... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Vymena vstrekov

Štvrtok, 4. Novembra 2010, 16:27

tak ja som v koncoch. Vsetky vstreky vymenene za nove a problem stale pretrvava - nepravidelny chod na volnobehu, sem tam zatriasie autom a sem tam aj zdochne..... Uz fakt neviem co s tym. Su tam komplet nove vsreky, motor je vymeneny za iny a furt to iste..... Nemozem sa dopatrat tej zrady.....

airbone

Štvrtok, 4. Novembra 2010, 16:42

stavim sa ze to bude nejaka pitchowina ako stary palivovy filter alebo nejaky vadny snimac...... :lol:

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 4. Novembra 2010, 17:13

airbone napísal:
stavim sa ze to bude nejaka pitchowina ako stary palivovy filter alebo nejaky vadny snimac...... :lol:

ty koki nezavidim ti , som zvedavy ku comu sa nazaver dopatras....potom nas tu informuj....
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Piatok, 5. Novembra 2010, 08:35

airbone napísal:
tak ja som v koncoch. Vsetky vstreky vymenene za nove a problem stale pretrvava - nepravidelny chod na volnobehu, sem tam zatriasie autom a sem tam aj zdochne..... Uz fakt neviem co s tym. Su tam komplet nove vsreky, motor je vymeneny za iny a furt to iste..... Nemozem sa dopatrat tej zrady.....

Nebude do určitej miery nepriepustné výfukové potrubie (kat, dpf filter)? Možno skúsiť odpojiť potrubie za zvodmi.
Klapky v saní máš aktívne? Ak sú aktívne, skúšal si ich odpojiť (odpojiť motorček)?

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 5. Novembra 2010, 10:34

Tak toto je pruser,ked už chalanovi čo vie velmi veľa o diagnostike, nejde auto ako má.....(((((bude to len pičovina,ak si menil motor a je to to isté,tak hladaj niekde tak čo ostalo pôvodné,kabelaž,alebo tak....nedavno som riešil chalanovi, mal zlomeny kábel na vstreku, ale taku hluposť by si si všimol a potom snimač tlaku pozri, regulačny ventil na rail rampe,snimač otačkok motora a viac už mi nenapada v tejto chvíli nič......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Piatok, 5. Novembra 2010, 12:06

vystrel do tmy :podavacie cerpadla ?
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

airbone

Piatok, 5. Novembra 2010, 17:13

uz ma tato sranda stala cca 5700EUR a auto stale nejde ako ma....... Este stastie ze povodny majitel nie je chrapun a velku cast z toho prefinancoval, ale tento pripad stale nema rozuzlenie. Je tam druhy motor, no mal blbu hlavu, tak sa repasovala (mal slabe tlaky ze ani nestartoval). Povodny motor tiez kolisal na volnobehu a sem tam zhasol, to iste robi tento motor. Vstreky boli blbe, teraz su vsetkych 6ks novucicke a furt nic.... Moze byt ze motor ma rozdielne tlaky vo valcoch, musi sa zasa odmerat kompresia (to od koho tu na SK som kupoval ten motor a kolko mal udajne km, to si necham na inu temu o ktorej napisem neskor, aby som vas pred tou "firmou" radsej vystrihal, no uvidim ako sa postavia k veci, este im dam sancu ale skor to vyzera na obciansko pravny spor.....). Auto veziem do zvolena kde sa nato pozrie brano-hava a doriesi ten zbytok. Neexistuje aby sme nespojazdnili jedno hnile auto..... Budem vas priebezne informovat. To kde zo sania zmizli klapky, to netusi nikto, jednoducho sa vyparili..... Este sa vyskusa vymenit rele RJ a pozrie sa elektrika a vsetkky snimace, tak isto vyfukove potrubie ci nie je prasknute apd..... Pojde sa uz do detailov.....

sooky

Piatok, 10. Decembra 2010, 10:49

airbone, slacker, mali ste vstrekovace v prdeli podla profi testov. Nemate nahodou aj nejake cisla z BMW diagnostiky ked boli na aute?

Teda napriklad tie vyrovnavacie davky co vraj mozu byt az 4... mne sa totiz nezda to cislo 4 lebo vsetky ine auta su okolo 1.5mg/str az 2.8mg/str maximum, neverim tomu ze bmw moze ist az do 4 a toto nie je o ponizeni bmw, toto je proste o tom ze pri takom parametri to nemoze chodit dobre ani nahodou navyse ked je tam sest vstrekov, styri z nich maju odchylky +3mg/str, piate 2.5 a cerpadlo by muselo byt ako na lodny motor... proste ani bmw nemoze chodit ked medzi piestom a valcom prehodis eurovu mincu...

cize neviete nahodou tie korekcie z diagnostiky BMW? Toto by ma velmi zaujimalo.

airbone, nemozes sem nahodou prdnut tie tvoje meracie protokoly co si mal 5 vstrekov kaput? To ma zaujima zo vsetkeho najviac...

airbone

Piatok, 10. Decembra 2010, 15:23

mam tie protokoly kdesi v aute, mozem ich vecer nafotit a nejako sem hodit. Je tam vypis vsetkych meranych hodnot, ako aj ich povolene tolerancie.
CO sa tyka diagnostiky, mas pravdu, hodnoty ktore povoluje DIS az do -3 / +4 su nezmysel. Problem je uz pri hodotach +1.2 a viac. No nespoliehaj sa nato, nakolko toto je meranie volnobeznosti chodu motora a prace valcov, nie meranie vstrekov, aj ked vie o tom dost vela povedat, no tak isto to moze signalizovat aj zlu kompresiu alebo vacsie rozdiely v kompresiach na jednotlivych valcoch. Cize ak tecie vstrek prepadom, to sice mozes zistit podla velkej odchylky do plusu, ale nezmeras s tym trebarz to ze vstrek "cura" do valca palivo co moze viest k prepaleniu dier do piestov (moj pripad).

Ked bol v aute jeden vstrek dobry a vsetky ostatne boli mimo, mal som tieto hodnoty merane cez DIS:

1 +0.1
2. -0.5
3. +0.8
4. +0.7
5 -1
6. 0.2

Ako vidis, su v rozmedziach ale vstreky boli kaput.....
Po vymene vstrekov za nove bola merana kompresia motora a ta je super, vsetky valce totalne narovnako myslim ze to bolo 30, a jeden valec (6ty) mal tusim 29,5 Po vymene vstrekov meranie rovnobeznosti chodu vsetko na nule s rozmedzim +/- 0.1 cize motor bezi ako hodinky.

To skapinanie motora sposoboval Inteligent Battery Sensor, ktory rozdrbal celu BSD zbernicu cez ktoru komunikuje s DDE aj alternator a jednotka zhavenia a kvoli tomu dochadzalo k nejakym poklesom napatie v energetickom systeme co sposobovalo vypinanie rele DDE motora a tym padom aj zdochynanie.
Momentalne vsetko poriesene. Zohnal som aj novu DDE a auto teraz bezi ako hodinky.... tak klop klop na drevo, aby som sa neradoval zbytocne.....

sooky

Piatok, 10. Decembra 2010, 20:39

diky za info.

> Co sa tyka diagnostiky, mas pravdu, hodnoty ktore povoluje DIS az do -3 / +4 su nezmysel. Problem je uz pri hodotach +1.2
> a viac. No nespoliehaj sa nato, nakolko toto je meranie volnobeznosti chodu motora a prace valcov, nie meranie vstrekov, aj
> ked vie o tom dost vela povedat, no tak isto to moze signalizovat aj zlu kompresiu alebo vacsie rozdiely v kompresiach na
> jednotlivych valcoch. Cize ak tecie vstrek prepadom, to sice mozes zistit podla velkej odchylky do plusu, ale nezmeras s tym
> trebarz to ze vstrek "cura" do valca palivo co moze viest k prepaleniu dier do piestov (moj pripad).

ano mas pravdu. Tieto vyrovnavacie davky su jedna z mala moznosti co clovek pred kupou auta a pocas jeho vlastnictva ma v ramci moznosti ohodnotenia vstrekovacov.

Otazka pre vsetkych sikovnych - su nejake dalsie veliciny okolo vstrekovacov co dokaze BMW ukazat? Jedna vec su vyrovnavacie davky, to sme prebrali. VW krámy dokazu okrem tohoto este reportovat dve veci:

a) neviem ako to nazvat, ked je vsetko v poriadku tak ukazuje nulu na kazdy vstrekovac zvlast, inac su tam nejake ine cisla (zavzdusenenie, pritomnost vody, ine problemy, proste nejake ciselne kody okrem nuly znamenaju problem)
b) oneskorenie medzi nacerpanim paliva do vstreku, jeho uzavretim a zacatim špricovania do valcu. Toto ukazuje na mechanicke opotrebenie vstreku, jeho únavu. Jedna sa o nejake milisekundy, samozrejme je tam nejaka tolerancia.

mame nieco taketo na bmw? napriklad e39 a vyssie? na commonrailoch? Je jasne ze nic z tohoto neukaze ako vstrek rozprasuje a mnohe dalsie dolezite parametre vstrekovacu, ale tieto veliciny su aspon aka-taka napoveda a ohodnotenie stavu tych vstrekovacov. Ja osobne by som auto co ukazuje vstreky okolo 0.8 alebo viac proste nekupil. Bud to auto ma nagulane sialene statisice kilometrov lebo takto sa vstreky neopotrebuju za dvadsat kilometrov alebo je majitel blb a capoval do toho naftu z bandasky od taxikara, nespraval sa k tomu dobre atd.

airbone

Sobota, 11. Decembra 2010, 20:19

neporovnavaj system PD s commonrailom, je to odlisne a diagnostika nedokaze povedat o vstrekoch nic. Jednoducho zmerat volnobeznost chodu a to hovori za vsetko. Alebo zmerat prepady na vstrekoch, no najlepsie ich hodit na stolicu a mas to cierne na bielom.

sooky

Sobota, 11. Decembra 2010, 23:49

> neporovnavaj system PD s commonrailom, je to odlisne

jasne & diky.

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Utorok, 14. Augusta 2012, 17:52

TT-SIMIK napísal:
.....neodporúčam Agat pezinok....

Pripajam sa. Tato skusenost ma pred rokmi stala cca 7.000,- SK.

kurtas2656
Auto: 530D
Kraj: Žilinský

Re: E61 - 530D - Vymena vstrekov

Pondelok, 25. Augusta 2014, 10:00

ešte k tej vymene neviete poradit.... pre cenu si to chcem zohnat z vonku sam ... avsak vsade sa vravi ze by vymenu malo robit odbodne pracovisko prave preto sa chcem spytat zmakne mi to spravit aj regionalny sikula alebo fakt musim vyhladat certifikovane pracovisko priamo vyrobcom?

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: E61 - 530D - Vymena vstrekov

Utorok, 26. Augusta 2014, 17:04

Kazdy zdatny mechanik to urobi,ale daj to robit niekomu co robi bmw....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných