voMacK napísal:
aku zaruku poskytuje BMW v ramci prem. selection? Na aku dobu, resp. pocet najazdenych km od kupy auta v ramci PS ?
hegel8 napísal:Dobry vecer,
dakujem Vam obidvom za odpoved-asi som to nasiel - ak je to ovsem spravne- je to 5 rokov alebo 100 t kilometrov.
Ospravedlnujem sa ak sa pytam trochu mimo. No aj tak by som sa este rad opytal na rozdiel od auticiek ponukanych na mobile.de -bazar alebo sukromnik, a aut v ponuke na bmw.de, je v tom nejaky rozdiel v garancii, alebo je to rovnake??
Dakujem, prajem prijemny vecer H8
V podstate odpoved pre oboch:
Premium Selection ide automaticky ruka v ruke s EuroPLUS zarukov, ta plati (kto by to povedal) v celej Europe, zvycajne na dobu jedneho roka (pocul som, ze niekto uz dostal aj 2 roky) a neobmedzene kilometre. Tato zaruka sa vztahuje v podstate na rovnake veci ako klasicka zaruka pri novom aute, cize na vsetko okrem "spotrebneho tovaru" - cize vam nevymenia napriklad pneumatiky alebo brzdy ked si ich zjadite
Vztahuje sa teda na vsetky mechanicke a elektroniceke casti auta. Ako priklad, ked vam nieco zacne klepat v aute tak idete kludne do BMW napriklad aj do Viedne a tam sa na to pozru a opravia vsetko vramci zaruky zadarmo. Aj v pripade, ze sa zisti, ze vsetko je v poriadku nic sa vam neuctuje. Existuju potom aj ine zaruky od BMW na auta, ktore niesu Premium Selection, tam vsak vacsinou byva spoluucast 100EUR a mnohe veci, na ktore sa zaruku nevztahuje.
Na mobile.de najdes aj inzeraty, ktore su od bmw a teda zverejnene na bmw.de, ja som napriklad presne tak nasiel moje auto. Cisto teoreticky ked kupujes auto od hocikoho tak dostavas v EU "zaruku", to sa vsak obchadza s dodatkom v zmluve, kde sa napise, ze auto sa predava tak ako je aj so zavadami. Niektore bazare ti daju ich vlastnu zaruku, ale ta samozrejme plati iba u nich a nie v BMW.
Moj osobny nazor? Ak mas mechanika, ktoremu doverujes a je ochotny s tebou ist tak kup akekolvek auto. Tie od BMW su urcite o nieco drahsie ako vseobecny premier. Ale pokial nikoho nemas a nechces sa ojebat tak Premium Selection je super vec. Ja som to riesil tiez cez Premium Selection a aj ked som zaplatil o nieco viac som rad, ze mam istotu, ze auto nebolo nikdy burane, ze kilometre sedia, ze auto mam hned ako druhy majitel, ze bolo v podstate v novom stave a ze mam na nho zaruku, kebyze sa nieco nahodou pokazi. Teraz planujem kupit nejake SUV a ak to bude BMW tak bud nove alebo urcite Premium Selection.