Pondelok, 31. Augusta 2015, 20:04
No a späť k autám. Tému premenujem na trunekove V8čky :)
Asi tak pred mesiacom som kúpil X5 4,8is. Auto nebolo ani na bazoši a v podstate ani v ponuke. Dostal som s k tomu ani neviem ako. Niekto na fb napísal, niekto prečítal, ten niekto to dal ďalej a ten to povedal mne. Osobne žiadny fb nemám a ku šťastnému životu ani nepotrebujem. No a keďže som sa zmieril s tým, že M5 nebude a situácia sa zmenila tak k mojej 540i pribudla ďalšia krásavica.
Trošku na začiatok. Autíčko sme boli pozrieť aj s mechanikom Rudom a kamarátom Mańom, ktorý si vzal so sebou PC srandičky. Auto sme vyskúšali aj aj. Osobne ma dostal zvuk. Sú vybraté rezonátory a ten zvuk je neskutočný. Aj preto riešim Y rezonátor na E39ne a pôjde preč. Auto hlásilo nejaké drobné chyby tak sa mi to pozdávalo. Skúšobná jazda OK. K auto faktúry za veľa peňazí a keď píšem veľa tak naozaj veľa. Na aute pomenená kopa vecí. Nápravy Lempforder, nejaké čerpadlo, kompresor, motorček a čo ja viem čo všeličo. K auto som dostal zimné 18ky a letné 20tky. Tešil som sa, že konečne obujem letné 20tky so šialeným rozmerom 315/35 ale zistil som, že disk bol prasknutý. Mal som si pozrieť všetky 4 pri kúpe. Tak guma dole a disk zvariť. Všetko ok, gumy sa nahodili a vydržali celý deň. Zase praskol disk. Sprosté runflaty. Už nikdy viac. Ale auto ako keby bolo nejaké zakliate. Hneď sa vypálili "endžely" tak som objadal zase u chalanov z BB nahodil a svieti sa.
Čo k autu? Síce to má 360 koní, ale s 540i ho upracem. Na okruh jednoznačne 5ka, na šprinty a divokú jazdu jednoznačne 5ka, ale ak by som mal ísť z BA do KE určite na X5ke. To vozenie je úplne super a mne osobne sa páči. Veľký priestor, výhľad....proste úžasné niečo.
S autíčkom som si skúsil aj totálne soft terén. Je to skôr vysoká tráva ako terén ale toto je asi to najviac kde s tým autom budem jazdiť. 99,9% mesto a dedina a to 0,1% sem tam na chatu. Ale teším sa z neho každým dňom stále viac a viac
-
Prílohy
-

-

-

-

-

-

pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´