... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

matej1595
Autor témy
Auto: Bmw e60, 530xd
Kraj: Žilinský

bmw e36 kotuce, platnicky

Sobota, 19. Decembra 2015, 15:16

Zdravim pani, teraz v zime ma caka taky mensi servis brzd na e36 328i, vo vsetkom mam jasno akurat ma trapi vyber brzdovych kotucov a platniciek. Nejake recenzie resp. skusenosti od vas?? Dost som cital ze chalani chvalia zimmerman "dierovane" kotuce ale nasiel som aj nejake Brembo Sport Line kotuce. Ma to zmysel tam davat alebo je to len zbytocne predrazene? Vopred diky za rady.

Užívateľov profilový obrázok
camai
Auto: BMW E36 328i, 325TDS
Kraj: Košický

Re: bmw e36 kotuce, platnicky

Sobota, 19. Decembra 2015, 20:28

Zalezi co od toho cakas. Ja mam na dvoch E36 zimmerman a spokojnost. Ale nejake lepsie brzdne ucinky by som necakal alebo ze su to sportove brzdy ktorym mozes nakladat donekonecna tiez nie. Brzdia asi tak ako povodne. V meste som nepocitil zmenu hoci na STK som pozeral ze maly malicko mensiu brzdnu silu na valcoch nez povodne ATE to je za zimna pokial su teple tak brzdia by som povedal o trochu lepsie a dlhsie nez povodne. A platnicky mam tiez zimmerman. Len pokial ich kupis tak nanich nedavaj tvrde feroda platnicky alebo nieco podobne co som pocul to nevydrzaly ani bremba ani zimmermany.

matej1595
Autor témy

Pondelok, 21. Decembra 2015, 14:03

No platnicky som rozhodnuty ATE keramic.. jedna sa mi o to, ze brzdy co su tam nebrzia bohvie ako... trasu a treba to vymenit vidno ze je to stare, chcem to komplet rozobrat pozret valceky vymenit brzdovku platnicky kotuce atd. takze chcem zacat pomaly objednavat no chcem nieco s cim su tu ludia na klube spokojni :smile:

TheCarista
Auto: 540i G31
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 21. Decembra 2015, 23:23

ATE kotuče urcite neber, nepoznam cloveka ktoremu by sa nezvlnili (vratane mna). Ako su na tom ate platnicky neviem, ja mam ferodo a brzdia paradne, jedine negativum ze dost prasia a tym padom spinia disky. Kotuce z vlastnej skusenosti mozem odporucit Brembo. Teraz mam Boschky a tiez vyzeraju byt super. Ale ate, aspon kotucov, by som sa urcite vyvaroval [-X

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Utorok, 22. Decembra 2015, 01:04

ja mam kotuce aj platnicky ATE a nie su krive ale spinia koleso a brutal piskaju...na zadu mam komplet ferodo a super :thumbup:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

camai
Auto: BMW E36 328i, 325TDS
Kraj: Košický

Utorok, 22. Decembra 2015, 03:42

Vidim ze uvazujes ako ja :D tiez som tuzil po ATE keramic. Su vraj velmi tvrde a kotuc ide velmi rychlo do prdele prinich. Kazdy hovori sice ine, ale logiku to ma. Bud kupis makku zmes platniciek, ktora ti bude brzdit lepsie ale bude spinit disky alebo kupis tvrdu a je dost mozne ze budes menit kotuce naraz s platnickami. Vsetko zalezi od stylu jazdy kolko a ako brzdis...

matej1595
Autor témy

Štvrtok, 24. Decembra 2015, 10:38

Jazdím len víkendovo, a keďže to je fakt len raz za čas jazdu si chcem vždy na plno užiť :smile: takže pôjdem asi do normálnych zimmerman platničiek alebo už fakt neviem do ktorých ísť, tie špinavé disky cca raz za 2 týždňe umyjem.

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 24. Decembra 2015, 11:09

tak zase nerobte tu zo 193 konoveho auta nejaky superšport, ze potrebuje neviem ake brzdy :roll:
ak chces dobre a kvalitne brzdy so zmesou navrhnutou konkretne pre tvoje auto, tak jedine OEM :thumbup:

tu mas stručne vysvetlenie, tak si vyber:
- ATE je asi najlepsou volbou, len treba davať pozor na prebalovane pančované fejky
- Ferodo nie je bohvie čo, kvalita o hovne, pekne balenie
- Bosch je len značka, brzdy nevyrába, robí ich Ferodo pre nich
- Starline je taky isty shit, vyraba to pre autokelly fy Ferodo
- ABE je polsky shit, ktory by som nedal ani na Feldu ( je znackou fy InterCars )
- Brembo vyrabaju rusi, z roztavenych zeleznicnych vagonov ( vhodne na Š. Favorit )
- Zimermann - vela kriku okolo tejto znacky, nic zvlastne, obycajne brzdy kvality Ferodo v peknych krabickach
- QH je cinsky shit, ktory spalis pri prvom prudsom brzdeni
:mrgreen: :mrgreen:

P.S.: ver mi, ze vsetko je to len nafuknuta bublina a marketingovy ťah spolocnosti vyrabajucich brzdove komponenty, pretoze ludia vidia na pretekarskych autach nalepku napr. Brembo a hned su z toho posraní ze jake paradne brzdy to su, lenze tie, ktore ty kupis na svoje seriove auto maju na mile daleko zložením a obsahom materiálov od tých bežných [-(
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

zajox
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 11. Januára 2016, 18:08

jurky ti v tomto pripade naozaj nechce zle..

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Streda, 20. Januára 2016, 23:22

Tak ja som mal na 325i brembo max kotuce a platnicky ebc yellow stuff, za studena to brzdilo jak bicygel, po zahriati celkom pekca oproti serii, auto som predal manikovi co nanom chce jazdit minirally, a brzdy tam nechal, cize asi to az taka zla kombinacia nebude
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

stanco1

Nedeľa, 14. Februára 2016, 08:13

Mam na 328 teraz druhy mesiac komplet ATE kotuce a ATE ceramic platnicky, Funguje to ako ma- brzdia za studena, za tepla, nepiskaju, nehadzu a kolko to vydzi sa uvidi...
E36 2,8i tour,M-paket,svor,kozene fotelky, temp,siber,OBC, LPG stag
E36 1,8i tour,fotelky,svihadla, LPG stag
E30 2,5i 2door,anatom kozka,svor

compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Streda, 9. Marca 2016, 22:13

ja mam už asi 5tym rokom vpredu ATE + ate ceramic a vyrdžali velmi dávno na letisku +40°C zo 140 naplno brzda 4x posebe a stále sú rovné a mam ešte cez polku platničiek a brzdia dobre, akurát poslednou dobou ked je zima a celý den na nich pred prácou prší tak chvylku pískajú
v zime som dal dozadu ATE + normál ATE dostičky a hned som spoznal skorší aj lepší brzdný účinok a narozdiel od BOSCH majú povrchovú úpravu a nejsú hrdzavé po 3 týždnoch takže ja na ATE nemôžem povedať ani 1 zlé slovo, bral som ich zasa od kamoša automechanika ako ty predné a on bere v ELITE, tak si myslím že to nebudú prebalené faky
Obrázok

TheCarista
Auto: 540i G31
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 10. Marca 2016, 01:15

mhmh tak je mozne, ze vsetci co su nespokojny narazaju na fakeovane ate brzdy. Nemozu sa predsa 50%zvlnit a 50% maximalne posluchat :roll:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní