Nedeľa, 27. Septembra 2015, 15:04
neviem, ako sa co pomenilo s kvalitou jednotlivych znaciek, ale mam na e36 uz 2 roky Bilstein, osobne to povazujem za najlepsiu znacku, co sa tyka tlmicov. Menil som ich z dovodu, ze predchadzajuci majitel daval Sachs a mne to nevyhovovalo. Hned po vymene citelny rozdiel v jazdnych vlastnostiach(Bilstein B6 su snacne tvrdsie). Po tych 2 rokoch ziadny problem s Bilsteinami, hoci relativne malo som odvtedy najazdil(ani nie 35tkm).
Na Lade mam Bilstein B6 uz 11 rokov a takmer 220tkm(v case ked som ich kupoval vysli na cca 11tis Sk a predavac sa ma pytal, ci zdvojnasobujem hodnotu auta). Kazdopadne stale su naprosto dokonale -nedavno som auto rozbil a prehadzoval som podvozok na druhe, ani vizualne na tom neboli zle, mierna korozia na spodnych okach, primerana veku. Po vymene opat brutalny rozdiel(ale bodaj by nie, ked na tom novom boli 20rocne originaly)... Skusal som medzitym aj znacku KYB(ci kayaba - konkretne ultra SR, vysli ma na 220e/sada), pretoze ma par ludi presviedcalo, ze su lepsie ako Bilstein. Pravda je, ze su znatelne tvrdsie, ale na aute sa to ukazalo ako prehnane, takze su hodene v polici a dal som radsej stare Bilsteiny...
Ale Febi, hoci sa hrdi podnapisom Made by Bilstein je neskutocny smejd, zistil som to na spodnych ramenach na Fiat, kde ma po par mesiacoch od vymeny technik na stk skoro vyhnal z linky, ked som mu tvrdil, ze su nove....
S Alco mam tiez zafixovanu velmi zlu skusenost, akurat si nevybavim co to bolo konkretne.