... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Gabo10
Auto: E39 530iA
Kraj: Banskobystrický

Re: Vaše skúsenosti s LPG (v 5er)

Štvrtok, 22. Septembra 2016, 10:47

Flaco napísal:
tak toto je dost zaujimave. Lenze mi nejde do hlavy ako to bolo nastavene na zaciatku, ked museli opat nastavovat spravne hodnoty. To ked taketo problemy zacnu tak to ma clovek pocit, ze sa to potom s nim uz taha furt. Co to mas za system?

Elpigaz

Sranda je,že dnes ráno som šiel na nákup a plyn išiel OK aj pri kickdowne :D tak aj už fakt neviem
Ľudia, ktorí tvrdia, že sa nedá, nemajú zavadzať ľuďom, ktorí veria, že sa dá.....
[E39 530iA] Daily car
[E39 530D] socialne presúvadlo EX

Flaco
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 26. Septembra 2016, 09:49

raz tak raz onak. To mas este v zaruke ci ako to mas? mozno by nebolo na skodu to skusit dat pozriet nejakemu inemu lpg servisu, nech sa oni pozru na to ci je vsetko dobre zatiahnute, poprepajane a podobne. Lebo toto sa mi uz zda ozaj ako nonsens :-D

Gabo10

Pondelok, 26. Septembra 2016, 11:11

Plyn tam je od 2012 ešte z čias iného majiteľa :) Chodím do strediska kde to montovali takže hádam vedia čo s tým :D
Inak som urobil 140km za posledných pár dní všetko na plyne a bez problému :D bug nejaký
Ľudia, ktorí tvrdia, že sa nedá, nemajú zavadzať ľuďom, ktorí veria, že sa dá.....
[E39 530iA] Daily car

osromi
Kraj: Trnavský

Utorok, 27. Septembra 2016, 12:59

Gabo10 napísal:
Plyn tam je od 2012 ešte z čias iného majiteľa :) Chodím do strediska kde to montovali takže hádam vedia čo s tým :D
Inak som urobil 140km za posledných pár dní všetko na plyne a bez problému :D bug nejaký

ale je to zvlastne ze raz v poriadku potom problemy a poriadne si s tym nevedia dat ani rady v servise kde to montovali. Ako ono mas pravdu v tom ze oni by mali vediet co s tym kedze to robili, ale mozno keby sa tie problemy vratili tak by som pouvazoval o tom ze by som zasiel aj do ineho, kde by vedeli tento system pozriet ci oni by tam nieco nevideli ale uvidis nakoniec aj tak sam ze ci to bude v poriadku alebo sa to este bude vracat

Flaco

Streda, 28. Septembra 2016, 07:37

osromi ja len som teraz zacal premyslat, ci ozaj vsetky servisy vedia servisovat, alebo teda servisuju aj ine typy systemov lpg, alebo ako to je :-X

osromi
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 29. Septembra 2016, 09:40

vsetky servisy nerobia servis vsetky inych systemov, neviem ci som ti to dobre napisal ci to chapes ale snad hej. Ja som si v tomto nejako prehlad nerobil...ale ked si vezmem ze legas servisuje okrem tartarini ktore montuju aj styri dalsie systemy lpg, tak si myslim ze mozno aj ine servisy to tak maju a vedeli by sa pozriet na ten konkretny jeho system pozriet, len je to ozaj zaujimave ze nevedia vyriesit problem ti ktori v podstate ten system montovali

michal788

Piatok, 30. Septembra 2016, 08:01

Len tam moze byt viac problemov, len najhorsie na tom je ze sa prejavuju len niekedy, ze nepretrvavaju stale, tym padom zrejme aj pre servis je tazsie zistit, kde ten problem vznika a preco vlastne. Otazka tam ptoom nastava ze ci chyba nie je konkretne v systeme...

Clasico

Utorok, 4. Októbra 2016, 09:44

j.slavko napísal:
Čaute - takže už aspoň viem kde je pravda ako to pri plyne je s tým benzínom. Ono na začiatku ide auto na benzín kým sa nezohreje motor? či? dá sa to nejako nastaviť, že kedy sa po koľkých km sa bude prepínať auto na plyn?
zalezi to aj od toho ako sa v servise s nimi dohodnes, ze ako to chces nastavit, ci si v pohode s tym ze auto bude startovat na benzin, alebo ci by si chcel aby startovalo uz hned na plyn. To sa vsetko riesi v servise a je to viac menej na tebe. Aj ked vacsinou je to tak, ze az po dosiahnuti istej teploty sa auto prepne same na plyn ;)

j.slavko
Kraj: Žilinský

Streda, 5. Októbra 2016, 10:58

lenže vhodnejšie asi je keď štartuje na benzín, nie? tak ako to písal aj gabo že to tak má, vtedy asi celkovo menej celý ten systém, celé to auto trpí, či? keď auto len čísto na plyn jazdí, že sa aj na ňom rozbieha, tak je potrebné sa o to auto aj nejako inak starať?

Gabo10

Streda, 5. Októbra 2016, 11:04

Ku môjmu problému hore - jazdí to v pohode stále bez straty výkonu

Ku zapnutí plynu hned na studeno - Mám odsledované že na LPG sa motor pomalšie dostane do prevázkovej teploty než na benzíne.Najlepšie riešenie je štart na benzíne ked vyliezie nad modré políčko teplota vtedy zapnúť plyn.Tých pár centov navyše kvôli benzínu vás nezabije ale motoru to výrazne pomôže
[E39 530iA] Daily car

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Streda, 5. Októbra 2016, 20:00

presne ako písal Gabo. V lete máte LPG zopnuté po 200m (napr ste na kúpalisku celý deň, nasadnete do auta a pohnete sa, vyjdete ledva z parkoviska a motor zohriaty) a v zime prejdem napr 1-2km (berme to pár min cca 3) kým vyjdem z dediny a motor potom prepne na LPG. Určite to je šetrnejšie. Čisté šetrenie a žgrlošenie nie je správna cesta. Ak chodíte 2km LPG nepotrebujete, ale ak idem do práce 20-30km tak tie 2km max v zime ma predsa nezabijú. Osobne sa snažím kombinovať každú tretiu štvrtú jazdu idem na benzín. Robím to tak dlhodobejšie a od vtedy som v servise nebol.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

michal788

Štvrtok, 6. Októbra 2016, 13:28

davate aj aditivum z casu na cas, aj ked auto jazdite uz viac menej na plyn? v servise mi povedali ze bolo by to vhodne, len som tomu nejako nevenoval pozornost a teraz som zacal nad tym premyslat ci ozaj to nie je nejake dolezite

Gabo10

Štvrtok, 6. Októbra 2016, 17:38

Mne odporúčil Martin46 toto https://autotechnik.sk/diely/207500/vif ... tiv-500ml/ .Mám lepšie studené štarty na benzín to som si všimol ale to je tak všetko
[E39 530iA] Daily car

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 6. Októbra 2016, 21:58

Tiez som zacal pouzivat toto aditivum. Do celej nadrze date dve male odmerky, takze mi to vydrzi na par mesiacov. Porovnat zatial neviem. Teda aspon som nepostrehol rozdiel. Netrpim pseudoefektom. Pravdepodobne su bud zmeny male alebo nemam problem :) ale pouzivam aj ja.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

michal788

Piatok, 7. Októbra 2016, 09:40

Ako casto ho pridavas? som na to nejako pozabudol a teraz sa snazim si spomenut asi po kolkych km mi odporucali a nic okno.... tak by som to mohol zacat pouzivat len neviem kedy bude vhodne s tym zacat, ci hned alebo ako.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní