... všetko o BMW ...
BaDDog napísal:Najjednoduchším a najistejším spôsobom je preverenie auta cez Kontrolu Originality (Cebia, CarDetect) a napichnúť BMW-čko na PC (diagnostiku), aby sa predišlo skrytím závadam.
Keď nieje možnosť diagnostiky ani preverenie auta cez K.O., tak pár užitočných rád...
Preverenie BMW:
1. Najjednoduchším spôsobom je posledných 7-znakov z VIN preveriť v ETK, alebo v inom VIN-dekodére pre BMW..., kde nám vypíše Radu, Modelové označenie, typ, krajina pôvodu, typ motora a prevodovky.
2. Taktiež je možnosť posledných 7-znakov VIN-ka možné vyčítať z BC pomocou testov (návod je v prílohe), taktiež je možné zistiť z jednotlivých testov koľko má auto v skutočnosti najazdene, 6-ciferné kódovanie, ktoré sa vyskytuje na plno pôvodných dielov, ako tiež tých posledných 7-znakov z VIN-ka a plno iných utilitiek.
3. Umiestnenie VIN na karosérii:
-U novších BMW je vyrazené VIN na vnútornom podblatníku, v ktorom je umiestnený tlmič pruženia.
-Ďalšie miesto je na motorovej prepažke, u niektorých modelov sa môže líšiť toto umiestnenie.
-Taktiež je po karosérii viacero štítkov s VIN-kom (viď. obr. v prílohe)
-U starších modelov (napr. E34) je VIN-ko vyrazené pod predným oknom.
4. Štítok:
-je na nom uvedená farba vozidla (prípadne kód farby), VIN-ko ako aj miesto výroby vozidla, model ako aj typ motora (vid. obrázok: "20 6S 1")
- Nity ktorými je upevnený by mali mať na sebe vyrazené "BMW" (platí aj u starších vozidiel, ostané su tzv. nalepovacie)
5. Sprívny tvar VIN:
VIN-ko musí mať VIN na začiatku a konci malý gulatý znak BMW, výnimkou je keď bolo auto búrane a bolo odborne opravované v BMW servise, je ten malý gulatý znak BMW iba na začiatku VIN a na konci je Hviezdička.
V tomto prípade si vie každý sam vybaviť ako značne muselo byť auto búrane.
-Presnejšie čo obsahujú znaky vo VIN je možné vičítať z tabulky. (viď. obr. V prílohe)
6. Dátum výroby:
Presnejší dátum výroby auta je najednoduchšie vyčítať zo štítku na bezpečnostných pásoch (sú zväčša oranžové) vo tvare týždeň/rok (42/2007), taktiež je na ňom uvedené aj 6-ciferné kódovanie auta ktoré môžme vyčítať z BC, mal by tam byť aj VIN a miesto kde bolo auto vyrobené (rok a kódovanie je na každom BMW uvedené, ostatné veci sa môžu líšiť od jednotlivích modelov)
-ďalším znakom kde je možné vyčítať rok výroby je z okien, mali by byť všetky zhodné ak neboli ešte menené.
-Taktiež aj na plastových veciach (napr. poplníky, šuflíky...) je uvedený mesiac a rok výroby.
Preverenie auta po technickej stránke.
Čo sa týka tejto stránky tak mám niekoľko typov, ako skontrolovať, aby boli rovnomerne zjazdené pneumatiky, špáry medzi jednotlivými dielami karosérie, opotrebovanie interiéru na úkor najazdených km a pod, ale radšej by som to prenechal nejakému automechanikovi alebo na tu diagnostiku.
Preverenie pôvodu vozidla u naších susedov (CZ)
http://www.mvcr.cz/auta/index.html
xener napísal:https://auto.bazos.sk/inzerat/171905885/bmw-525d-5-series-g30-170kw.phpza 20 G30? nejaka 2018 s 350tis km?
LOKI napísal:
PetoK napísal:super ze si tu este staleJe to imidzovka fejsbukovych kralov...
LOKI napísal:Masaker! Tie auta nemaju snad ani jeden jediny priplatkovy prvok
flyte napísal:v Áčkach sú len take auta ake tam ľudia donesú. Ja som tam predával svoje 2 auta v bezchybnom stave, s ktorými nikdy nebol najmenší problem a isto ďalším majiteľom spravia/spravili dobrú službu. Podľa mna závisí na čo natrafis :)Pozna niekto tuto F34?
WBA8X91070G968991
Bola dlhsie na predaj za 24 niekde tusim v Martine a zrazu za dvacku v Ackach. Obzeral som ju, ale za 24 ani nahodou. Acka ma ale prekvapili, to mu dali na vykupe co? 16?
Stoji za to ist ju tam pozriet, alebo co raz preslo touto diablovou dierou uz zostane navzdy poznacene?
WBA8X91070G968991
Igmaus napísal:Presne preto som to predával do bazáru aby som neriešil pripadne telefonáty človek nikdy nevie a zákon schválnosti funguje. Ale zistil som že oni vlastne vôbec nepreberajú zodpovednosť za stav auta čiže stále do pol roka (alebo roka - nepamatam si) ti môžu zavolať a budes musieť hradiť opravu pripadne sa spolupodieľať. Potom je to už na dokazovaní pripadne súdy a natahovacky čomu sa primárne človek chce vyhnúť.Presne tak, kamoš tam kúpil kedysi 4 ročnú F10 a auto super ďalších 5 rokov mu jazdilo bez problémov len bežný servis. Ja osobne som tam predal dve vydojené firemné dodávky, ktoré som sa bál predať niekomu na priamo kvôli následným telefonátom, že sa pokazilo to alebo hento, takže je to len o tom na aké auto natrafíš.