Pridám jeden postreh, keďže som po operácii

a na nútenej PN tak mám čas písať
Ako mnohých majiteľov BMW aj mňa trápilo zatekanie do auta v podobe vlhkých prahov dverí a to hlavne po umytí na wapke kedy sa na predné dvere znieslo viac vody ako za bežného dažďa. Bola za tým ako inak odlepená vnútorná penová izolácia, ktorá by mala držať bitumenovým lepidlom prezývaným aj ako slonie lajno. Táto čierna lepkavá gumenná hmota nie je nejak extra drahá, no pre moju homemade a selfrepair povahu som sa skúsil najprv pozrieť na to, či sa toto lepidlo nedá nejako obnoviť do jeho pôvodnej lepivosti. Zistil som, že ak narušíte štruktúru lepidla technickým benzínom tak obnovíte jeho lepivé schopnosti, keďže takto odstránite jeho vrchnú zvetranú nelepivú časť. Stačilo teda odmastiť plochu na izolácii a následne pár krát pretrieť lepidlo ktoré ostalo na plechu technickým benzínom, počkať nejakú tú minútku a obe časti spojiť a jemne a rovnomerne zatlačiť. Po priložení izolácie a pritlačení sa lepidlo prilepilo hádam ešte silnejšie ako na ostatných miestach a moje problémy s kvapkaním vody na prahy dvier tým pádom skončilo
Ospravedlňujem sa za absenciu fotiek, ale myslím, že návod na to ako dať dole tapacír dnes už nájde na googli hádam každý
Takže ak by chcel niekto riešiť budget repair problému so zatekaním, stačí vám na to technický benzín a handra