... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
mmracing.sk

ventovento
Auto: E39
Kraj: Banskobystrický

Re: 530dA r.99 motor zhasne pri cca 3tis otackach !

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 18:38

ok tak to kupim nove dufam ze to bude ono zatial dakujem. Jedna otazočka preco diagnostika nic nenasla ???

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 20:06

Diagnostika vzdy nieco ukaze len to treba vediet citat.

ventovento

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 20:12

Hm a nemohlo by to byt aj cerpadlo pod soferom ??

Užívateľov profilový obrázok
SO-DEVIL
Autor témy
Auto: BMW 530DA
Kraj: Košický

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 22:28

To bezanie aj po vypnuti ma 100% na svedomi sitko na regulacnom ventile...a to vypinanie stale nemam sajnu,,,,nedostal som sa z toho stale.....uz som rozmyslal ci to nemoze robit aj gumicka na regulacnom ventile,,,ci ked je poskodena ci to nespravi....hm,??

ventovento napísal:
Hm a nemohlo by to byt aj cerpadlo pod soferom ??

BrunoSoprano

Piatok, 8. Augusta 2014, 00:15

SO-DEVIL napísal:
To bezanie aj po vypnuti ma 100% na svedomi sitko na regulacnom ventile...a to vypinanie stale nemam sajnu,,,,nedostal som sa z toho stale.....uz som rozmyslal ci to nemoze robit aj gumicka na regulacnom ventile,,,ci ked je poskodena ci to nespravi....hm,??

no ked máš nový ventil,tak tam je aj nová gumička a tá by nemala prepúšťať,ale ked je ten ventil už ozaj zlý,tak pomôže mu vyčistenie sitka, ale ked je načatý,chybný tak môže spôsobavať práve to zhasnutie pri 3000otáčkach. je to jedna z najhlavnejších súčiastok v M57mičke na správne fungovanie motorta... cena v auokelly cca 120€ so zlavou,neviem kde by sa dal ešte lacnejšie zohnať...

bibikuba
Auto: BMW E39 Touring
Kraj: Zahraničie

Piatok, 8. Augusta 2014, 02:48

BrunoSoprano napísal:

no ked máš nový ventil,tak tam je aj nová gumička a tá by nemala prepúšťať,ale ked je ten ventil už ozaj zlý,tak pomôže mu vyčistenie sitka, ale ked je načatý,chybný tak môže spôsobavať práve to zhasnutie pri 3000otáčkach. je to jedna z najhlavnejších súčiastok v M57mičke na správne fungovanie motorta... cena v auokelly cca 120€ so zlavou,neviem kde by sa dal ešte lacnejšie zohnať...

To se tady bavíte o čidle č.8 nebo o tom čidle ve vysokotlakém čerpadle,co neni označené číslem???
http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E3 ... ress_pump/

csuka530d

Piatok, 8. Augusta 2014, 06:58

Bavia sa o regulacnom dole na cr ku .

Ale poradim ti . Odpoj snimat tlaku na raili je pod urovnou stieracou a tak den dva pojazdi ci ti to bude robit.
Ten regulacny malo kedy odchadza on sa skor upcha od mikropilin z cerpadla.
Ten horny snimac o to castejsie a to aj samotny konektor nanom. Takze ho odpoj aby si mohol vylucit chybu regulacneho.

SO-DEVIL
Autor témy

Piatok, 8. Augusta 2014, 07:43

Tak je novy...ale bol uz vonku 5x ten regulator tak sa trosku ta gumicka nadtrhla ale iba trosku...A da sa nejak ten regulator odskusat na stolici ci nie? Zas kupim dalsi a 120 eura nieje 10e ze ked sa nic nezmeni ze sa nic nedeje...a ten na rampe sa da dajako odskusat tiez?

SO-DEVIL
Autor témy

Piatok, 8. Augusta 2014, 07:49

Odpojis snimac na rampe auto nebude ist na 100% a tym padom ho ani nevypne....zapojis ho auto pojde ako ma a bum vypne...Vypne iba pri 100% vykone....

csuka530d napísal:
Bavia sa o regulacnom dole na cr ku .

Ale poradim ti . Odpoj snimat tlaku na raili je pod urovnou stieracou a tak den dva pojazdi ci ti to bude robit.
Ten regulacny malo kedy odchadza on sa skor upcha od mikropilin z cerpadla.
Ten horny snimac o to castejsie a to aj samotny konektor nanom. Takze ho odpoj aby si mohol vylucit chybu regulacneho.

BrunoSoprano

Piatok, 8. Augusta 2014, 18:19

SO-DEVIL napísal:
Odpojis snimac na rampe auto nebude ist na 100% a tym padom ho ani nevypne....zapojis ho auto pojde ako ma a bum vypne...Vypne iba pri 100% vykone....

ked máš obidva nové,aj rampový aj regulačný a zdechína to aj tak,tak tomu pomôže už iba benzín a zapalovač... Alebo 4000€ = kompletné prečistenie palivového systému,nové podávacie čerpadlá+vysokotlakové BOSCH comonrail+ tie nové obidva ventily na rampe+na čerpadle+nové trisky a máš po starostiach ak vieš že je to na 100% v palive....

