Utorok, 28. Júla 2015, 20:01
Chlapi čaute.
podarilo sa niekomu tento problém vyriešiť? Ja mám velmi podobné symptomy na svojej 728i M52TU. Je to benzín, žiadne LPG.
Štart za studena celé zle, motor trasie a otáčky sa dlho držia na 1000rpm, potom padnú na 900, potom znova na 1100. Motoru trvá asi 5 minútiek pokial sa ustáli na volnobehu. Druhý štart je už dobrý. Ak sa motor zohreje tak funguje úplne normálne. Tak isto keď odstavím auto a prídem o 4-5 hodín tak štartuje úplne normálne. No už po 7-8 hodinách tomu znovu šibe. Už neviem čo by to mohlo spôsobovať.
Na diagnostike boli kontrolované teplotné čidlá aj za tepla aj za studena - ukazujú úplne normálne. Bola prečistená škrtiaca klapka aj volnobežný ventil, prečistené a skontrolované cievky. Nové lambda sondy origo BOSCH, nové hadice na prívod vzduchu origo BMW, nový separátor aj s hadicami. Palivový filter a sviečky majú tak odhadom 15 000km. Sviečky sú podla katalogu NGK.
Diagnostika píše jednu chybu, el. vrtula (sahara). Už je objednaná tak uvidíme po výmene, no nezdá sa mi že by to malo súvis.
Ďakujem za každú radu.
Pokial nemáš pre
BMW srdce , je to pre teba len obyčajné auto

EX E53 X5
EX E39 525dT "VermontGreen"
EX E46 320dTA 2001