... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
jozko2828
Autor témy
Auto: BMW E46 Coupe
Kraj: Bratislavský

Re: Uprava 4 valca M43TU

Streda, 11. Septembra 2013, 07:24

To vazne aj ked u mna za menej .... Kukni si 4valce na youtube... Je toho plna rit... Ak je to dobre spravene tak to nema preco hucat... =;
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

ice.blade

Streda, 11. Septembra 2013, 08:26

ajked mam 4 valce velice rad dokonca som vsetkych posielal do <> ze lepsi motor asi neni (coz je pravda zatial sa mi na M43 v 318i co som mal najlepsie jazdilo) ale auto s takym motorom si moc penazi nezasluzi lebo cena 318tok rapidne klesa... to tie upravy co tam chces dat budu stat viac ako cele auto

ak chces spravit nieco pre motor daj prec emision air pump ak ju tam mas, odlahci remenice, kup nove loziska, daj na auto co najlahsie ALU + kvalitne lahje pneu nech sa auto lahsie "klze" na ceste... ladene zvody sportove katy a decentny vyfuck + na sani moc toho nevymajstrujes ale aspon zvacis pritok nasavaneho vzduchu nejakym peknym kitom a hlavne to cele treba dat poladit na pocitac... tam ako vzdy cele upravy koncia

mozes dat vacku z diesla s vyzsim zdvihom a kratsie ojnice, vacsie vstreky ale k tomu uz treba lepsieho motorara a radikalnejsie upravit RJ, mozno nahodit 4 klapku a custom RJ... rovnako turbo/supercharger kity vsetko toto je drahe a uplne zbytocne pokial nechces robit auto do 2000cm3 cielene

co sa tyka diferencialu tak uz nemam napisane ake su to cisla dielov ale na ETK sa daju najst bez problemov... spravil som si taku tabulku priamo na 318i co sa tyka pomerov a rychlosti preratavanu cez http://www.xt.sk/gsc mozno sa niekomu hodi, 3.38 je stock diff

Obrázok

jozko2828
Autor témy

Streda, 11. Septembra 2013, 10:31

Diky Ice presne toto som hladal a dik aj za rady.... Ohladne 4valcov a ich ceny je jasne ze ich cena klesa ale ja nechcem a ani neplanujem predavat... Nebudem ani prerabat auto na turbo / kompresor, skor ta spojka, diff a tie dalsie upravy... Vacka, ojnice piesty su hudba dalekej buducnosti pre mna ale nevylucujem... Ak by som mal valvetronic N42 tak sa do toho nepustim ale pri M43TU je tam vacsi rozsah a swapovanie dielov aj z E36tiek takze to by celkom slo.... Kazdopadne budem rad ak sa tato tema bude rozsirovat aj o firmy, produkty atd.... Myslim ze sa nas najde viac koho to zaujme.... :thumbup:
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 11. Septembra 2013, 12:52

spojka niečomu pomôže? sériová by mala zvládať aj nejaké to navýšenie výkonu lebo všade sa necháva rezerva
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

jozko2828
Autor témy

Streda, 11. Septembra 2013, 13:43

Precitaj si link v prvom prispevku... Mala by pomoct... Ak nie tak poprosim o overenu info alebo prakticku skusenost s popisom preco nie... Lebo zatial je to len mudrovanie.... =;

jozko2828
Autor témy

Pondelok, 6. Januára 2014, 21:23

Par otazok este... diferak 3.64 isiel do m3, viem ho nahodit samostatne na normal 318tku alebo musim zmenit komplet zadok ? ked odstranim air pump z m43 motora prejavi sa to nejako ? kde sa daju zohnat odlahcene loziska a remenice pripadne aj odlahcena spojka a zotrvak ? .. dik za odpovede.

ice.blade

Pondelok, 6. Januára 2014, 21:27

M3 diferak das jedine na M3 tzn musis preskladat cely zadok...

pumpu kludne odstav, budes mat stiplavejsi dym z vyfuku rano v garazi

napis do hociakeho racingoveho obchodu urcite ti najdu odlahcene dielce

jozko2828
Autor témy

Pondelok, 6. Januára 2014, 21:39

Dik ice... stiplavy dym ma netrapi som na parkovisku :twisted: skor ma zaujima ze ci potom neblbne lamda... pripadne ci je moznost sa ich zbavit tak aby mi nesvietila kontrolka motora... cize diferaky potom len 3.45 alebo 3.73 ako si pisal ak to ma byt bez prestavby a ma sa zdvihnut akceleracia... ak spravne chapem :-k

jozko2828
Autor témy

Pondelok, 6. Januára 2014, 21:58

na allegre aj u norika sú aj diferaky 3.73... takže by to nemal byť problém... 4.44 tam nechcem dávať to už je moc... :?

Imi
Kraj: Košický

Streda, 7. Októbra 2015, 11:35

Jozko mas nejake nove info, popripade nejak napredujes co sa tyka vylepsenia tvojej 318i?

Arnold
Auto: E91 F48

Streda, 7. Októbra 2015, 17:45

Najciteľnejší rozdiel z toho všetkého bude spojka. Auto pôjde lepšie do otáčok no na zrýchlení to ajtak veľmi nepoznáš. Ak chceš viac výkonu tak musíš na to ísť cez železo. Filtre, remap atp ti veľmi nepomôžu bez zásahu do motora. Ak má M43 rovnaké vŕtanie a spodok ako M42 tak by som volil stroker na 2,1L, to už bude cítiť nárast výkonu. K tomu by som volil vstreky M42B18, ladený výfuk, ak tá spojka M20 pasuje tak tú, keramickú lamelu, jemne kratší diff (ideál tá 3,45), nejakú bavlnenú vložku vzduchového filtra a v poslednom rade remap ECU. Vtedy by si sa mohol prehupnúť cez 160-165ps a motor bude točivejší ako 6 válce. Potom tu budú samozrejme aj ďalšie vylepšenia ako ostrá vačka, odľahčené remenice, 4 klapka atď... Ale to už ide viac do peňazí :D

wladas47
Auto: 318iS

Sobota, 10. Októbra 2015, 15:59

všetky kombinácie zdvihového motoru ktoré si vieš spraviť svojpomocne najdeš v tabuľke nižšie ktorú som tu už raz aj dával

Obrázok

pre začiatok pri úprave sania stači aj sacie potrubie z M42/M44 ktoré je priechodnejšie a ma inako riešenu škrtiacu klapku....ak by nestačila ani ta tak sa daju zohnať aj BIG THROTTLE z priemerom 57mm ktoru aj predávam :thumbup: ....a určite najlepšie riešenie ako už bolo spominane je individuálne sanie teda pre každy valec zvlašt klapka ale to je už cenovo dakde inde
Ex Mazda RX-7 FC

Amalka 318is http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318is-wladas47-t69021.html
/filter Green/cat MagnaFlow/exhaust Simons/underpulley RUFF/alu cooling/EVANS Coolants/brake Zimmermann 300x22/

Predám http://www.bmwklub.sk/predaj-nd-bmw/vypredaj-veci-e36-t99232.html

Imi

Štvrtok, 15. Októbra 2015, 19:51

Pani a otazka na zotrvacnik. Je moznost swapnut zotrvacnik z ineho modelu? O nieco lahsi? Kedze seria ma 13kg.

popo3d
Auto: 318is

Sobota, 17. Októbra 2015, 08:21

Mam komplet m44 na ND mozno zvody a sanie nieco pomôžu
A k zotrvaku urcite jednohmotu myslím ze pasne z m40 pripadne aj m20ky

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných