... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

lupo
Kraj: Žilinský

Re: Vymena vstrekov

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 00:11

eEDOo napísal:
no ci by potom nebolo lepsie radsej si kupit nove vstreky aj s kodom? :-k
ma absencia noveho kodu v RJ na nieco vplyv? Predpokladam ze asi na vsrekovanie, ale ze ci aj na nieco ine. Napr. zivotnost motora, vstreku ?! ako tu bolo spomenute, ten kod sa pri vymene da dopisat aj neskor. Takze auto moze behat aj bez toho.

a co ti povedali v tom hricove? vedia to vygenerovat ci nie?
955 CT-S

Užívateľov profilový obrázok
eEDOo
Autor témy
Auto: BMW E61

Pondelok, 25. Októbra 2010, 09:37

hi, som tam bol len tak na skok v sobotu pred zavercnou. tak chalanisko mi dal len vizitku, ze sa mam ozvat a dohodneme sa.
teraz som bol tyzden v mnichove, tak som to neriesil, ale tento tyzden tam zavolam a dam vediet, ci to dakazu vygenerovat alebo nie.
Ale co mi vravel, ze tam maju nejaku testovaciu stolicu (ci co?!), tak sa domnievam, ze by to mohli dakazat.
Dam vediet, dnes alebo zajtra.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

lupo

Pondelok, 25. Októbra 2010, 20:16

napis potom tu spolu s kontaktom, urcite bude viac ludi povdacnych.
955 CT-S

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Októbra 2010, 00:32

ak ti nevygeneruju novy kod, tak je to nanic. Zavisi to od toho, ake maju vybavenie a stolicu.
Masina pri teste bud potvrdi kod odchylky, alebo vygeneruje novy. Ak je vstrekovac uplne v prdeli, masina nepotvrdi stary kod a ani nevygeneruje novy. To znamena ze vstrek je v niektorych hodnotach uplne mimo toleranciu. Moje boli vraj tak na sracky, ze sa nedaju ani spravit. Protokol o meraniach mam. Podstrcil som im jeden novy vstrek (najazdil mozno 1000km), aby som vedel ze neodrbkavaju. Tento bol vo vsetkych testoch 100% ok a masina potvrdila, ze jeho kod je ok a plati stale.
Ak maju masiny len na meranie prepadov, tak nevygeneruju nic. Musia mat stolicu, konkretne ta masina kde to robili mne sa vola tusim BOSCH EPS945 (software) a masina EPS815 (podla papiera o merani). vyzera to nejako takto:
http://rb-aa.bosch.com/boaa-uk/Product. ... lication=3
Neviem ako je to s ostatnymi.

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,
Kraj: Trenčiansky

Streda, 27. Októbra 2010, 08:19

v Hricove take masiny maju.nieje to chlapik co robi doma v garazi.myslim ze s tym kodom nemaju problem.aj ked robi cerpadlo tak niekolko kolko hodin na stolici slape.

eEDOo
Autor témy

Štvrtok, 28. Októbra 2010, 12:33

tak dnes som tam volaj aj som tam bol pozriet.
Maju tam vseliake masiny a aj take ako na tom linku hore.
Kod ze vedia vygenerovat.

Kontakt ak to neni v rozpore s pravidlami fore a nejakej skrytej reklamy:
(ak je to problem, nech to admin vymaze a kto bude mat zaujem, tomu to poslem sukromnou spravou)

SERVIVIS VSTREKOVACÍCH ČERPADIEL BOSCH
Horný Hričov 223, 01342
Tel.:041/568 02 00

PS:
skusal som vybrat ten vstrek doma, ale nejak mi to nejde vybrat. Neviete niekto ako sa to vybera? Ako to ma ist? Mne sa zda, ako keby ten vstrek bol tam zapeceny. No preste rukou mi to neslo vobec von.

petertamo
Auto: BMW

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 13:52

tieš som mal problem zo strkom ,pri volnobehu mi jemne tiaslo autom co mi nikdy nerobilo.Zistil som ktorý strek je vadny bol to nastastie hned prví tak som nemusel zhadzovať sanie lebo ten sa da vybrat aj bez toho.vybral som ho a dal som si ho spraviť v Dolnom Kubíne urobil mi ho na počkanie.Dal ho do stroja a uz tie hodnoti boli vyši ale este stale v norme funkcneho strekovaca.tak ho rozobral a bola vnom prasknuta podloska [-o< .tak vymenil v nom všetky tesnenia otestoval nanovo a super vsetko OK.a stalo ma to 40€ pri vymene trisky by to bola asi 100€.Namontoval som ho do auta a ide ako predtým. =D> a nerobil som žiadne prekódovanie.Ten chalan robí strekovače aj pre autorizovane servisy bosch.

eEDOo
Autor témy

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 21:56

nieco podobne mi povedal aj ten pan z toho hricova.
ten kod neni az tak moc dolezity pri repase vstreku. Ten kod, ze predstavuje nejaku chybu/korekciu vstrekovaca od vyroby. A staci natankovat zle palivo, alebo mat nabehane zopar tis. kilometrov a ta chyba vstreku sa zmeni. Teda aj ked sa po repase netrafis do tych istych hodnot, ono by sa to casom aj tak "rozladilo", neni az tak potrebne generovat novy kod v istych pripadoch.
Skor pri vymene za novy to je lepsie prepisat v RJ.
Ako mi povedal v tom hricove, vstrek sa da na nejaku stolicu, otestuje sa, co bude treba sa zrepasuje a ak bude treba, tak ze sa da na nejaku inu stolicu a na tej sa vytlaci/vygeneruje aj ten kod.

petertamo

Pondelok, 1. Novembra 2010, 10:41

u bosch strekoch najčastejšie odíde nejaká podložka v streku ako samotná tryska ale to všetko ukáže pri teste vstreku . Opravoval som už dva streky a zakaždým to bola iba ta prasknutá podložka a nedával som žiaden kód.
Podarilo sa ti ich už vybrať?mne išli celkom v pohode von ale stava sa že ich tam zapečie a vtedy máš čo robiť aby si ho vybral.

eEDOo
Autor témy

Pondelok, 1. Novembra 2010, 20:22

zajtra chcem ist do jedneho servisu a tam vraj maju aj nejaku hydraulicku vytahovacku keby to fakt nechcelo ist von. Ale dufam, ze k tomu sa nedostaneme :)
Ale jedno viem isto, rukou to neslo ani za ..... a to nie som ziadne drievko, ale som s tym ani nepohol :(

petertamo

Pondelok, 1. Novembra 2010, 22:17

treba ho skúsiť trochu podobrať šraubovákom a pomalí ho odtiaľ skusiť vytlačiť potom už pôjde aj rukou(u mňa to fungovalo)a ak to nezabere tak je lepšie si ich nechať vybrať v servise .Pokiaľ nato nemáš nejaký prípravok.

eEDOo
Autor témy

Utorok, 2. Novembra 2010, 20:44

no tak, dnes som mal cas, tak som to vsetko vybavil k mojej spokojnosti \:D/

tak pekne poporiadku.
Vstrek som svojpomocne nevedel vybrat, pravdepodobne bol nejak zapeceny. Tak som isiel do jedneho servisu v ZA (na odporucanie toho pana zo servisu BOSCH). Tam chalani rozobrali vrchnu cast toho vstreku a na ten zavit co tam bol nasrobovali "inverzne kladivo" - ci ako sa to vola. Mam aj foto v mobile, potom pridam. Dva krat buchli a vstrek bol vonku ako pomasle :).
Potom som naklusal do hricova a hotovo. Kedze som bol s tym panom dohodnuty, tak do 2 hodin som mal aj vstrek zrepasovany a valil som s nim spat tam kde mi ho vybrali.
Co bolo trocha zahadne, ze ten majster pri testoch nezistil nejaku "abnormalnu" zavadu-opotrebenie. Mozno sa nejaka necistota odstranila, ked mi ten vstrek rozobrali pri vytahovani von, alebo neviem. Ale aj tak, testy nejake porobil a nieco aj pomenil.
Hlavna vec, ze teraz uz motor bezi ako hodinky. Nepravidelny chod motora na volnobehu zmizol.
Na diagnostike v BMW som este nebol, ale ked budem mat cas, tak tam este skocim, ma zaujima co to povie teraz.

airbone
Auto: F25 X3

Streda, 3. Novembra 2010, 01:22

takze problem bol nepravidleny chod motora na volnobehu? ako si zistil ktory vstrek to robi? ak si bol na diag. ake hodnoty si mal?

eEDOo
Autor témy

Štvrtok, 4. Novembra 2010, 13:29

airbone napísal:
takze problem bol nepravidleny chod motora na volnobehu? ako si zistil ktory vstrek to robi? ak si bol na diag. ake hodnoty si mal?

motor mal nepravidelny chod na volnobehu, ako keby vynechaval valec. Robilo to len na volnobehu, za jazdy som to necitil. Na zaklade toho spravania som bol som na diagnostike v BMW. Tam im vyhodilo vysoke korekcne davky na prvom vstreku (cca 2.4, co som pocul, tak do cca 3 je to este akceptovatelne). Po repase motor bezi ako ma. Teda zatial dva dni, ale stale sledujem :)

Tu je foto ako mi vyberali ten vstrek. Nastastie to bol prvy, takze sa nemuselo nic nejak extra rozobera. Vybrali to "inverznym" kladivom.
(foto neni nic moc, fotol som to mobilo a zle to zaostrilo)
Prílohy
02112010018.jpg

sharan933

Štvrtok, 4. Novembra 2010, 14:17

nevola sa to inverzne kladivo ale reverzne kladivo

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní