Ohľadom zalomenej skrutky nikto nič extra neporadil, tak som sa obrátil na jedného známeho, ktorý mi povedal že sa mu stalo to isté, čo ma riadne potešilo, pretože som sa už opúšťal, že som si chcel čosi spraviť sám a zase som to len viac pojebal... na koniec človek zistí, že je nás neschopných chujov viac
Dostal som vysvetlenie, že zájsť do servisu a zachvíľku to je von...
Pri mojich skúsenostiach so všetkými možnými servismi v mojom okolí sa už servisom vyhýbam ako sa len dá...
Takže hlavný radca STARYNOVY, ktorý vždy vie posunúť racionálne vysvetlenie a radu (v 99,9% prípadoch z vlastnej praxe), navŕtať, vytiahnuť, hotovo...
Samozrejme nový šrób v BMW (máme ho na sklade) = 2,26€... Vravím si fajn...
Sada vyťahovákov na zalomené šróby (hobby) 2,02€ + doprava 4€... Vravím si super
Objednané. Ráno mi píšu, že hobby sadu nemajú na sklade, ale môžu mi poslať profi za 2,92€ + samozrejme doprava 4€...
Vravím dobre, keď som ten šrob tak profesionalne zalomil, profi sada bude fajn, rozdiel 90centov je nepatričný...
Zastávka v BMW pre šrób + doobjednanie držiakov olejového filtra, na druhý deň zastávka v práci (v nemenovanej spoločnosti) pre balík s vyťahovákmi.
Zatiaľ to šlo hladko, nie? :)
Vŕtačka sa nájde asi v každej domácnosti, aj tu sa našla, chvalabohu vrtáky tiež...
Vrták zo šróba najskôr len odlupoval a nechcel sa vôbec chytiť, tak som použil najdrobnejší vrták, aj keď snažiť sa navŕtať dieru presne do stredu je nemožné, tak to išlo tak všelijak, ale išlo... Takže malý vrták, väčší vrták, vyťahovák a krútiť... Závit som nezničil, ale pre istotu som ho prebehol závitníkmi...
Rovnako ako aj štyri závity zboku, ktoré už boli kadejaké...
Tak problem solved, ešte keby som tak mal nejaký čistič a mohol to poriadne očistiť... Za tým vzduchovým filtrom to je celkom olejnička...
Ešte som chcel, že by som mohol dnes ručne pekne vyčistiť kolesá, no počasie nevyzerá moc prajne... Asi toľko k mojej výhovorke pre dnešok
Fotodokumentácia zde:
použité náradie

Zalomená skrutka vs.celá skrutka.. Realita je taká, že aj keď závit ešte na skrutke pokračuje hore, do hlavy už nechytá, vlastne som ho odlomil presne po závit v hlave

Už oslobodená diera

Nový šrób tam farbou moc nesedí

Prebehnuté závity