... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
Luke-xXx napísal:Ahojte, mohol by som sa Vas opytat, kde ste si dali robit ten repas. Ja mam rovnaky problem, olej mi uz zerie. Bol by som vdacny, keby ste mi vedeli dat tip na dobry a lacny servis v Ba pripadne okoli, co vedia aj BMW opravovat a kde ste si dali to turbo repasovat. Dakujem Vam.
Luke-xXx napísal:Suhlasim s tebou TT-SIMIK, prave preto som zavital hned sem a prosim Vas o rady a kontakty. Vie mi teda niekto poslat do spravy kontakt na serviska dobreho, lacneho? V Ba a okoli idealne. Dakujem.
PeqpeK napísal:a piska ti to turbo za studena?
lebo ak mas zly separator oleja, tak ti pred turbo bude pluvat olej z klukovej skrine a turbo ho pekne nasaje a fuka dalej, ak turbo nepiska ani nema nadmernu volu, tak nemusi byt hned na vymenu
preto ako som uz pisal, ak nepiska turbo, zacal by som vymenou olejoveho separatora a spomenuteho tesnenia, robota je to relativne lahka a lacna
EDIT: co sa tyka toho zbytku, vidim, ze si cerstvo kupil to auto...v prvom rade zisti ci mas v aute DPF, ak ano, tak skontroluj, ci auto nadobuda prevadzkovu teplotu, inak sa ti moze DPF velmi rychlo upchat a budes mat problem...
viac natocenych kilometrov nie je problem, problem je ak auto nebolo riadne servisovane...
jefrey napísal:
PeqpeK, mne turbo nepiska a niekde sa mi straca olej. Posledna vymena bola 10/2013 (to je asi 10tisic km spat), kde mi ho dali po vrchnu rysku. Minuly tyzden auto blaci, ze nizka hladina oleja, tak som dolial 3 dcl, co som mal v kufri.
Niekde tu na fore som cital, ze vacsina ludi olej do e90 nedolieva. Mne to tiez pred poslednou vymenou nezralo ani deci. Ale niekto spominal, ze ked sa ho da az po vrchnu rysku, zacalo ho zrat, je to aj moj pripad?
Inac v tubuse od MAF do turba mam kvapku oleja, vrtulka nema volu a krasne sa toci. Od turba do intercoolera je v hadici len tenky film oleja, tak isto z IC do EGR a v egr par kvapiek. Inac vsetko suche, aj spodok, aj motor, tak ja kua neviem, kde ten olej zmizol...
PeqpeK napísal:a menil si separator?
bramborak napísal:(normalne pri chipe... ?)
bramborak napísal:inak separator sa ma menit, neviem ci mi nehovoril pánko coc mi opravoval turbo ze po kazdej ci po kazdej druhej vymene oleja urcite.