... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Re: Honda fanatici... FUN

Pondelok, 30. Marca 2009, 09:11

R0nnIe napísal:
Normalne ma to vie rozculit, ked niekto pise taketo kokotiny z daky vysokootackovy motor ktory svoj megavykon 130koni :D dosahuje pol otacky pred omedzovacom predbehne 330 alebo M5. Asi by sme maly zalozit niejake komando BMW klubu :D Fungovalo by to tak, ze keby niekdo nieco taketo povedal, a bolo by zjavne ze sa neda prevychovat. Nastartovali by sme ciernu sedmu, vykopli u neho dvere, rozjebali mu pocitac, a polamaly mu prsty, aby uz nikdy na ziadne forum nenapisal takuto kokotinu :D

myslis taketo nieco ? :D
http://www.youtube.com/watch?v=iSmxaORvBQI
mal by si si precitat celu temu, staci aby to 130 konove malo polovicnu vahu od 330 a predbehne ju to.
percento zmeny vahy ma na zrychlenie vacsi vplyv ako percento zmeny vykonu.
ale samozrejme nie je vsetko o zrychleni, tomu v tom videu stacilo trafit ten oranzovy stlpik na stred
a vonal by fialky zospodu aj s tym motorom na chrbte..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Pondelok, 30. Marca 2009, 11:28

Musim sa priznat, ze som to cele necital, ale precital som si len par riadkov a dost ma to rozculilo

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 30. Marca 2009, 14:35

Pekna debatka. =D>

S Hondou to ide dolu vodou. NSX, S2000, Integra, Prelude, CRX.... Uz sa nevyrabaju alebo prave koncia (S2000) a nemaju nahradnika.... Teraz je tu Insight \:D/

Dogg88
Auto: n/a

Pondelok, 30. Marca 2009, 15:10

eko.fresh napísal:
Pekna debatka. =D>

S Hondou to ide dolu vodou. NSX, S2000, Integra, Prelude, CRX.... Uz sa nevyrabaju alebo prave koncia (S2000) a nemaju nahradnika.... Teraz je tu Insight \:D/

Presne si to vystihol, honda ide jednym smerom - Hybrid a pohony do buducnosti, pri tom na ostatne modely akoby kaslali. Napriklad BMW vyvyja takisto rozne hybridne modely ale popri tom nezabudaju aj na skvele M modely.
Klub tvoria ľudia, nie autá...

eko.fresh

Pondelok, 30. Marca 2009, 15:17

Dogg88 napísal:

Presne si to vystihol, honda ide jednym smerom - Hybrid a pohony do buducnosti, pri tom na ostatne modely akoby kaslali. Napriklad BMW vyvyja takisto rozne hybridne modely ale popri tom nezabudaju aj na skvele M modely.

No ked BMW oturbi aj M modely (co podla mna urcite spravia) tak ma Honda o jedneho fanusika naviac \:D/ a to budem ja....

Dogg88
Auto: n/a

Pondelok, 30. Marca 2009, 15:30

Ja praveze dufam ze ich oturbia, turbo to je pre mna :twisted:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Pežot

Pondelok, 30. Marca 2009, 15:31

Aj tak im už nič iné neostane :-k

Ale vždy je druhá možnosť ;) ostať pri starších modeloch ;)

Bono83

Pondelok, 30. Marca 2009, 16:27

Vidno ze vela ludi co sem prispieva nema ani sajn ako to funguje u sportovych aut, ale velka cest vynimkam hlavne BlackMW. Ten vie presne ako to funguje , niektory ked vidia 330 tak uz im je jasne ze to je najrychlejsie a nieco ako pomer vykon vaha ich vobec nezaujima. Ono je z takymi ludmi tazko o okruhovych alebo sprinterskych casoch debatovat. pritom debata bola o rychlosti a debatovalo sa tu uz o vybave, bezpecnosti a o neajkych hybridoch. Nikdo tu nedal realne porovnania nic, naozaj to je debata o nicom. Ja ked som sa tu snazil hodit nejake realne vysledky tak som bol vyzvany aby som prisiel ukazat co je vo mne a v mojom aute, pritom nemam ani hondu. Takze vypovedna hodnota tejto debyt je velka nula.

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Pondelok, 30. Marca 2009, 17:02

eko.fresh napísal:
No ked BMW oturbi aj M modely (co podla mna urcite spravia) tak ma Honda o jedneho fanusika naviac \:D/ a to budem ja....

bohuzjal zrejme to tak dopadne kvoli zelenym blbeckom (cest vynimkam ale su zeleni len tam kde treba) a ich emisiam, bude treba fukat..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

martinez
Kraj: Trnavský

Pondelok, 30. Marca 2009, 18:24

ekofresh, praveze doteraz neprekonana honda S2000 nasla vo svojej triede premozitela a tym je zase honda, ale mugen RR.. je to speci edicia, tiez 240ps a nenormalne prekopany podvozok, pricom ju s prehladom poslal do prachu a je to limuzina =D> cize ze by nejak honda isla dole vodou, tak to ani zdaleka.. image maker ostane verzia mugen rr, taktiez japonsky a usa tajper je este v celku dobre auto, akurat ten europky im trocha nestiha, ale zas je prisposobeny tomuto trhu a tomu co ludia pytaju.. pozeral som porovnavacku na dsf kde bolo 120i 170ps a europsky tajp, spolu aj s A3 TFSI qattro, audinu odpisali hned, bavo je vraj nudne a jasny vitaz tajper.. pritom je to najhorsi tajper aky kedy bol ten europsky.. :wink:

a inak dufam, ze bavo turbit M-kove modely nebude, uplne padne cela ich doterajsia filozofia a charakter.. neviem preco, ale ako auto na vyzitie si s turbom a par otackami motora neviem predstavit.. :roll: a spolahlivost tiez nebude si myslim zrovna ukazkova.. :wink:

jannci, ta e30M3 mala vraj motor z M5 a to co si sem zavesil ty, je len trapny pokus nejakeho sedliaka z ameriky, ale ten civik co som sem dal ja, tak ten rozdrvil ine hviezdy automobiloveho soubiznisu :wink: a je ma suma fuk po nejakych videach z jutubu, dojdi s tym co mas na kopec ked xces realny cas a uvidis, ci je ti to zbytocne abo to je slabe abo ake.. xcem tym povedat len tolko, ze aj bmw 320i moze byt rychlejsie ako 330i.. ale dost zalezi od toho, kto slape na pedale a kruti volantom, nie od toho, aky graf z brzdy ukazes, abo ake papierove hodnoty auto ma.. a ten co mi xcel lamat ruky, tak 13.04. v piestanoch na letisku na pretekoch.. ked zbadas brutal upravene porse 911 spolu s vti, tak pri nom sa zastav a rad si pozrem aky si silak :wink:

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 30. Marca 2009, 18:49

a to ste vedeli, ze bmw e30 316i rozbije cicíka s jeho "najlepsim motorom" b16a?

:bmwball:
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

eko.fresh

Pondelok, 30. Marca 2009, 19:58

martinez napísal:
ekofresh, praveze doteraz neprekonana honda S2000 nasla vo svojej triede premozitela a tym je zase honda, ale mugen RR.. je to speci edicia, tiez 240ps a nenormalne prekopany podvozok, pricom ju s prehladom poslal do prachu a je to limuzina =D> cize ze by nejak honda isla dole vodou, tak to ani zdaleka.. image maker ostane verzia mugen rr, taktiez japonsky a usa tajper je este v celku dobre auto, akurat ten europky im trocha nestiha, ale zas je prisposobeny tomuto trhu a tomu co ludia pytaju.. pozeral som porovnavacku na dsf kde bolo 120i 170ps a europsky tajp, spolu aj s A3 TFSI qattro, audinu odpisali hned, bavo je vraj nudne a jasny vitaz tajper.. pritom je to najhorsi tajper aky kedy bol ten europsky.. :wink:

a inak dufam, ze bavo turbit M-kove modely nebude, uplne padne cela ich doterajsia filozofia a charakter.. neviem preco, ale ako auto na vyzitie si s turbom a par otackami motora neviem predstavit.. :roll: a spolahlivost tiez nebude si myslim zrovna ukazkova.. :wink:

Ja som pisal ze ide dolu vodou. A veru ide. Lebo ked si mal par supov v 90 rokoch tak si si mohol vyberat z dvojdverakov za par korun. Integra,CRX,delsol,Prelude. A kto mal viac aj z NSX. Dnes uz su z toho len jazdenky a realne ziadny nastupca.

