... všetko o BMW ...
lulu991 napísal:Pozeram, ze mas natacacie xenony, ako sa ti tam podarilo vycistit tu sosovku zvnutra? Je tu na fore navod, ako to vybrat cele zo svetla ale jednak to vyzera dost komplikovane a navyse neplati to pre verziu s natacacimi svetlami, pretoze tam sa to cez tu dieru nezmesti....ako sa ti to teda poradilo? :)
kubajz79 napísal:Tak to me mrziaž po to DPF-ko jsem ti fandil.to si mne zklamal...
PristineShip napísal:no o tom zdravi je to jeste diskutabilnejsipri DPF vobec nejde o ekologiu ale o zdravie. Ten bordel z vyfuku ma realne nasledky na dychacie ustrojenstvo.
xener napísal:nato ako sa vyznas v autach, ma prekvapuje ze nevies ako funguje dpf.
kubajz79 napísal:svým způsobem máš pravdu.pokud eu tlačí výrobce ke stále nižším emisím,měla by taky dohlédnout na dostupnost náhradních dílů s tím spojených (např.dpf) vzhledem k jich životnosti.
taky ale platí,že pokud chceš opičku,musíš mít na banány.
neříkám,že je to zrovna tvůj případ,ale fakt mě vytáčí všichni ti majitelé turbodiselů,ze kterých při šlápnutí na plynový pedál letí oblaka dýmu.a to jen proto,že tito myslí podobně jako ty.přece za to nevyhodim takové prachy.a tak jezdí z vybrakovanýma katama a dpf,s prochcávajicíma nebo ještě lépe propalenýma vstřikama.jak s oblibou říkám,jsme hold národ tdi-čkařů.nejlépe oktavka v dehtu co jezdí za pět.ale vrazit do toho korunu,to už ne.
já vždy vlastnil auto dle svých možností,tak abych jej dokázal udržovat v rozumném stavu a nehledal alternativy jak s tím či oným vyjebat.
hlavně nic ve zlém.ber to jako názor člověka který si myslí,že nafta patří do traktorů.
dnes jsem mimochodem shlédl video z stk a pravděpodobně už dalšíma emisema neprojdeš.
věřím,vzhledem k tomu jak to šlechtíš,že v tvém případě dojde i na koupi dpf.
xener napísal:a co teprve pokud vejdes do neviditelneho dymu za autem co ma Dpf. Tam v podstate vse co leze ven je tak male ze 100% toho je pro cloveka skodlive a navic takto perfektne male odfiltrovane castice nemaji uz ani moznost se uchytit na vetsi a byt tak strzeny jinam nez do plic cloveka. A opravdu z toho neleze jen para, jak se mnohde uvadi. Takze jizda po dalnici s otevrenym oknem se vlastne stava takovym neviditelnym smrtelnym tunelem. A to se nebavime o tom, ze bylo treba vyvoje. Vystavby fabrik, fabriky pro vyrobu potrebuji energie jejichz vyroba je take zatez, lide co se do fabriky musi dopravit, protoze je nekde na zelene louce mimo obec jak je dnesnim trendem. Takze dalsi zarez do krajiny. Zkratka neverim celkove prinosnosti tohoto zarizeni. A to ze nekdo odstrani cernej kour, ale necha tam neviditelneho zabijaka, tak to je trochu lhani vsem do kapsy. Takze to procento skutecne skodlivych latek je vlaste zjednodusene receno stale stejne.rozdiel medzi starymi motormi a terajsimi je v tom ako riesia palivo vo valci , vylepsili sa vstreky, kompjuter to riadi ovela efektivnejsie ako v minulosti ked len riesil kolko a ako dlho. vo vysledku to pre zdravie znamena to, ze pevne castice vzniknute horenim su o dost mensie, lahsie a tym maju iny rozptyl vo vzduchu aj ucinky v plucach.
ked vojdes do cierneho oblaku z oktavie 2002 , tak si menej uskodis ako ked pojdes za modernym autom bez DPF, za ktorym nie je ziadny dym.