Oprava škrabancov na čelnom skle :
Ahojte tak dnes som sa dostal k oprave škrabanca od stierača..bolo to v zornom uhle vodiČa asi 4x20 cm...snažil som sa Vám to aj nafotiť ale asi to neni tak vidno ako to bolo vidno naživo a strašne to vadilo hlavne v noci a ked pršalo....po gooogleni a čítaní niekoľkých recenzíi som sa dostal k istej opravnej sade, ktorú som si objednal s Anglicka aj vyššie v diskusii je jej fotka...v balení bol taký ten nástavec na vŕtačku a dva kotúče na suchý zips+rukavice hubka handrička a najpodstatnejšia vec roztok oxidu céria (inak slušný bordel to je :) ) noo ale k veci po odporúčaniach , že treba dôkladne zakryť auto som tak aj urobil použil som nato maliarsku fóliu 20m2 :))) možno sa smejete ale smial som sa ja ked som po sebe upratoval :) takže ak sa do toho pustíte tak len smelo fooliou nešetrite a zakryte čo sa dá lebo ten roztok frkáaa hore -dole proste všade ako to rotuje na tom kotúči:)
Prikladám aj nejaké foto ....a napíšm nejaký ten stručný postup prác : v podstate dôkladne zakryť auto a vymedziť len tú časť,ktorú treba robiť + UMYŤ a VYLEŠTIŤ OKNO ďalej ja som si olepil problémové miesto aj z vnútra kabíny - dobre sa potom orientovalo ked som leštil :) postup sa notoricky opakoval v tom že na kotúč som naniesol roztok prebrúsil problémove miesto sem tam zastavil navlhčil kotúč potom pretrel skontroloval stav zasa naniesol na kotúč roztok a opať leštil a tak to šlo dookola asi hodinu :))) na konci buuum prekvapko efekt nad očakávanie....priznám sa bol som skeptický predtým a fakt som šiel cestou menšieho odporu že ved skúsim je to lacnejšie ako výmena okna nooo ale veď podarilo sa tak som spoko inaak toho roztoku mi ešte ostalo dokonca ešte aj náhradný kotúč mám takže jednou sadou sa dá toho urobiť skutočne dosť aj ked záleži od poškodenia u mňa nebolo až take drastické ...v pripade otázok píšte ak budem vedieť odpoviem pomôžem :)
Aaaaa po samotnom doleštení je potrebné auto poriadne umyť hlavne to čelné ja som ho ešte nakonci ošetril prípravkom na okná po ktorom vraj bude voda pekne stekať dole

no uvidíme :)
Hlavný verdikt : sklo opravené a som veeeeelmi spokojný a zasa o jedna skúsenosť naviac :)