Pondelok, 15. Augusta 2016, 21:12
Ahoj všem.
Přicházím s dotazem na problém pravděpodobně s iDrive.
Vlastním E91, 2008, Poslední model před faceliftem CCC iDrive s 2x DVD mechanika.
Občas mi spadne iDrive a zacne se mi z repráků ozývat dunivé bouchání ve zhruba vteřinovém intervalu.
Pro představu jako když bubeník šlape na šlapák ( basový buben ).
Někdy to přijde při nastartovaném motoru. Vypne se LCD a po chvilce nastoupí to bubnování.
Někdy vypnu motor a sedim třeba ještě v autě a po chvilce opět vypne LCD a bubnuje.
No a někdy auto začne bubnovat když zamknu auto a třeba po 20 sec. To přijde.
Přišlo to poprve když jsem nastartoval auto a po chvilce se vypnulo LCD. Přišlo mi to divný, tak jsem vypnul motor, vytahnul klíček, pak znovu zasunul a nastartoval.
Udelal jsem reset. A bylo to ok.Pak jsem asi pul hodiny jel, no a když jsem zamknul auto a cca po patnácti minutach jsem přišel k autu tak bubnovalo.
Odemknul jsem auto, bubnovalo, nastaroval bubnovalo, motor bežel LCD mrtve a auto stale bubnovalo. Vypnul jsem motor, bubnovalo, reset nešel udělat.
Nastartoval jsem znovu a pořád bubnování, kousek jsem tedy popojel ale to bubnování nepřestávalo.
Nedokázal jsem si představit jak pojedu v aute s dunivým bubnováním třeba hodinu. Docela mě to vytočilo.
V zoufalství jsem mu dal facku do sloupku a do palubky a najednou to přestalo, naskočil LCD bylo slyšet jak načítá DVD mechanika a všechno šlapalo jako dřív.
Doufal jsem zě je po všem ale vrací se to. Je to už tak dva týdny co ho takhle fackuju. Jak kdy, nekdy to neudělá celý den a nekdy i 3x. Takže nebaví mě to. Nic jiného nepomáhá.
Připadám si už jako cvok, když zamknu auto čekám u něj pár minut. Čekám jestli nezačne bubnovat.
Hledal jsem co to múže být ale nenašel jsem nikde, že by měl někdo takový problém. Vetšinou píšou o vadném čipu v počítači u navigace ale nikomu auto nebubnuje.
Proto jsem tu a ptám se Vás, nevíte někdo o co jde ???
Předem moc díky za rady.