Myslím, že by si to tu po nejakom (dlhom) čase zaslúžilo update.......
Takže takto, auto stále vymazávalo ľavú RJ motora a bolo absolútne jedno, či sa prehodili (ľavá s pravou) stále mazalo ľavú stranu.... problém sa podarilo vyriešiť (ani neviem ako s chalanmi z Rosiny som len v tel. spojení - ideme tam teraz v stredu alebo štvrtok s bratom kvôli rozhodnutiu čo ďalej). Dokonca sa podarilo zohnať a nahrať Hamann soft., ktorý by mohol pridať nejaké kone
Správa bola super keď chlap volal, že: vyriešili sme - doskladáme a môžte dosť po to......
a na druhý deň strašná správa: Auto síce štartuje, ide pekne, výkon má ale silne dymí z výfukov na modro (najmä ľavá strana)..............
OK, povedal som si, že možno v Budapešti zle spravili jednu z hláv alebo sme to mali dať hneď prekrúžkovať (čo už trocha práce, peňazí a roboty naviac). Odsúhlasili sme vybratie motora úplne von a hľadanie príčiny, nech je akákoľvek........ Najhoršia predtucha sa vyplnila a to, čo sme najviac chceli - zachovať a dať dokopy pôvodný motor (nech je to absolútne pôvodný stav) sa nepodarilo a ani nepodarí. Blbo sme sa spoľahli na to, že blok starej V12 nebude poškodený a po trápení, čase a investíciách do rozchodenia motora a vyriešení všetkých vád sa po presvietení vybratého a znovu rozobratého motora prišlo na ryhy v púzdrach valcov, a auto neskutočne žerie olej. Takže motor je definitívne KO.
Netuším, či sa vôbec tie steny valcov dajú meniť a už vôbec nie, či sa dajú kúpiť/vyrobiť

. A o človeku / firme, čo by to dokázala som nikdajs nepočul.
Jediné reálne riešenie je výmena motora (to sme nechceli ale čo už), takže momentálne riešime nový motor. Naskytla sa ponuka s DE na motor M70 aj s prevodovkou 4HP (tá sa zíde do zásoby) + záruka za nejakých 2500e

a touto cestou sa zrejme ideme ubrať. V stredu alebo štvrtok všetko prediskutujeme s chalanmi z Rosiny, či sú ochotný ísť po ten motor a preveriť ho na mieste a ak bude všetko OK, tak bude druhý motor a samozrejme všetko, čo je na pôvodnom motore nové prehodiť na nový atď.
Jedným slovom "radosť"
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
Prikladám aj foto V12tky na stole.