K prednej náprave som sa aj po troch mesiacoch stále nedostal, nakoľko to málo voľného času čo mám sa venujem kamarátovej stavbe Celiky 1.8 VVTLi turbo, ale aj tak po dlhej dobe nejaký upgrade, teda skôr riešenie už raz riešeného problému.
Turbo, ktoré som dal asi pred rokom preventívne na repas lebo trocha pískalo a malo predsa len 20 rokov po krátkom čase začalo opäť pískať a zavíjať a pri pokuse o reklamáciu klasika... poslal som ho späť, rozobrali, nič mu nieje, nemá tam čo pískať, zložili a poslali späť, asi mám nejak upravený výfuk a podobné dôvody som počúval + sa zvuky vychádzajúce z turba postupne zhoršovali a pred mesiacom po malom naháňaní s kamarátovou e39 M5 ( slovo naháňanie samozrejme brať veľkou s rezervou) sa zvuky od turba ešte zhoršili... Olej vôbec nežralo, tlak malo aký má mať 1,1 baru, auto nedymilo, výkon OK a po vybratí z auta som po vizuálnej stránke som nič nenašiel tak neviem čo môže spôsobovať to pískanie. Na brzde mi bolo tiež povedané, že turbo nieje OK, samozrejme som sa hádzal o zem, šak je po repase...
Keďže auto denne využívam, demontovať a montovať turbo furt dookola ma fakt nebaví aj keď je to robota na hodinu, reku zrobím si repas sám...
Pri zháňaní dielov do pôvodného turba Garrett som zistil, že do neho už dokopy nič nezoženiem, nevyrába sa - nedostupné. Tak ma napadlo použiť turbo z e39 TDS konkrétne to najlacnejšie z Poľska

, do ktorého som kúpil komplet nový zložený a vyvážený stred za veľmi dobrú cenu z Nemecka.
Klasika - rozobrať, opieskovať, očistiť, vyfešákovať, zaleštil plochu okolo lopatiek na strane sania, ktorá bola trochu osekaná a tiež som kúpil novú hadicu medzi vzduchový filter a turbo.
Turbo ide ako má, tlačí koľko má a hlavne ma už nie je počuť celú ulicu.

- 5040724879.jpg (43.77 KiB) 2566 zobrazení
A nakoniec z dôvodu masívneho nárastu výkonu montážou nového turba dostane auto väčšie brzdy konkrétne štvorpiesty pre kotúče 324x30
coming soon... summer 2016