... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

vladoslavo
Auto: E61, 525 d, LCI
Kraj: Bratislavský

Re: Vymena vstrekov

Piatok, 29. Augusta 2014, 16:18

sooky napísal:
diky za info.

> Co sa tyka diagnostiky, mas pravdu, hodnoty ktore povoluje DIS az do -3 / +4 su nezmysel. Problem je uz pri hodotach +1.2
> a viac. No nespoliehaj sa nato, nakolko toto je meranie volnobeznosti chodu motora a prace valcov, nie meranie vstrekov, aj
> ked vie o tom dost vela povedat, no tak isto to moze signalizovat aj zlu kompresiu alebo vacsie rozdiely v kompresiach na
> jednotlivych valcoch. Cize ak tecie vstrek prepadom, to sice mozes zistit podla velkej odchylky do plusu, ale nezmeras s tym
> trebarz to ze vstrek "cura" do valca palivo co moze viest k prepaleniu dier do piestov (moj pripad).

ano mas pravdu. Tieto vyrovnavacie davky su jedna z mala moznosti co clovek pred kupou auta a pocas jeho vlastnictva ma v ramci moznosti ohodnotenia vstrekovacov.

Otazka pre vsetkych sikovnych - su nejake dalsie veliciny okolo vstrekovacov co dokaze BMW ukazat? Jedna vec su vyrovnavacie davky, to sme prebrali. VW krámy dokazu okrem tohoto este reportovat dve veci:

a) neviem ako to nazvat, ked je vsetko v poriadku tak ukazuje nulu na kazdy vstrekovac zvlast, inac su tam nejake ine cisla (zavzdusenenie, pritomnost vody, ine problemy, proste nejake ciselne kody okrem nuly znamenaju problem)
b) oneskorenie medzi nacerpanim paliva do vstreku, jeho uzavretim a zacatim špricovania do valcu. Toto ukazuje na mechanicke opotrebenie vstreku, jeho únavu. Jedna sa o nejake milisekundy, samozrejme je tam nejaka tolerancia.

mame nieco taketo na bmw? napriklad e39 a vyssie? na commonrailoch? Je jasne ze nic z tohoto neukaze ako vstrek rozprasuje a mnohe dalsie dolezite parametre vstrekovacu, ale tieto veliciny su aspon aka-taka napoveda a ohodnotenie stavu tych vstrekovacov. Ja osobne by som auto co ukazuje vstreky okolo 0.8 alebo viac proste nekupil. Bud to auto ma nagulane sialene statisice kilometrov lebo takto sa vstreky neopotrebuju za dvadsat kilometrov alebo je majitel blb a capoval do toho naftu z bandasky od taxikara, nespraval sa k tomu dobre atd.

Mna by zaujimalo, ze ci diagnostika vypisala chybu toho IBS, ak nie, ako si na to prisiel?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 3 neregistrovaní