... všetko o BMW ...
TomasBA napísal:Nuz kazdy kupuje to co chce.. to ze tebe sa to nepaci je len tvoj nazor .. a sudit podla toho ze ma tam pneumatiky nejake cinske alebo korejske ze auto nedostalo co malo to uz len taku volovinu vypustij je dost blbe.. myslis ze ked kupis znackove ze neni nad nich a 80%sa vyraba v cine.neboj aquaplaving chytis aj na znackovych fyziku neodrbes. THE STIG..najprv treba ist sa pozriet na to auto vyskusat a posudit v akom stave je a pokial je vsetko zdokladovane tam neni sa coho bat..a cosa tyka vybavi je len na tebe co stoho ty bude chybat bud ozelies vybavu a viac ta bude zaujimat motor ze je to celkom slusna motorizacia tak potom nemas co riesit za tie peniaze ..Sorry, ale keď vidím pneumatiky týchto kórejskych a čínskych značiek otvára sa mi nožík vo vačku. Prosím, kupujte a dávajte si to na autá ale podľa mňa to nepatrí na túto kategóriu obzvlášť s týmto výkonom. Preto mňa takýto predávajúci nikdy nepresvedčí, že auto vždy dostalo to pravé, keď šetrí na tom najdôležitejšom čo ho spája s vozovkou. Príjemný aquaplaning s nexenom
Pilifo napísal:Čítam že 20 - 30 alebo 100k ročne na servis .. Až potom som si všimol že Kč a nie €... Už som sa začal potiť pretože si neviem predstaviť že by som dával mesačne vyše 2000€ na servisMyslím si, že servis E65 bude oproti F01 asi lacnejší. O F-kách všeobecne som čítal celkom dosť hororových príbehov, ale E65 sa mi zdali ako dosť veľké držiaky - tam sú častejšie väčšie náklady na servis pri N62 akurát pretesnenie motora, oprava ASK jednotky, možno občas nejaký senzor/čidlo. Jeden český BMW servisák má na E65 750i najazdených cez 700k km a mení tam len olej a filtre - a aj to len každých 60k km, lebo najazdí strašný kotol kilometrov ročne. Navyše tam má aj LPG, takže náklady na palivo má ako na Fabii![]()
Síce nemám osobnú skúsenosť s F-kom, tento dojem som nadobudol len z toho, čo som čítal na českom BMW klube, kde servisáci tvrdia, že pri E65 u nich zákazníci nechávajú tak 20-30k Kč ročne, ale pri F-kách to kľudne presahuje aj 100k Kč ročne za servis. Samozrejme to môže mať niečo do činenia s tým, že voči F-kám majú averziu a je to len čisto ich subjektívny pocit, ale ak by som rozmýšľal nad jeho kúpou, tak by som na tvojom mieste počítal s tým, že na servise si to auto asi vyberie menšiu alebo väčšiu daň za ten komfort a jazdné vlastnosti.