... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
eko.fresh napísal:Zatahovat rucnu treba pri FWDAk chces otestovat ASC na mokrom povrchu rucnu nepotrebujes. Staci dat plny kotol na jednotke dvojke a mozno aj trojke a uvidis ci ti bude blikat.
Rucna ti mozno neucinkovala preto lebo v tej rychlosti si drzal aj ten gombil ktorou sa dava horeAlebo ju mas zle nastavenu, mala by full zabrat na 4-5 zubku
Maťásek napísal:Ked vyslapnes spojku tak predsa no problem nie? Ja som to tiez skusal a ucinok tak isto ziadny.
BlackDog napísal:Ani zo zošlapnutou spojkou ani bez spojky.
A pre všetkých čo sa mi tu tak smejú - dúfam, že sa nikdy nedostanete do situácie ked tú ručnú budete potrebovať ako núdzovú brzdu. Potom sa zasmejem ja ked vám nepôjde.
BlackDog napísal:Zdravím páni a dámi.
Nedávno som cchel vyskúšať ASC na mokrom povrchu (letisko) aby som vedel ako sa správa a kusok si zvyknúť. Ked som chcel zákrutu prejsť šmykom nastal môj problém. Zatiahol som ručnú, rozsvietila sa kontrolka na prístrojovke, zapípalo, ale účinok žiadny. Ani pri zpnutom ani pri vypnutom ASC. Ked však stojím v kopci ručná funguje bez prblémov. Neviete kde by mohol byť problém? Nefunguje predca ručná brzda aj ako núdzuvá? Lebo v tom prípade stráca absolútne výzanam.
Ďakujem.
BlackDog napísal:Takže BMW Tvojej rady majú kotúčové brzdy na všetky 4 kolesá. Ale ručná je iba na zadné kolesá a má "ďalšie" svoje osobitné brzdiace segmenty a Ty ju máš asi zamrznutú, zadretú, rezavú atd. Dá sa s ňou auto v "núdzi" zastaviť, ale nieje na to konštruovaná. Takže sa na to pozri. Pribrdzďiť áno, zastavit možno, ale zablokovať hnacie kolesá nie.Zatiahol som ručnú, rozsvietila sa kontrolka na prístrojovke, zapípalo, ale účinok žiadny. E46, 320d, pred FL