Ahojte, plánujem prejsť z BMW F31 LCI (2017, štandardný podvozok) na BMW G21 LCI 320d (2022/2023) s M Športovým paketom a pasívnym M podvozkom na 19" diskoch. Vedel by som to doniesť za dobrý peniaz ale m
ám trochu obavy z komfortu. Moje denné jazdenie sú primárne Košice a okolie, kde sú cesty, aké sú (všetci vieme), a občas dám dlhšiu trasu smer Nitra a Bratislava. Auto chcem na také klasické, bežné presúvanie sa, žiadne okruhy ani preteky. Bojím sa, aby som z toho nebol vytrasený a či to na našich rozbitých cestách nie je až príliš tvrdé.Videl som už viac takýchto tém, ale nenašiel som nič na tento konkretny model. Chcel by som sa opýtať na vaše reálne skúsenosti:
- Porovnanie tvrdosti: Aký veľký skok v tvrdosti to bude oproti mojej aktuálnej F31 na štandardnom podvozku? Je tá G21 s pasívnym M-podvozkom o dosť tvrdšia, alebo to nová generácia vie lepšie odfiltrovať?
- Zmena kolies a pneu: Pomohlo by komfortu, ak by som vyhodil Runflaty a dal klasické pneumatiky (Non-Runflat)? Prípadne, si viem nechať menšie 17" (ak vojdú cez brzdy), alebo je ten podvozok tvrdý sám o sebe a menšie kolesá to nezachránia?
- Každodenné vozenie: Dá sa s tým v pohode žiť ako s "daily" autom na klasické presuny po meste, alebo budem v KE nadávať na každom výtlku?
Budem vďačný za akékoľvek reálne postrehy, ideálne od niekoho, kto jazdí podobné trasy. Vďaka!