... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
zhmp napísal:Kamarat tak bud si istý že na tomto hodné zaleží a už len z jedného dovodu....ked budeš odpojovat plus ako prvé a budeš to robiť zo železným klúčom ako sa to zvyčajne robí...:-)))) a sa ti tak náhodou opre o kostru auta.....tak uvidíš ten ohnostroj..a to isté pri zapájaní,ked plus zapojíš ako posledné........:-)))).ked to robi mechanik zle...tak to potom nieje mechanik.....:-))))Tak isto to je aj pri štartovaní kablámi......prvy sa odpája minus ked naštartuješ želane auto.....a aj posledný sa zapája..minus ked ho ideš štartovat........:_)))))![]()
Ale ja hovorím.....každy si zapája ako chce....:-))))))))
zhmp napísal:Kludne napíš tvoju teoriu.......![]()
![]()
![]()
ice.blade napísal:chlapi chlapi logika nepusti :) kto chce nech si zapaja po svojom... ja som tiez pri vytiahnuti baterie za odpajanie ukostrenia skor nez + polu... nikdy nevies kedy si kychnes alebo budes gramblavejsi a nieco zoskratujes
alfi666 napísal:aka logika nepusti? vysvetli mi svoju logiku, ze preco najprv odpajat minus ... (ked opomenieme to, ze "niekto" je gramblavy a pritom co davas dole plus sa dotknes karoserie)
alfi666 napísal:Ty hovoris, ze pri startovani z druheho auta, najprv spojit + a potom -
Ja hovorim, ze je to v zasade jedno, ale ked uz, najprv spojit minus, kedze najprv treba vsetko spolu uzemnitauta mozu mat tie uzemnovacie kabliky co trcia na zem - ak sa pamatas z cias Skoda120 no a potom by medzi nimi mohlo vzniknut nejake napatie, keby by uz bol + spojeny
Proti mechanikovym praktickym radam a postupom ja nic nemam, ale tvrdit to, ze odpojit sa musi najprv jeden alebo druhy pol, lebo inak to neni spravne je proste blbost
alfi666 napísal:OK OK OK :) suhlasim.. kedze vsetky manualy maju vzdy pravdu a treba sa ich drzat, tak pripajajte a odpajajte podla nich.. ja uz nic nehovorim a nadalej pripajam a odpajam bez akehokolvek predpisaneho systemu
alfi666 napísal:sak jasne .. pohoda, len kecame... imho - smer toku prudu? wtf? ten sa predsa nemeni
prud tecie stale od vyssieho potencialu(+) k nizsiemu (-)... a je jedno kde sa obvod prerusi
...dalej, narazovy prud - ano, vznika pri pripojeni akumulatora... ale znovu, je jedno, ze ci najprv plus alebo minus..cize ten viac menej neovplyvnis
Snazim sa len vysvetlit, ze z bezpecnostneho hladiska mozu mat spominane postupy zmysel (kvoli skratovaniu klucom, atd), ale z elektrickeho hladiska zmysel nemaju
Jannci napísal:vies, ako prud tece z plus do minus. Ale ked si dobre spominam zp strednej skoly, tak elektrony (nosice naboja) vlastne idu naopak z minus do plus