... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

gabikh
Autor témy
Auto: 535d e60, F07 530xd
Kraj: Prešovský

Re: 535d vstreky

Piatok, 30. Januára 2015, 16:20

a este otazka, co predvstrek ? cital som len otom nevyznam sa, ze aj to moze byt zle nastavene a preto to zadymi, da sa ten predvstrek nejako nastavit ? pri cipovani sa taketo veci nastavuju ? ci nie?

gabikh
Autor témy

Piatok, 30. Januára 2015, 16:46

takze po patrani po nete som nasiel na problem ktory do bodky opisuje moj problem sice hyundai ale common rail a nie stara rakva ale nove auto:
Riesil som tot nedavno podobne ako ty jednu zavadu, na ktoru servis tak skoro neprisiel. Mne zacalo niekedy v lete blbnut auto pri starte. Dymilo jak stara V3S-ka. Ked bolo rano nad cca 10°C nepotreboval motor po naskoceni zvysit otacky a tak bezal akoby nie na vsetky valce, otacky kolisali a dymil. Po zahriati uz bolo vsetko OK. Ukazal som sa s tym dvakrat u nas v KE v servise, auto si nechali, skonstatovali, ze aj im to tak rano po starte vychladnuteho motora robilo a to bolo asi tak vsetko. Este povedali, ze daju dotaz na centralne stranky servisov a ozvu sa mi. Nemusim hovorit, ze dodnes nic!. Jednoducho sa na mna vysr**li, pretoze nevedeli rozdychat, ze som auto kupil s vyhodnejsou cenou nie u nich, ale asi 140 km od bydliska. Kedze som u nich nepochodil, skusil som po mesiaci v nedalekom meste PO znova o riesenie zavady. Vysledkom bolo, ze zavada je vraj v poskodenych vstrekoch kvôli nekvalitnej nafte. Podotykam , ze netankujem shit na pofidernych pumpach, co vsak neznamena, ze je vylucena moznost nabrat vadne palivo aj na renomovanych pumpach. Nikdo z nas si nerobi "prirucny" rozbor toho co tlacime z pistole do nadrze. V PO si teda nechali zaplatit za precistenie palivovej sustavy (puhych 4 tis. SKK) a navrhli vymenu dvoch vstrekov za "bezvyznamnych" 20 tis. SKK. To uz bola docela sila takze som sa nastval a navstivil predajcu, kde po dvoch tyzdnoch patrania zistili a odstranili pricinu, ktorou bol vadny EGR ventil a nie vstreky! (vyriesene to bolo minuly tyzden). Chybu hladali tak, ze cez net napojili beziace auto na servisne strediskom v Prahe. Cela historia problemu od prejavenia sa priciny po jej odstranenie trvala "puhe" 3 mesiace. To ze v servisoch kde clovek nekupil voz kaslu na zakaznika bolo tak evidentne, ze nemam odvahu nechat tam auto bez dozoru ani minutu a som bol nuteny servisovat ho spominanych 140 km od bydliska. Pristup tam vsak bol o 180° opacny a maximalne orientovany na zakaznika. Bolo mi vsak povedane, ze ani v BA a ani v Prahe o tom nemaju ani potuchy ako sa spravaju jednotlive predajne v SR. Viem Dire, ze som ti nepomohol s Tvojim ESP problemom no skus sa opytat na tu moznom nechat si checknut voz priamo Prahou.

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 30. Januára 2015, 19:27

Kokos chlape ty si nepoucitelny:-))))Toto co mas problem nieje nic zavazne a urcite piest neprepalis!!!!Ten by musel curat dllhsiu dobu a ak by cural tak by aj dymil na volnobehu a pod plynom nie 15sekund:-)))))Uz som zo 300ks vstekov vymenil....Ked uz si fakt taky zufali daj skonrolovat to rele a zhavice....alebo zhasni po 15sekundach motor a skus znovu start....

Co cakas ze ti tu napise papez:-)))?????

Je to proste nespalena nafta kedze valce odpaluju bez detonacie a vyleti kudol dymu nespalenej nafty......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

gabikh
Autor témy

Piatok, 30. Januára 2015, 22:32

nieje to o nepoucitelnosti ale otom ze ma kopa ludi strasi, ako pisem niesom z oboru a chcem si nechat poradit preto sa pytam. za tvoje rady som velmi vdacny ako aj za kazdy jeden postreh. dufam ze sa stretneme na nejakom zraze aby som mohol aj osobne podakovat ;)

Užívateľov profilový obrázok
jeeffo
Auto: 535d e61
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 5. Februára 2015, 19:08

Ako myslim, ze uz lepsie ako ti Simik mohol opovedat, sa asi ani nedalo.

gabikh
Autor témy

Štvrtok, 5. Februára 2015, 23:10

Chalani to nakoniec zmakli a na.vine bola elektronika vstreku na piatom valci ktora bola KO a robila sarapatu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 35 neregistrovaných