... všetko o BMW ...

Moderátori: MT-SPEEDY, vilo

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
GOOSE
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 2. Októbra 2008, 10:51

To co fasujes zalezi na tom v akom prapore si zaradeny. Jeden mechanizovany prapor tusim zo Zvolena ma tu najmodernejsiu techniku zatial co vacsina ma tecniku z 80tych rokov. To sa neda takto porovnavat. Ta takticka vesta na obrazku je dodavana vo velkom mnozstve nilen pre jednotky v zahranici. Bola vyrobena na zaklade tendra ktory vyhlasila nasa armada resp. min. obrany = je to origo oficialna OS SR vesta vo vzore 97 ;) Skor ten druhy model je v mensich mnozstvach. Pouzivaju ho ale vsetky specialne a prieskumne jednotky vo vzore 95. Ale robi sa aj vz97. Ano, velke mnozstvo vojakov v OS SR si vystroj nakupuje samostatne z obchodov. Hlavne preto ze ta vesta je uplne na hovno :)

Tak isto ani americania nemaju jednotnu vystroj a rovnako nemaju domace jednotky zdaleka taku modernu vystroj ako tí co su v afganistane a podobne. Vsade to tak funguje. Maju stastie ak vobec dostanu nepriestrelne vesty. V Iraku ich z pociatku fasoval mozno iba kazdy 4ty vojak v plnom prevedeni.

Inak existuje slovenska firma ktora vyraba tie najmodernejsie sucasti vystroja, od polnych odevov az po vesty ci nepriestrelne vesty. Bohuzial nasa krajina nema tolko financii na zakupenie takejto vystroje.

A rovnako ani novy digital nedostanu vseetci vojaci. Budu ich dostvat v najblizsich rokoch iba vybrate skupiny vojakov - neviem presne ktory. To asi ani sami este nevedia. Ale podla mna opat len zahranicne misie a "velitelstvo".

Je tazke sa bavit o takejto teme. Ja zas osobne neznasam ked sa niekto hra na slovenskeho vojaka a pouziva M4ku ako je to zvykom u nas. Iked nasi vojaci cvicili aj s M4kami - resp. opät podotykam niektorý.
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

birki
Auto: 540iA touring

Štvrtok, 2. Októbra 2008, 11:05

goose ty budes skuseny airsoftak asiq... krasne rozdelene profesionalny vojaci a dokonca aj vo vycviku... dufam ze uz ti je jasne ze vzor 97 takticka vesta ASR NEEXISTUJE
a to ze si da niekto usit vestu za 4000sk vo vzore 97 nepovazujem za original
ps. az teraz citam prispevok nad omnou ja nemam M4 ale HK :)
Prílohy
20081002120716.jpg
20081002120716.jpg (727.81 KiB) 1225 zobrazení
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

birki

Štvrtok, 2. Októbra 2008, 11:26

este aby to nevyznelo tak ze nasi vojaci behaju po bojovom poli iba v bluze :) to nie maju takticke vesty dokonca osobne pre zeny / muzov a lavakov / pravakov.., ale s polnym odevom vzoru 97 nemaju nic spolocne....

tieto vesty sa davaju vyrobit na zakazku najcastejsie (pred misiou upravuje sa farba a sposob pouzitia)
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

GOOSE

Štvrtok, 2. Októbra 2008, 11:38

Ja viem ze ty mas HK :) To si nedal niekto, ale armada usit ;)

Skuseny airsoftak niesom a takych tabuliek mam doma tiez dost ;)

A ta tabulka je z roku 2005 :wink:

Helma kevlarova - vidis to nieje zoznam veci co ma kazdy vojak a uz vobec nie zoznam vsetkych veci co ma OS SR.

Inak mas velmi zaujimavy pristup k tomu urcovat co je a co nieje OS SR original vystroj. To aj vrtulniky, tanky, celu mechanizaciu, rakety, kevlarove helmy, balisticke okuliare atď. niesu origo OS SR a vojaci si ich kupili sami? :D Len preto ze niesu MADE IN SLOVAKIA? :lol: Skoro vsetko sa vyraba inde nez na SK. Okrem odevov, kanád a nejakych drobnosti.

Ty by si asi najrasej vsade dal vylepit stitok MADE IN OSSR aby si to bral ako origo nie? :lol: :lol: :lol:

Inak celkom jalova debata. Aj ty mas pravdu aj ja. Hadame sa zbytočne. Ty hovoris o tom co musia vojaci dostat podla predpisov a tabuliek a ja o tom co dostavaju v skutocnosti povedzme "ako bonus" pre potreby vykonu operácií.

Ale hentu vestu dostavaju skoro vsetci. To ze si niektorý radsej vyberu kôli praktickosti chorvatsku zanovnu vestu za 900Sk to je o inom :) Zalezi aj od velitela. V mnohých praporoch ci kde vsade su povinny stale nosit nosné popruhy s malou polnou a podobne vtákoviny. Ja pouzivam chorvátsku - teda taku tu co sa na nu podoba ale je nova a viac sa jej maskovanie podoba na Vz97.

Ani v US ARMY nedostanes hned vsetko do skrinky v prvi den nastupu do výcviku ani po jeho ukonceni. Dostavas to na zaklade toho aku funkciu a kde ju vykonavas.
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

birki

Štvrtok, 2. Októbra 2008, 11:40

ja nerozpravam o made in OSSR ja rozpravam o vzore 97. ktory takticku vestu nema...

to ze v slovenska armada ma takticku vestu aj na lyze/ bezky je zas o niecom inom .. ale s original slovenskou nema nic spolocne... :)
Naposledy upravil/-a birki v Štvrtok, 2. Októbra 2008, 11:53, upravené celkom 2 krát.
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

GOOSE

Štvrtok, 2. Októbra 2008, 11:49

MA :lol: :lol:

birki

Štvrtok, 2. Októbra 2008, 11:55

GOOSE napísal:
MA :lol: :lol:

koncim debatu vyjasnime si to cez mieridla :wink:

dufam, ze konecne prvy krat v zivote sa mi podari strielat proti slovenskej taktickej .
www.mojnemec.sk
co das to dostanes

GOOSE

Štvrtok, 2. Októbra 2008, 12:00

Kaslime na to :)

Nuz neviem ci sa ti to niekedy podarí. Iked som zhrozeny aky je ten airsoft svet malický :?

Na zimu by som rad spravil trochu inu akciu. Ale to je o inom.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní