December 2016
Kúpa nových pneu je rozhodnutie na viac rokov ak všetko ide ako má. Predpokladám tak 4 roky (9000-11000km/rok). Minulý rok som dojazdil 4-6mm, to by nebolo až tak zlé ako ich vek 2ks Pirelli 8 rokov a 2ks Toyo 12rokov. Išlo o to, že práca v meste do 2km, daľej, že zima začala januári, netrvala dlho a nebola ani silná. Nemal som nikde vážny problém ale popravde necítil som bezpečne a ani dobre. Predtým som mal Michelin Alpin a nevidím dôvod opäť investovať do Michelin, hlavne na slovenských cestách a momentálnych relatívne slabých zimách. Tento rok som teda prehodil zimnú sadu a najazdil pár km a hľadal čo by som tam dal. Rozhodol som pre
Matador MP 92 Sibir Snow M+S 205/55 R16 91H - skĺbiť všetko potrebné. Pomer cena kvalita je na vysokej úrovní v strednej triede, pretože pneu pre R16 sú TOP produkt v danej kategórii roku 2014(
http://pneumatiky.heureka.sk/matador-mp ... =2#reviews ), pre R15 sú TOP produkt pre rok 2015 a momentálne pre rok 2016 sú TOP 2 od hodnotení užívateľov za cenu
43€/ks + nahodenie 20€. Matador má na Slovensku tradíciu a spadá pod TOP značku Continental, ktorá ich kontroluje a drží na vysokej úrovni v strednej triede tak ako Barum a Semperit. Continental WinterContact TS 860 je vítažom pred Michelin Alpin 5 a Goodyear UltraGrip, ktorých cena je zhruba dvojnásobná. V zime jazdím 90-95% mesto a blízke okolie, takže Matadorkám podľa užívateľských hodnotení verím..v testoch Autobild 2016 vyšli ako priemer. Horšie na vode 40,6 a lepšie na snehu 26,4. Predpokladám, že budú hlučnejšie a vydržia kratšie aj keď majú sľubný dizajn. Moja recenzia najbližšie dni

Výmena predného a zadného znaku
5€/ks
:arrow: Repas pravého predného strmeňa, ktorý sa nevracal a spôsoboval vibrácie. 30€ diel s robotou.

Tak manuálne, športové, polokožené sedačky som predal za
120€ a aj panel DSC s kastlíkmi
10€. Kúpil som nové športové, vyhrievané, elektrické ("vyšší level", dá sa nastavovať aj výška prednej časti sedadla) s pamäťou za
180€. Bolo treba vymeniť piropásy
20€, kúpiť kabeláž
15€, panel DSC + výhrev s kastlíkmi
30€, zapojenie
60€. Bolo treba, ešte oklamať záťažový senzor spolujazdcovej sedačky, pretože predošlí/opravený som stratil. Šoférova sedačka bola na bočnici roztrhnutá a nechcel som aby to používaním pokračovalo. Výmena kože, len na tej bočnici by vyšla 40-60€, tak som to momentálne sfušoval takto (foto)

Nevyzerá to vizuálne najlepšie ale hlavne, že sa to netrhá ďalej

. Kúpim, teda opravnú sadu a tmel a dám do TOP stavu obe sedačky.