... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, b0ris, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

erzzo
Autor témy
Auto: bmw
Kraj: Košický

Prechod z F31 na G21 LCI – M-paket podvozok

Dnes, 10:43

Ahojte, plánujem prejsť z BMW F31 LCI (2017, štandardný podvozok) na BMW G21 LCI 320d (2022/2023) s M Športovým paketom a pasívnym M podvozkom na 19" diskoch. Vedel by som to doniesť za dobrý peniaz ale mám trochu obavy z komfortu. Moje denné jazdenie sú primárne Košice a okolie, kde sú cesty, aké sú (všetci vieme), a občas dám dlhšiu trasu smer Nitra a Bratislava. Auto chcem na také klasické, bežné presúvanie sa, žiadne okruhy ani preteky. Bojím sa, aby som z toho nebol vytrasený a či to na našich rozbitých cestách nie je až príliš tvrdé.
Videl som už viac takýchto tém, ale nenašiel som nič na tento konkretny model. Chcel by som sa opýtať na vaše reálne skúsenosti:
  • Porovnanie tvrdosti: Aký veľký skok v tvrdosti to bude oproti mojej aktuálnej F31 na štandardnom podvozku? Je tá G21 s pasívnym M-podvozkom o dosť tvrdšia, alebo to nová generácia vie lepšie odfiltrovať?
  • Zmena kolies a pneu: Pomohlo by komfortu, ak by som vyhodil Runflaty a dal klasické pneumatiky (Non-Runflat)? Prípadne, si viem nechať menšie 17" (ak vojdú cez brzdy), alebo je ten podvozok tvrdý sám o sebe a menšie kolesá to nezachránia?
  • Každodenné vozenie: Dá sa s tým v pohode žiť ako s "daily" autom na klasické presuny po meste, alebo budem v KE nadávať na každom výtlku?
Budem vďačný za akékoľvek reálne postrehy, ideálne od niekoho, kto jazdí podobné trasy. Vďaka!

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Re: Prechod z F31 na G21 LCI – M-paket podvozok

Dnes, 14:39

Neviem porovnat s F31 ale mám G20 s obyčajným M podvozkom na 19” a za mňa je tvrdosť podvozku úplne v pohode, akurát od výroby boli na aute vždy obyčajne pneu, nie runflat

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní