... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

JiM RUSS
Autor témy
Auto: E91, 320D, 130Kw, 08
Kraj: Bratislavský

Kuriozitka číslo jedna a zároveň překladatelský oříšek. Bubnuje mi auto.

Pondelok, 15. Augusta 2016, 21:12

Ahoj všem.

Přicházím s dotazem na problém pravděpodobně s iDrive.
Vlastním E91, 2008, Poslední model před faceliftem CCC iDrive s 2x DVD mechanika.
Občas mi spadne iDrive a zacne se mi z repráků ozývat dunivé bouchání ve zhruba vteřinovém intervalu.
Pro představu jako když bubeník šlape na šlapák ( basový buben ).
Někdy to přijde při nastartovaném motoru. Vypne se LCD a po chvilce nastoupí to bubnování.
Někdy vypnu motor a sedim třeba ještě v autě a po chvilce opět vypne LCD a bubnuje.
No a někdy auto začne bubnovat když zamknu auto a třeba po 20 sec. To přijde.
Přišlo to poprve když jsem nastartoval auto a po chvilce se vypnulo LCD. Přišlo mi to divný, tak jsem vypnul motor, vytahnul klíček, pak znovu zasunul a nastartoval.
Udelal jsem reset. A bylo to ok.Pak jsem asi pul hodiny jel, no a když jsem zamknul auto a cca po patnácti minutach jsem přišel k autu tak bubnovalo.
Odemknul jsem auto, bubnovalo, nastaroval bubnovalo, motor bežel LCD mrtve a auto stale bubnovalo. Vypnul jsem motor, bubnovalo, reset nešel udělat.
Nastartoval jsem znovu a pořád bubnování, kousek jsem tedy popojel ale to bubnování nepřestávalo.
Nedokázal jsem si představit jak pojedu v aute s dunivým bubnováním třeba hodinu. Docela mě to vytočilo.
V zoufalství jsem mu dal facku do sloupku a do palubky a najednou to přestalo, naskočil LCD bylo slyšet jak načítá DVD mechanika a všechno šlapalo jako dřív.
Doufal jsem zě je po všem ale vrací se to. Je to už tak dva týdny co ho takhle fackuju. Jak kdy, nekdy to neudělá celý den a nekdy i 3x. Takže nebaví mě to. Nic jiného nepomáhá.
Připadám si už jako cvok, když zamknu auto čekám u něj pár minut. Čekám jestli nezačne bubnovat.
Hledal jsem co to múže být ale nenašel jsem nikde, že by měl někdo takový problém. Vetšinou píšou o vadném čipu v počítači u navigace ale nikomu auto nebubnuje.

Proto jsem tu a ptám se Vás, nevíte někdo o co jde ???

Předem moc díky za rady.

Užívateľov profilový obrázok
Hugino
Auto: E61&E70

Re: Kuriozitka číslo jedna a zároveň překladatelský oříšek. Bubnuje mi auto.  Topic is solved

Pondelok, 15. Augusta 2016, 21:15

Zlá sekcia......
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Kuriozitka číslo jedna a zároveň překladatelský oříšek. Bubnuje mi auto.

Pondelok, 15. Augusta 2016, 23:50

Daj to na diagnostiku a budes vediet co to je. Nikto nema gulu od perinbaby, aby to vedel povedat len tak.
Vyzera to ze to moze robit optika - vadny MOST transceiver v jednotke, alebo nejaky iny vadny spotrebic na MOST zbernici. Potom to vsetko blbne, zvuk praska v urcitych intervaloch a podobne veci..... No bez diagnostiky nezistis presnejsiu zavadu, ovsem diagnostika musi byt fabricka urcena vyhradne pre BMW, nie univerzalna.

JiM RUSS
Autor témy
Auto: E91, 320D, 130Kw, 08

Re: Kuriozitka číslo jedna a zároveň překladatelský oříšek. Bubnuje mi auto.

Utorok, 16. Augusta 2016, 12:07

Moc vám děkuju za info.
Navštívíme doktora u BMW snad něco najdou klucí šikovní.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných