... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
R0nnIe napísal:Verim ze turbo motor ma riadnu silu, ale podla mojho nazoru by si clovek mal vybrat. Vysoko objemove benzinove atmosfericke motory su nieco uzasne, perfektna odozva na plyn, uzasny zvuk a dokonalost radenia a podradovania sa ziadnemu turbu nevirovnaju, aj ked, turbo motory maju urcitenieco do seba
Max-Max napísal:nechapem akurat jednu vec, vseobecne u japoncov - bezne auto ma vykon skor nizsi nez je standard na dany objem, a ked v rovnekej modelovej rade urobia nejaky top model, zenu vykon az hore. a to platilo aj u starsich modelov, napr stare civici bezne motory nic moc a vtec jak svina siel.
akurat netreba zabudat, ze posrata e30 v roku 88 mala na 2 litre 200 koni v serii, a honda s tym prisla... no neviem...94?
akurat ze Vanos je technologicka kopia od Vtecu, alebo naopak? ze vraj nezavisle to vyvinuli, no neviem kto od koho vtedy kopiroval.
Max-Max napísal:kamos mal vteca civic... ja e30 325... on 160 ponikov, vaha neviem (1000 ? ), ja cca 1150-1200... slo to statocne, netreba to hanit, ale proste to stracalo dych... isteze, vtec zapne a motor taha jak fras, ale co z toho ked len v rozmedzi 2-3tis otacok?
ale nejde to zle, to nie.