sila,ja som si myslel,že m47mičky s vp44ky sú najhoršie motory ale jako tak vidím m57 je ešte vačší hlavolam. ked som mal M47 vp44 tak tak to aspon zdechlo a viac nenaštartovalo a automaticky sa išlo po čerpadle všetci že najdrahší motor najhorší je na servis,akurát tak 1000€ do čerpadla a bol pokoj dalších 300tis km,ale toto je čistá hádanka jebneš do toho 3
000€ a furt sa to drbe... jednemu to klepe, druhému zdechýna,tretiemu furt hádže do núdzaku a napchal do opráv už dalšiu e39vinu ,a furt auto nejde,strach :D.... zaujímavé že E60 M57N je podobný systém AKO m57,takmer identický a problémy s klepaním alebo s oneskorením vypínaním motora alebo so skapínaním pri akcelerácii nikto nemá... No kámo pevné nervy prejem a hlavne zainvestuj do poriadnej diagnostiky ,skoč k takému,čo robí M57mičky né k majstrovi oprava "škoda a žigulák" ,čo opravuje TDIčka

ventovento

Piatok, 8. Augusta 2014, 19:34

No chlapi a preco mi to nechce nastartovat len na kokpit sprej ako ze to pri 3000 otac. vypina berem ze je to ten regul.ventil ale ze nechce nastartovat nechapem.

SO-DEVIL
Autor témy

Piatok, 8. Augusta 2014, 23:59

Saaak ti poviem tak!!! K tomu benzinuuu ked mi to zdochne mam chut hned ujeb...do prveho stromu-stlpu..... :|
ako pises uz je v nom dalsia E39 ....Pytal som sa tu uz panov nech mi niekto poradi poriadnu diagnostiku nech sa so mnou povozi a urci hned zavadu...lebo nemam slov aby sa jedna debilita nedala vyriesit,... a tak ti poviem ze v okoli 50 km kazdy kruti nosom a zamysla sa a nevie co to moze byt....4496 KONTROLA TLAKU ROZVODU PALIVA-MAXIMALNY TLAK PRILIS VYSOKY...kazda diagnostika...vypise a vysledok ziaden,,,porad na vychode odbornika

BrunoSoprano napísal:

ked máš obidva nové,aj rampový aj regulačný a zdechína to aj tak,tak tomu pomôže už iba benzín a zapalovač... Alebo 4000€ = kompletné prečistenie palivového systému,nové podávacie čerpadlá+vysokotlakové BOSCH comonrail+ tie nové obidva ventily na rampe+na čerpadle+nové trisky a máš po starostiach ak vieš že je to na 100% v palive....

sila,ja som si myslel,že m47mičky s vp44ky sú najhoršie motory ale jako tak vidím m57 je ešte vačší hlavolam. ked som mal M47 vp44 tak tak to aspon zdechlo a viac nenaštartovalo a automaticky sa išlo po čerpadle všetci že najdrahší motor najhorší je na servis,akurát tak 1000€ do čerpadla a bol pokoj dalších 300tis km,ale toto je čistá hádanka jebneš do toho 3
000€ a furt sa to drbe... jednemu to klepe, druhému zdechýna,tretiemu furt hádže do núdzaku a napchal do opráv už dalšiu e39vinu ,a furt auto nejde,strach :D.... zaujímavé že E60 M57N je podobný systém AKO m57,takmer identický a problémy s klepaním alebo s oneskorením vypínaním motora alebo so skapínaním pri akcelerácii nikto nemá... No kámo pevné nervy prejem a hlavne zainvestuj do poriadnej diagnostiky ,skoč k takému,čo robí M57mičky né k majstrovi oprava "škoda a žigulák" ,čo opravuje TDIčka

BrunoSoprano

Sobota, 9. Augusta 2014, 14:20

SO-DEVIL napísal:
Saaak ti poviem tak!!! K tomu benzinuuu ked mi to zdochne mam chut hned ujeb...do prveho stromu-stlpu..... :|
ako pises uz je v nom dalsia E39 ....Pytal som sa tu uz panov nech mi niekto poradi poriadnu diagnostiku nech sa so mnou povozi a urci hned zavadu...lebo nemam slov aby sa jedna debilita nedala vyriesit,... a tak ti poviem ze v okoli 50 km kazdy kruti nosom a zamysla sa a nevie co to moze byt....4496 KONTROLA TLAKU ROZVODU PALIVA-MAXIMALNY TLAK PRILIS VYSOKY...kazda diagnostika...vypise a vysledok ziaden,,,porad na vychode odbornika

musíš sa previest sem na Západné slovensko,Šumi v GA alebo Simik v TT ti to spravia,alebo aj v Ba sú dobrí majstri tuto z clubu,pohladaj, ked si už jebol jednu e39vinu do toho 50€ na naftu už budeš muset obetovat :D

ventovento

Sobota, 9. Augusta 2014, 15:54

Chlapi ake maju byt hodnoty toho regulac. Ventilu, snimacu na liste. A podobne a kolko ma tlacit cerpadlo pod soferom.

csuka530d

Sobota, 9. Augusta 2014, 20:27

ventovento napísal:
Chlapi ake maju byt hodnoty toho regulac. Ventilu, snimacu na liste. A podobne a kolko ma tlacit cerpadlo pod soferom.

Ake hodnoty chces z toho regulacneho? Je to obycajny elektroventil ktory znizuje a zvysuje tlak prostrednictvom zeleznej gulicky .
Tlak stredotlakoveho ma mat 5 barov pri jazde 3.2 baru. Pod 3 bary auto nema vykon zdochyna atd.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných