... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
chembos napísal:hmm neviem ale ked tak uvazujem Amper hod je vlastne jej kapacita, a ked napr vymlatis baterku uplne, a das ju nabijat cez nabijacku tak neni jedno ci je tam 1hod alebo 12 hod, takze v aute ked mas bateriu po dlksiom hrani s nenastartovanym motorom z polky vymlatenu, tak podla mna pri 5 min jazdeny ju nenabijes na full, takze neviem, ale ked ma baterka mensiu kapacitu da sa nabit rychlejsie
ale zas ide aj oto aky motor chce snou startovat, pretoze diesel napr potrebuje vecsiu ale to zas ma aj silnejsi alternator
tod moja uvaha
BlackMW napísal:4ja z 5tich fuserov odporucaju bateriu 100 Ah alebo najvacsju aka sa vojde.
(ten piaty bud nema auto alebo Amper je podla neho ovocie)
vysvetlenie nechavam na menovatela pouzitim funkcie hladaj,
uz sa to tu rjesi 50ty krat, uz nemam na to nervy..
peterson napísal:pri vymene baterie, pri jej odpojeni sa nedosere nieco??
peterson napísal:pri vymene baterie, pri jej odpojeni sa nedosere nieco??
Pepe napísal:NESMIEŠ mať zapnutý kľúč zapaľovania, inak može odísť RJ a baterku by som odporučil podľa údajov výrobcu. Samozrejme, keď ju odpojíš sa ti vymaže kód rádia a pamať porúch.
Ešte som nemenil v bawe a ani som sa o to špeciálne nezaujímal, ale u forda sa dáva cez zpaľovač záložný zdroj 12V, aby nevymazalo RJ, lebo by sa musela dlho načítavať /cca 30-80km/ a vtedy zvyklo autu jeba...
zhmp napísal:jedine čo davat pozor je pri odpájaní baterky......najpr - a potom plus a pri zapájani najprv + a potom - ale to asi vie......![]()
alfi666 napísal:Na tomto napriklad vobec nezalezi.. doporucuje sa pripajat ten pol prvy, ktory sa pripaja tazsie
.. ak mas napr. + srobovaci a - je zacvakavacka, tak najprv nasrobovat a potom zacvakavat
Dolezite je zapajat to tak, aby vznikalo co najmenej odpojeni/zapojeni... cize.. pripojit pol a drzat