Piatok, 30. Januára 2015, 16:46
takze po patrani po nete som nasiel na problem ktory do bodky opisuje moj problem sice hyundai ale common rail a nie stara rakva ale nove auto:
Riesil som tot nedavno podobne ako ty jednu zavadu, na ktoru servis tak skoro neprisiel. Mne zacalo niekedy v lete blbnut auto pri starte. Dymilo jak stara V3S-ka. Ked bolo rano nad cca 10°C nepotreboval motor po naskoceni zvysit otacky a tak bezal akoby nie na vsetky valce, otacky kolisali a dymil. Po zahriati uz bolo vsetko OK. Ukazal som sa s tym dvakrat u nas v KE v servise, auto si nechali, skonstatovali, ze aj im to tak rano po starte vychladnuteho motora robilo a to bolo asi tak vsetko. Este povedali, ze daju dotaz na centralne stranky servisov a ozvu sa mi. Nemusim hovorit, ze dodnes nic!. Jednoducho sa na mna vysr**li, pretoze nevedeli rozdychat, ze som auto kupil s vyhodnejsou cenou nie u nich, ale asi 140 km od bydliska. Kedze som u nich nepochodil, skusil som po mesiaci v nedalekom meste PO znova o riesenie zavady. Vysledkom bolo, ze zavada je vraj v poskodenych vstrekoch kvôli nekvalitnej nafte. Podotykam , ze netankujem shit na pofidernych pumpach, co vsak neznamena, ze je vylucena moznost nabrat vadne palivo aj na renomovanych pumpach. Nikdo z nas si nerobi "prirucny" rozbor toho co tlacime z pistole do nadrze. V PO si teda nechali zaplatit za precistenie palivovej sustavy (puhych 4 tis. SKK) a navrhli vymenu dvoch vstrekov za "bezvyznamnych" 20 tis. SKK. To uz bola docela sila takze som sa nastval a navstivil predajcu, kde po dvoch tyzdnoch patrania zistili a odstranili pricinu, ktorou bol vadny EGR ventil a nie vstreky! (vyriesene to bolo minuly tyzden). Chybu hladali tak, ze cez net napojili beziace auto na servisne strediskom v Prahe. Cela historia problemu od prejavenia sa priciny po jej odstranenie trvala "puhe" 3 mesiace. To ze v servisoch kde clovek nekupil voz kaslu na zakaznika bolo tak evidentne, ze nemam odvahu nechat tam auto bez dozoru ani minutu a som bol nuteny servisovat ho spominanych 140 km od bydliska. Pristup tam vsak bol o 180° opacny a maximalne orientovany na zakaznika. Bolo mi vsak povedane, ze ani v BA a ani v Prahe o tom nemaju ani potuchy ako sa spravaju jednotlive predajne v SR. Viem Dire, ze som ti nepomohol s Tvojim ESP problemom no skus sa opytat na tu moznom nechat si checknut voz priamo Prahou.