...potom castejsie...pozreli sme sa na to a našli sme 5 cm trhlinku na rure vyfuku a steny trhliny vybraciami klepali o seba. Vyvarili sme COčkom a všetko fachčí ako má a pradie ako mačka:)

Neviem aký má ten tvoj zvuk ale je aj takáto možnosť. Vela zdaru

no ja som dal koplet nove potrubie od stredneho az po koncovy tlmic........na starom som mal prasklinku v uzenom mieste potrubia pri prvom uchzteny o kasnu, takze vtedy mi to riadne hrkotalo a najme posledni tlmic....no teraz to len vybruje no ziadne extremne zvuky to nema, skor by som povedal ze niekde som to moc pritiahol respektive dal na doraz a teraz to strpa a vzsledkom je vybracia.....
BMW is my LIfe..........

slamec

Sobota, 6. Júna 2009, 13:45

bejbo20 napísal:
neviem ako to mate vy ale ja mam jeden katalizator /i ked ked som daval novy pletenec, tak som mal dole celu cast ad turba po stredovy tlmic a predstavde si ze ja som tam nemal ziaden vstup pre lambda sondu,ked kukam na obrazok, tak by mala ist zhora do katalizatora aler ked som ho mal dole ziadny otvor nic........takze mam trosku chaos z toho

vo fans je nakreslená ale nedá sa zobraziť popis a ani nieje to číslo 15 v zelenom (aktívnom) štvorčeku - to znamená že pri aktuálnom modely auta nieje no pri iných modeloch môže byť (konkrétne až 2005)

bejbo20
Autor témy

Sobota, 6. Júna 2009, 13:54

slamec napísal:
vo fans je nakreslená ale nedá sa zobraziť popis a ani nieje to číslo 15 v zelenom (aktívnom) štvorčeku - to znamená že pri aktuálnom modely auta nieje no pri iných modeloch môže byť (konkrétne až 2005)

aha to by davalo zmysel
BMW is my LIfe..........

alfi666

Sobota, 6. Júna 2009, 23:10

Takze nemame lambdu?.. super ... aspon o nieco menej co sa moze posrat :D
Dik hosi ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

bejbo20
Autor témy

Nedeľa, 7. Júna 2009, 10:04

alfi666 napísal:
Takze nemame lambdu?.. super ... aspon o nieco menej co sa moze posrat :D
Dik hosi ;)

No tak to asi je, v mojom pripade urcite nemam lambdu, yiaden otvot jednoducho nic, tak z toho vypliva ze sondu nemam......
BMW is my LIfe..........

TT-SIMIK

Nedeľa, 7. Júna 2009, 11:27

Ved som vám vravel ,že nemáme lambdu......)))))))zas nikto nepočuva...hehe...... :lol: :lol: :lol:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

bejbo20
Autor témy

Nedeľa, 7. Júna 2009, 15:38

zhmp napísal:
Ved som vám vravel ,že nemáme lambdu......)))))))zas nikto nepočuva...hehe...... :lol: :lol: :lol:

Sorry.....mas pravdu, nieje....
...... uz ta budeme vsetci pocuvat :wink:
BMW is my LIfe..........

slamec

Pondelok, 10. Augusta 2009, 11:17

TT-SIMIK napísal:
Takže chlapci...neviem ako 100kw verzia,ale podme hovoriť o 110kw verzii.....takže slamec,tvoje auto aj moje auto má emisnu normu 3, to znamená, že máme dva katalizatori,samozrejme neriadené(pozri si ceny vyfukoveho potrubia....ak by tam nebol katalist aj na tom druhom tak by bolo o polovicu lasnejšie minimalne),až emisna norma 4 mala ine potrubie, a riaden ten prvý katalist(vid sondu lambda na obrazku)(ten obrazok je spoločny pre emisnu normu 3 aj 4),ten druhy bol potom nahradeny filtrom pevných častíc..... 8) 8)

... a ako je to s tryskami?

podľa ETK sú tam aj na EU3 aj na EU4

ale vyzerajú úplne rovnako

TT-SIMIK

Pondelok, 10. Augusta 2009, 11:26

Slamec vyzerajú rovnako a aj sú rovnake,len vo vnútry bude niečo iné.....ale to sa mi ešte nepodarilo zistiť..... #-o #-o #-o #-o

Keby niekto vedel zistiť aký je rozdiel medzi tryskami EU3 a EU4, čo sa týka funkčnosti,použita, v čom sa líšia(či inak dávkuju palivo,jemnejšie,alebo tak) tak budem veľmi vdačný!!!A ešte čo Môže spôsobiť zámena tychto trysiek!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných