... všetko o BMW ...
Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL
Pilifo napísal:nie, zrazu mi palubný PC poslal notifikáciu ze mam olej za MAX. hladinou. Podla elektronického merania to aj tak bolo, ale potom ked prisiel mechanik tak to manuálne zmeral, za studena som mal 3/4 do MAX. Skoro pod risku MAX som mal olej. Len teraz ked mal motor cca 60c° som to sam meral manuálne, som cez max.
Fuxxo napísal:OK dohodnuté dám vam potom vediet :) Dakujem všetkým za pomoc.
Pilifo napísal:Hladina oleja sa musí merať pri zohriatom motore, ideálne keď má olej 90C+. Potom si auto samé zdvihne otáčky dačo nad 1000 aby sa zvýšil tlak oleja a asi necelú minútku to meria. Auto musí byt na rovnom povrchu nie v kopci a musí stáť pri zaradenom P alebo N. Pokial by nespĺňal podmienky teploty oleja ani ho nepustí iDrive merať hladinu. Studený olej sa ani nedá zmerať. Má to tak každé auto skoro kde je elektronické meranie hladiny oleja. Najväčší gól je že mne na M4 nevyhadzovalo žiadnu kontrolku že mám malo oleja a keď som si dal ručne meranie tak jeb zrazu 1L oleja tam chýbal a zrazu už hneď kontrolka svietila, keby ručne nedám zmerať hladinu tak to auto by jazdilo až by sa zadrelo a keby skapalo potom by mi napísalo asi že mám doliať olejMyslím si, že kontrolovať hladina oleja by sa mala pred štartom alebo 10 minút po vypnutí motora, aby stihol stiecť do olejovej vane. Ideálne je mať olej v polovici rysky medzi minimálnou a maximálnou hladinou, keďže s vyššou teplotou olej naberá aj na objeme.
//MPower napísal:Hladina oleja sa musí merať pri zohriatom motore, ideálne keď má olej 90C+. Potom si auto samé zdvihne otáčky dačo nad 1000 aby sa zvýšil tlak oleja a asi necelú minútku to meria. Auto musí byt na rovnom povrchu nie v kopci a musí stáť pri zaradenom P alebo N. Pokial by nespĺňal podmienky teploty oleja ani ho nepustí iDrive merať hladinu. Studený olej sa ani nedá zmerať. Má to tak každé auto skoro kde je elektronické meranie hladiny oleja. Najväčší gól je že mne na M4 nevyhadzovalo žiadnu kontrolku že mám malo oleja a keď som si dal ručne meranie tak jeb zrazu 1L oleja tam chýbal a zrazu už hneď kontrolka svietila, keby ručne nedám zmerať hladinu tak to auto by jazdilo až by sa zadrelo a keby skapalo potom by mi napísalo asi že mám doliať olejSystém vyladený od BMW na 1* Od kedy tam je ale naspatek originalny BMW olej tak zatiaľ nechýba ani kvapka.
ondrejbx napísal:Dobry den, tak auto mam uz doma bola tam chyba ze sa mi miešala nafta s olejom. A povedali mi ze to bola len chyba kalibrácie.