Skúsim to napísať podľa vlastných skúseností, aj keď so staršími modelmi, ale veľkostne rovnakými. S 5er jazdím cez 2 roky, je to daily a niekedy je naozaj problém s parkovaním, hlavne pri pozdĺžnom, keďže boxy v BA nie sú "namaľované" na dlhšie autá. V podzemných je to vcelku fajn, niekedy je síce problém, ale je ich menej ako pri parkovaní v "meste". Sedmičku som jazdil asi mesiac, odvtedy chodím parkovať napr. v Eurovei na vonkajšie parkovisko, je to menej o hubu ako dole.
Najväčšia sranda bola s X5, ktorá je oproti 5er o cca 20cm kratšia (zvažoval som jej kúpu aj kvôli tomu), ale je problém so šírkou, hlavne v podzemných som parkoval dosť často cez 2 miesta, lebo inak to nešlo.
Čiže s veľkým autom sa dá žiť aj v meste, ale niekedy si zanadávaš, že načo máš takú dlhú kurvu a pokiaľ často parkuješ na miestach, kde sú boxy stavané ešte na škodovky, tak budeš mávať tieto problémy. 3er je najideálnejšia, s 5er sa to ešte dá, so 7dmou je to už o hubu niekedy, keď je to long, tak sa zblázniš