Nechapem preco tu lejes dokopy S2000 roadster a prekopanu FD2 Mugen RR ktory dobre vies ze sa predava len v Japonsku a nikde inde a inde sa ani predavat nebude. A robia sa len s volantom na pravo.A je to jebly predohrab. Takze sumarum je to nakokot kedze sa neda nikde kupit. Cize na vyber tu na Slovensku mi postava FN2 a tot sme skoncili.

Este k tomu oturbeniu. Par otacok ? si len tak pre zaujimavost pozri kde redlinuje oturbeny 3.0 od bMw. Niekde pri 7000 otc. pritom plny krutak nastupuje uz od 1300 otc. Pre M modely sa mi tato charakteristika zda az moc dokonala, fun-killer.

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Pondelok, 30. Marca 2009, 20:32

Dogg88 napísal:
Ja praveze dufam ze ich oturbia, turbo to je pre mna :twisted:

Verim ze turbo motor ma riadnu silu, ale podla mojho nazoru by si clovek mal vybrat. Vysoko objemove benzinove atmosfericke motory su nieco uzasne, perfektna odozva na plyn, uzasny zvuk a dokonalost radenia a podradovania sa ziadnemu turbu nevirovnaju, aj ked, turbo motory maju urcitenieco do seba

Max-Max
Auto: niekoľko...

Pondelok, 30. Marca 2009, 20:40

nechapem akurat jednu vec, vseobecne u japoncov - bezne auto ma vykon skor nizsi nez je standard na dany objem, a ked v rovnekej modelovej rade urobia nejaky top model, zenu vykon az hore. a to platilo aj u starsich modelov, napr stare civici bezne motory nic moc a vtec jak svina siel.

akurat netreba zabudat, ze posrata e30 v roku 88 mala na 2 litre 200 koni v serii, a honda s tym prisla... no neviem...94?

akurat ze Vanos je technologicka kopia od Vtecu, alebo naopak? ze vraj nezavisle to vyvinuli, no neviem kto od koho vtedy kopiroval.

eko.fresh

Pondelok, 30. Marca 2009, 21:04

Max-Max napísal:
nechapem akurat jednu vec, vseobecne u japoncov - bezne auto ma vykon skor nizsi nez je standard na dany objem, a ked v rovnekej modelovej rade urobia nejaky top model, zenu vykon az hore. a to platilo aj u starsich modelov, napr stare civici bezne motory nic moc a vtec jak svina siel.

akurat netreba zabudat, ze posrata e30 v roku 88 mala na 2 litre 200 koni v serii, a honda s tym prisla... no neviem...94?

akurat ze Vanos je technologicka kopia od Vtecu, alebo naopak? ze vraj nezavisle to vyvinuli, no neviem kto od koho vtedy kopiroval.

Pokial viem v BMW Vanos zacinal iba s variabilnym casovani sacej vacky. a Double prisel az v M e36 S50B32 a dalej v M54 v e46 resp. M52TU.

Vtec bol predstaveny v CRX a Integre 1989 a ovladal saciu aj vyfukovu vacku a b16a1 a z 1.6 daval 160k cize kilo na liter.

Niesom do toho expert ale Honda dizajnovala dohc vtec na max. power pricom bmw vanos na lepsi priebeh krutaku a polozenie ho do nizsich otacok ako aj znizenie emisii a spotreby. Preto M50 zerju jak pica bo maju ostru vacku... tahaju az hore.
Honda neskor prisla s SOHC Vtecom, ktory bol zamerany na spotrebu. :wink:

Momentalne hondaci valia s i-vtecom, ktory dostal atmosferu znova do ineho levelu
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 242 neregistrovaných